reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

A ja sie zastanawiam nad innym mlekiem dla alergikow niz NUTRAMIGEN bo z niego taka woda i Oli strasznie po nim ulewa Odkad pije raz dziennie BEBILON AR (to przeciw ulewaniom ale nie dla alergikow)to jest juz lepiej
:-) Zastanawiam sie ze przeciesz sa inne mleka dla alergikow moze one beda bardziej besciejsze i Oli nie bedzie tak ulewala Tylko nie wiem czy moge sama bez kontroli pediatry podac jej inne mleko dla alkergikow niz nutramigen Mnie sie wydaje ze skoro pije nutramigen to jesli podam jej bebilon lub inne dla alergikow to chyba powinno byc ok Ale zagmatwalam hehehe

reklama
dorota123456789 Uważam że taka decyzja bez konsultacji z lekarzem nie jest najlepszym pomysłem. Pamiętaj że wszystkie mleka poza Nutronigenem są na bazie mleka krowiego . Tylko Nutranigen jest na bazie mleka sojowego. Zresztą po każdym mleku, poza mlekiem przeciw ulewaniu, będzie Ci Oli ulewać. Kacper po wszystkim ulewa i to bardzo ale ładnie przybiera na wadze pomimo tego więc nic z tym nie robimy. Spróbuj jej do mleka dosypywać łyżeczkę kleiku. Powinien on spowodować że mleko jest gęściejsze i nie wypłynie tak łatwo jak samo mleko.

dorota123456789 Uważam że taka decyzja bez konsultacji z lekarzem nie jest najlepszym pomysłem. Pamiętaj że wszystkie mleka poza Nutronigenem są na bazie mleka krowiego . Tylko Nutranigen jest na bazie mleka sojowego. Zresztą po każdym mleku, poza mlekiem przeciw ulewaniu, będzie Ci Oli ulewać. Kacper po wszystkim ulewa i to bardzo ale ładnie przybiera na wadze pomimo tego więc nic z tym nie robimy. Spróbuj jej do mleka dosypywać łyżeczkę kleiku. Powinien on spowodować że mleko jest gęściejsze i nie wypłynie tak łatwo jak samo mleko.
Poczytalam troche o bebilonie peti I jak cos to porosze o recepte pediatry,Pisalo ze na jedno dziecko nutramigen nie zadzialal a na bebilon peti tak Oczywiscie wiem ze to zalezy on dziecka Oli po nutramigenie ma nadal brzydka buzie za wiele sie nic nie zmienilo Jak pila bebiko bylo bardzo podobnie Wiec moze Bebilon peti pomoze ?
Z tym ulewaniem to wiem ze to bebilon ar pomaga Teraz dajej jej go raz dziennie i jest o wiele lepiej wiec narazie tak zostanie A z kleikiem juz robilam tak ale to nic nie daje :no:

Dorotko lepiej skonsultować z lekarzem.

Ja kupiłam ostatnio delikatną dynie z żółtkiem i będziemy powoli próbować.
Tak sobie myślę, że to jego ulewanie mogłobyć spowodowane zbyt szybkim rozszerzeniem diety :sorry: a mogłam poczekać z warzywkami typu marcheweczka - ale konsultowałam z pediatrą każde wprowadzanie nowych produktów i było pozwolenie.

Zobaczymy jak to wszystko będzie przebiegać.

Mój maluszek też nie radzi sobie z daniami po 6 miesiącu - te kawałeczki ryżu, grudki zwyczajnie mu przeszkadzają.

Acha i babcia zaoferowała się, że sama będzie gotowała dla wnusia zupki a nie te ze słoiczka.

Dorotka zdecydowanie zapytaj lekarza. Mleko mleku nierówne...

Uuuuu jak czytam co dajecie dzieciaczkom, to nachodzi mnie myśl, że ja Tuśkę głodzę... Bo cyc to jakieś 70% jej diety. Na drugie śniadanie dostaje kaszkę bananową, a na obiad ziemniaczki ze szpinakiem. Od poniedziałku jakieś inne danie wprowadzę i zobaczymy. A w ciągu dnia popija herbatkę rumiankową lub jabłkową.
Muszę tu częściej zaglądać.... Może zupki spróbuję?

magdziu ja właśnie to danie z żółtkiem dałam Idze i w czoraj rano miała wysypaną buźkę drobnymi krostkami, zwłaszcza na skroniach i bki policzków, nie wiem czy to żółtko chyba wstrzymam się tydzień, do tej pory nie miała żadnych problemów z cerą
Evelajna u nas też głównie cyc i długo nic ;-) obiadki co prawda bardzo urozmaicone, kaszką ostatnio gardzi, owoce ewentualnie ale nie zawsze i zaczęła wreszcie pić z butli herbatkę, soczków nie chce a najlepiej smakuje jej herb. ułatwiająca trawienie Hippa i sama pije z butli, tylko jak nie założę śliniaka to ciuszki do przebrania bo 1/3 wylatuje z gębusi :-)

Mirella ja jeszcze nie dawałam - zasugerowała mi pediatra aby już po troszku podawać, ale nic się nie stanie jeśli poczekam jeszcze z miesiąc.

Zresztą podczas świątecznego śniadania dałam małemu odrobinkę żółtka z jajka święconego i nic jemu nie było.
Może po takiej odrobinie nic a w słoiczku napewno jest więcej więc trochę boję się zaryzykować.
Dawałam jemu też troszkę rybki i też nic nie było.
Ale z eksperymentowaniem można poczekać trochę.

reklama
DOROTKA nie wiem jak Oliwia, ale ja wczoraj chciałam Marice podać Bebilon Pepti z kaszą i zamknęła usta i nie dało jej się wcisnąć. Ona je wszystko i rzuca się na jedzenie, ale to mleko tak śmierdzi, że wcale się nie dziwie... dziś druga próba.
EVELAJNA Marika też głównie na cycku. Dostaje też kaszkę sinlac, niektóre owoce i zupkę jarzynową. jak chcesz wprowadzić zupke to najpierw wprowadź oddzielnie wszystkie składniki ze składu i potem leć z zupką.

Czy wszystkie dodajecie kaszkę manną do supki? Jak wy ją przyrządzacie????

Do góry