reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Ja kaszkę robię tylko na wodzie i mały się zajada:tak:
ja też robię na wodzie bo zawiera już mleko modyfikowane i to taką gęściejszą, karmię łyżeczką bo butla u małej nie przejdzie
a podawałyście już jakieś zupki z mięskiem?

Ostatnia edycja:
reklama
Próżone jabłuszko to po prostu gotowane w wodzie - staje się miekkie i smaczne.

Surowe też można dawać - tylko ja jakoś się bałam, że to za surowe.

ja też robię na wodzie bo zawiera już mleko modyfikowane i to taką gęściejszą, karmię łyżeczką bo butla u małej nie przejdzie
Amelka wcina już wszystko co jest po 6 miesiącu i jest ok :tak: ostatnio dałam jej słoiczek marcheweczki(po 4 miesiącu) i.... wszystko wypluła :-) stwierdziła chyba że dla niej to za słabe ;-)

Amelka wcina już wszystko co jest po 6 miesiącu i jest ok :tak: ostatnio dałam jej słoiczek marcheweczki(po 4 miesiącu) i.... wszystko wypluła :-) stwierdziła chyba że dla niej to za słabe ;-)

ghihihi,mała wybredzioszka rośnie,bo tez tylko samą marchewę mamo dajesz...:rofl2:u nas idą marchewka+jabłuszko lub samo jabłuszko albo jbłuszko+puree z róży+winogrono...szama i zapycha skarpetkami:rofl2:

My też dajemy łużeczką gęstą kaszkę przed snem u nas butla to porażka, nie da rady się nauczyć albo po prostu nie chce bo pare razy wciągnął trochę soczku ale raczej go nie zmuszam

Bartek też je wszystko po 6 mies, mięsko też i nawet nie przeszkadzają już większe kawałki. Nauczył się jakoś je przełykać:tak:
A za marchewką nie przepada:eek:

Witajcie mamuśki :-)
U nas nowa dostawa słoiczków;-) wydałam fortunę żeby mojej księżniczce dogodzić :-D ostatnio wyczytałam że jak maleństwo łapie jakaś choroba to dobrze podać rosołek - więc...... nakupowałam pełno rosołków :-) kupiliśmy malinki i jabłka z kleikiem ryżowym :happy:- PYCHOTKA!!!! i krem z jabłek i suszonych śliwek- gdyby Amelcie dorwało zatwardzenie :-) Niestety nie zadowoliłam chyba mojej księżniczki :szok: bo nie mogłam znaleźć czekoladki na dobranoc :baffled::baffled::baffled:

reklama
Wczoraj Bartek zjadł potrawkę z królika hippa. W składzie była cebula, ale wsunął bez problemu, a wieczorem tylko kilka bączków było. Dobrze, że zasmakowało, bo to danie jest bez marchewki. Zawsze jakaś odskocznia.

Do góry