reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Gorgusia, jeszcze zadziała, a jest taki syrop Fruktolax ja go Majce dawałam tylko nie wiem kurcze od jakiego wieku on jest. On jest z wyciągu z fig zrobiony i u nas działał.
A u nas jakoś mało tego kamienia jest, herbatka ładna przejrzysta, w czajniku owszem trochę się tego kamienia zbiera ale bez przeady, ja z pół roku nie odkamieniałam i jest git. Sama czasem pije prosto z kranu i nie narzekam;-) Może to od regionu zależy, ja nie wiem z jakiego ujęcia jest nasza woda.
Asia ja też daje zwykła manne ze sklepu, jak będę dawać większe ilości to kupie dzieciowe ale o pół łyżeczki to sie nie będę fatygować

reklama
gosha, no to pewnie mamy z innego, beznadziejnego :-p. Ja uważam, że za taką wodę to powinniśmy płacić połowę mniej, żeby nie powiedzieć, że nic :dry:.

Asia super !!! A mozesz powiedziec jak robilas to danie ? To moze i moja sprobuje bo ostatnio jakas nienajedzona ;) U nas glownie ida deserki gruszki, jabluszka albo troszkę kaszki jak marudzi. Dzis zrobila 2 bobki takze zatwardzenie ma , chyba tym razem bez sliwek sie nie obejdzie.

Dzag tez Tak uwazam. My mamy twarda wode w kranie wiec pijemy ją tylko My a zywiec malej podajemy... Zbankrutować mozna.

Lewek, mała marchewka, dwie kostki dyni zamrożone (mroziłam takie 5 centymetrowe), dorzuciłam na sam koniec gotowania marchewki bo dynia szybko się gotuje, gotowalam w nałęczowiance. Potem zblendowałam z łyżeczką masła osełkowego. Jutro jedziemy z jabłkiem.

Jak parujecie z parowarze to też lejecie do parowaru tą butelkową wodą? bo potem dodaje tą wodę do papki więc chyba tak?

Kazali odesłać Aventa i kasę oddadzą, więc w ten weekend kupimy nowy i prześlą dopiero w następnym. Do tego czasu będę gotować, bo to parowanie w tym gigancie mnie nie satysfakcjonuje.

Ostatnia edycja:
Asia ogromny masz ten parowar to Ci się nie dziwię, ja mam względnie mały, ale go lubię, więc jest wykorzystywany co chwila, jajecznica dla Laury na masełku z parowara poezja :-) a mam pytanko ile tego masełka? doszłam do wniosku, że trza koszty ciąć i może co ugotuję, ale jak nie wyjdzie, to witaj słoiczku :-p

Dzieki Asiu, dzis zrobie jej danie Twoim sposobem. A w koncu dalas ta manne czy nie ?
Kurcze kiepsko ze.musicie odsylac ten parowar bo to jednak troche czekania.

Ja po Waszych postach jednak mysle nad tym parowarem aventu. Tylko ze ja uwielbiam jesc z pary wiec robilabym Nam i Lilci jednoczesnie. A pojemniki mylabym w zmywarce. No sama juz nie wiem ! Tak sie Zastanawiam jak dlugo ten Avent sie.przyda.

K8 Ty tez kaszkowa Jestes czy Fifi mial moze zatwardzenia ? Bo ja sama nie wiem czy to kaszka czy moze ja cos zjadlam bo troche ostatnio sie nie pilnowalam :(

Zylcia sprobuj dac kaszke czy cos innego to sama zobaczysz czy mala jest glodna. Czy po prostu tak ma.

Lewek, Miał Fifol ostatnio twardszą kupkę, ale bez tragedii. Dużo mu daję do picia a poranną kaszkę daję z jabłkiem, więc jest OK.

Nie dałam dziś manny bo obudziła się zanim przygotowalam, jutro dodam do jabłka rano, po południu dam to samo co dziś i co tam jutro rzucą w eco sklepie, bo jutro jest dostawa. Z kaszką poczekam z tydzień. Lewek, a twoja córeczka to ile ma bo nie masz suwaczka.

irisson, on ma fajny design i ten dolny garczek jest świetny ma bardzo grube dno, do mamy oddam resztę, a ten będe używać. Ja go dostałam, a nie kupowałam.

Jakie wody mają jeszcze ten atest? oprócz Żywca bo jego smaku nie znoszę.

reklama
Asia, Żywiec, Mama i ja, Dobrawa. Więcej nie kojarzę, bo już sto lat tej wody nie kupowałam :)
A nie chcecie sobie osmozy założyć? Woda z takiego filtra jest genialna.

Irisson, ja daję łyżeczkę masła na posiłek.

Ja mam oprócz dzieciowego Aventu i dorosłego Morphy jeszcze garnek do parowania z Ikei. O z taką wkładką: STABIL Wkład do gotowania na parze - IKEA
Szału nie ma, ale w sumie najczęściej go używam. Rewelacyjny do odgrzewania pierogów ;)

Do góry