reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

reklama
Dziewczyny no i Ola dzisiaj znowu nie chciała mleka z butli, kaszki z łyżeczki też nie, zrobilam wiec jej kanapki, zjadła z apetytem dwie, wypiła prawie cała mała butle bardzo rozcienczonego soku no i na łyzeczce dałam jej z 40ml mleka MM, teraz moje pytanie

Czy któraś z Was daje na kolacje przed snem kanapki?

Kurcze zawsze dawałam butle z mlekiem i kleikiem i nocka cala przespana a tu bunt, nie wspomne że jedzenie z butli trwało 5-10min a kanapek 30 minut, juz sama nie wiem, rano dzisiaj pieknie wypiła butle z mlekiem, i drugi raz zjadła kaszke na gesto z owocami, obiadek też ładnie zjadła,i nie było problemu a wieczorek takie cyrki

Aga ja czasami daję inne rzeczy. Kasza się już jej nudzi. Podejrzewam, że Ola ma to samo. Woli kanapki ;) Ninka co by nie zjadła to ładnie śpi ;)

Phelania-kanapki zawsze dostawała na drugie sniadanie-wiec zwykle na zmiane-albo kanapeczka z masłem i parówka, albo z masełkiem i jajko na miekko,albo jajeczniczka z jednego jajka,niedawno znowu zrobiłam jej z twarożkiem cieniutko-krostek brak wiec chyba bede juz dawać, czasem pieke sama pasztet wiec tez jej smaruje tym pasztetem, no i od wczoraj i dzisiaj dałam jej z plasterkiem kupnej szynki z kurczaka-niby 96%miesa

Aha Kochana napisalam jeszcze jeden PW jakbys mogla zerknac i odpowiedzieć

ja dopiero od kilku dni podaję Kubie na kolację coś innego niż pierś ;) na razie daję mu kaszkę, choć chcę szybko właśnie przejść na kanapki, ale nie mam pomysłu z czym je robić, żeby nie było ciężkie dla brzuszka, a jednocześnie pożywne i sycące, kaszę Kubin je na śniadanie, więc póki co dubluję ten posiłek, Aga, Netka, doradźcie!!

Aga też zauważyłam tak jak mówi Netka, że czasem po prostu Adaś też już wybiera co chce jeść, albo protestuje bo jest znudzony ciągle tym samym. Ostatnio w kuchni krzyczał AM i sięgał do miski z owocami- sama dałabym mu banana a on wziął do ręki mandarynkę i obrałam i zjadł całą.. :tak: Już nasze dzieciaki takie mądrale. Adaś też już gardzi mlekiem. Pije tylko w nocy raz a przed snem robię kakao, bo inaczej nie wypije za dużo.

Cytrusów jeszcze nia dawalam Alankowi. Banany bardzo polubil, ale to odkąd daję mu swieże a nie ze sloika. Sliokowych bananow nie chcial wogole. Na noc zazwyczaj dostaje kaszkę, czasami chlebek z maslem i np 2 parówki, w zaleznosci od tego co jadł na sniadanie. Tylo jajek nie za bardzo mi chce jesc... Jajecznica srednio mu idzie, gotowane jajo równiez.

reklama
Sosnowiczanka-moj Aluś tez nie chce jesc jajek ale...zrobilam dzis jajecznice na masełku:) dodalam tymianek i bazyli zjadł az mu sie uszy trzesły:-Dspróbuj bo ogólnie mlody totalnie nie preferuje jajek daje mu do buzi a on wyjmuje raczkamia tu prosze taka niespodzianka...:tak:

Do góry