reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
mięsko mielone, pietruszka, jajko, bułka, sól - kulam małe kuleczki i wrzucam na wrzątek, a sosik to głównie pomidorki bez pestek w masełku, do tego pewnie makaron :-p
Ja zjem to samo tylko sos będzie hardcorowo ostry ;-)

Kobitki, doradźcie mi coś. Mały ma uczulenie na danonki :szok: NIe wiem co mogę mu dawać z takich mlecznych rzeczy. Czy jakieś inne serki czy jogurciki są wskazane dla dzieci? Jogurt naturalny mu nie smakuje, ale czy można do niego dodać odrobinę dżemu własnej roboty, by zmienić mu smak? Czy można dawać dzieciom ser żółty? Bo taki twarożek śmietankowy jadl i nic mu nie było, taki kanapkowy też mu nie szkodzi. Ale nie wiem co jeszcze z mlecznych rzeczy mu dawać na deser by tego białka nie miał za mało. Mleko dostaje tylko dwa razy dziennie razem z kaszką.

ja czasem daję żłóty ser, a zmlecznych deserków to daję nie tylko danonki, ale też serki homo, i te wszystkie produkty Kindera są fajne, np mleczna kanapka, ja daję też budyń, albo kakao :-p

Monia ... ja Ci tutaj dużo nie doradzę, bo my z nabiałem jesteśmy "sto lat za murzynami" jesteśmy :baffled::-D, bo Mati nie toleruje jeszcze białka krowiego ... chyba :confused:, ale myślę, że bez problemu do jogurtu naturalnego możesz dodać dżem własnej roboty, napewno uatrakcyjni to smak zwykłego jogurtu :tak:

Monia ja oprocz Danonkow,daje Laurze tez zwykly jogurt z owocami,od jutra startuje tez z platkami i mlekiem,bo Laura ostatnio nawet za kaszka nie przepada a butla to juz wcale...sprobuje tez to kakao moze bedzie lepiej smakowac:baffled::confused:,bo ja tez juz nie mem pomyslow co jej dawac,bo mleko jest bleee:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,ale danonki,jogurty i inne produkty mleczne je bez problemu...mysle ze konfitura Witusiowi napewno nie zaszkodzi:tak:

Dzięki dziewczyny za rady. Dzisiaj dałam mu taki zwykły serek homogenizowany na próbę. Zobaczymy czy coś się pojawi czy nie. A za kilka dni wypróbuję ten jogurt z dżemem.

reklama
no Monia to czekamy na wiesci,trzymam kciuki zeby nic sie nie pojawilo:tak:

a ja kupilam dzis Laurze budyn czekoladowy z Alette dla dzieci po 10miesiacu,jutro skosztujemy:happy:

Do góry