reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

eilinel - nic się nie martw, tylko konsekwentnie rób to co teraz robisz i zobaczysz, że za 2-3 dni Dominiś będzie miał znowu piękną i zdrową pupcie :-):tak::-), tylko nie wracaj narazie do chusteczek - woda z mydełkiem jest najlepsza na te dolegliwości :-)

reklama
Dzięki za miłe słowa otuchy:tak:, a Dominik ma choć troche radochy bo chlapie i tupie nogami w misce krzycząc i piszcząc na całe gardło.

Kiedy powinno się zacząć dawać morele, brzoskwinie i nektarynki? Zgłupieć można z tym wszystkim kiedy co się daje. Każda firma inaczej podaje. Np. Hipp ma sok gruszkowy od chyba 5 miesiąca, a Bobo Vita od 7. Bądź mądry i pisz wiersze. My ta a propo daliśmy małemu sok z gruszek i nie było problemów. Tak samo jeśli chodzi o czerwone porzeczki - żadnego uczulenia :no::-D Także MariaOla proponuję spróbować dać porzeczki ;-) Smacznego Jeremii :-D

polecam deserek z Hippa:jabłko, banan, brzoskwinia - pyszny! morelek jeszcze nie stosowalismy, nektarynek tez nie.a le naktar z brzoskwinii był i nie pamiętam żadnej keipskiej reakcji.
a dziś dostał świeżego arbuza. ale była radocha i wrzadk jak mu zabraliśmy

My już 2 razy jedliśmy brzoskwinki z Hippa pierwszy raz nie działo się nic, a dzisiaj Mateuszek, bardzo marudny, więc nie wiem czy to brzoskwinki ... czy ząbki :confused:. Ja polecam suszone śliwki z Gerbera - pycha, oczywiście jest przy tym straaaaaszne haaammmmm ... haaammmmm :-D i super działają na kupkę :-):tak:

Elżbietko - ja już też dałam Mateuszowi arbuza, ale tylko polizać, bo się bałam, że go ugryzie i aż się trząsł cały jak mu go zabierałam :-). A jak ty podawałaś Filipkowi ten arbuz???

my na jakis czas damy sobie spokój z marchewką, jutro na obiadek ziemniaczek:tak:
powolutku Roskzo pozna różne smaki.
Udał mi się zdobyć książkeA.Karamel gdzie fajnie rozpisany jest spsób wprowadzania nowych produktów dla maluszka..
Dziś nasz pierwszy dzień wg tego jadłospisu.

reklama
Do góry