reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Właśnie, gdzie są te zaginione mamusie i ich pociechy? :-(

Mariola ja staram się oglądać ten program, ale powiem szczerze, że ostatnio jakoś mi to nie wychodzi, a poza tym po zmianach mniej on mi się podoba niż przedtem :no: A jeśli chodzi o podany sposób przestawienia na butlę, to faktycznie jest on drastyczny, ale sama wiem jak dziecko reaguje wtedy na butlę. Nie ma innego wyboru i pije z niej. Gorzej jest tylko z tym, że czasem już później nie chce wcale cyca :no: U nas tak było :-( Przede wszystkim butlę musi podawać ktoś inny niż mama, bo dziecko wyczuję na węch, że ma do wyboru albo butlę albo maminego cycka. A wiadomo, że jak się będzie buntowało to w końcu mamusia poda mu ukochanego cycuszka. A jak nie ma mamusi w pobliżu, to nie będzie miało innego wyboru jak pociągnąć z flaszki.

reklama
Mam pytanie do mamuś "butelkowych". Jak zaczęłyście podawać mleko modyfikowane to następne, to mieszałyście na początku to z tym pierwszym czy też dawałyście co któreś karmienie, żeby się dziecko przyzwyczaiło do nowego smaku?

Monika ja wlasnie Laure przestawiam na mleko nastepne 2 i to calkiem innej firmy bo predzej podawalam Humane a teraz daje BebiVita 2,i zaczelam w poniedzialek od jednej butelki rano o 9tej zeby zobaczyc czy jej brzuszek nie bedzie bolal i tak daje dziennie jedna butle wiecej tzn,we wtorek o 9tej i 12stej ,w srode znowu jedna wiecej itd.i dzis jest 4ty dzien i widze ze ma kupy normalne i jej nic nie ma to daje jej juz caly dzien nowe mleczko a na noc jeszcze humane,a jutro chyba juz tylko to nowe.

ja daje nan1 zmieszany z bebiko omneo 1. mysle ze na 1 pociagne 1 tydzień po ukończeniu 4 miesiaca (przedewszystkim dlatego, ze na tyle mam zapasu). w miedzyczasaie spróbuje nanu2 - zobaczymy jaki ma smak. jak podobny, to od razu przejde na 2, tzn bez mieszania w jednej porcji 1 z 2. do nanu2 kupiłam bebiko omneo 2 (mieszam, bo po samym nanie troche ulewa, a nan ar jest drogi i jakos trudno dostepny)

Czesc wam.Ja takze mam problem z butla,mianowicie za zadne skarby nie wezmie smoka do buzi.Troche sie dziwie,bo wczesniej dawalam mu herbatke z kopru i pil,a teraz mu sie odwidzialo.Narazie daje mu wieczorem jak spi i nie ma problemow(moze czasami).Za miesiac wracam do pracy i zastanawiam sie jak go namowic do butli,lekarce powiedzialam o tym problemie to powiedziala aby dac mu z niekapka,ale chyba jest jeszcze za maly:confused: .Co wy o tym sadzicie:confused: .

s6001222mh8.th.jpg

Kama u mnie tez maly poczatkowo pil z butelki, wiec tez nie rozumiem skad taka niechec teraz, a co do niekapka to ja bym sie wstrzymala bo mysle ze nasze dzieci nie chca buteli bo im to mleczko nie smakuje wiec jak damy je z niekapka to biedna moga sie krztusic zamiast polykac, ja mam butelke z takim jakby smoczkiem jak niekapek ale jakos sie boje ja uzyc .. :-)

aha mi pediatra poradzila stopniowo wprowadzac lasnie inne produkty zeby maly poznal ine smaki, i np na poczatek zastapic jeden posilek zupka, potem podawac ja coraz czesciej, probowac dawac kaszke i mleko modyfikowane, az calkowicie maly odzwyczai sie od piersi, nie wiem na ile jest to suteczne ale warto sprobowac :-)

Dziewczyny mój Filippo też nie chciał pić z butelki (karmiliśmy go strzykawką jak nie było innego wyjścia) ale to dlatego,że smoczki mu nie pasowały. Te najbardziej polecane o anatomicznym kształcie wogóle mu do buziaka nie pasowały, nie wiedział jak je złapać. Wypróbowaliśmy kilka rodzai i w końcu trafiliśmy na takie, które mały zaakceptował.

A jeżeli chodzi o mleczko to nie mieszałam następnego z początkowym tylko od razu dałam nowe. Zaakceptował je od razu i nie było żadnych problemów. Filip je Nutramigen.
hK8ip2.png

reklama
Czesc.Musze sie wam pochwalic,ze moj Dominik zjadl dzisiaj cale 150ml. mleka z butli:szok: .Niewiem co mu sie stalo,ale poprostu po kapieli zamiast dac mu cyca dalam mu butle i pil:-) .Mam nadzieje ze to sie bedzie powtarzac coraz czesciej:-) .

s6001222mh8.th.jpg

Do góry