reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

No więc dziś chciałam dać troszkę tej kaszki Sinlac Agacie. Nic z tego generalnie nie wyszło - wszystkie podane łyżeczki wylądowały na śliniaku... no cóż - spodziewałam się tego. Ale będę próbowała jeszcze aż w końcu może się nauczy i utuczy :)

I właśnie przypomniałam sobie, że rozszerzanie diety starszej córki to było strasznym przeżyciem. A zaraz po tym odpieluchowanie...

reklama
Asia, tu wszystko masz napisane: FILTRY DO WODY RO-6 ODWRÓCONA OSMOZA AQUA BLUE FIT (2899843790) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Filtr montujesz pod zlewem w kuchni. Nie jest to proste, ale mój Mąż dał radę - Ty masz też inżyniera w domu, to sobie poradzi ;) Na górze musisz zrobić dziurę w blacie albo zlewie i tam wystaje zgrabna wylewka-kranik. Z niego leci czyściutka woda. Sporo wody jest odrzucanej przy przechodzeniu przez filtry, ale nie odczuliśmy tego specjalnie w rachunkach. Można ją odzyskać i np. skierować do spłuczki w toalecie.
Filtry wymieniasz średnio raz na pół roku (albo i rzadziej, jeśli się niewiele używa). Do tego czasem schodzi ciśnienie z głównego zbiornika i trzeba je "dopompować" zwykłą pompką do roweru ;)
Woda jest pyszna. Zresztą - piłyście ją u nas na spotkaniu. Na żadnych sprzętach nie siada kamień. Nasz czajnik ma prawie 4 lata, a wygląda jak nowy.

Koszt jest naprawdę żaden, jeśli porównać np. do filtrów dzbankowych, jak chociażby Britta. A jakość wody nieporównywalna (wiem, bo Brittę też dawniej mieliśmy).

Także - polecam :)

Podałam kleik na noc. Czułam się okropnie. Wlewałam tą gęstą ciecz w paśnika i już mi jej żal było (dałam 3 miarki na 120ml mleka) no ale podziałało. Zwykle pobudka o 22.30 a dziś po karmnieniu o 19 dopiero o 1.30.
odpadł jeden posilek to chyba się ten kleik wyrówna co? Tuczyć dalej kleikiem czy wstawać częściej:confused: a może podać kleik o 22.30 i mieć spokój do rana :confused:

Karolina może podać jej o tej 22:30, no zależy o której idziesz spać, u mnie dzisiaj też 2 pobudki tylko, zjadła o 19 prawie 80ml kleiku :tak:

Ewa fajne to coś !

Irisson no o 19 nie chodzę ;-) a jak podam mleko o 19 to pobudka jest o 22.30 no i wtedy poszłabym spać bo potem pobudka o 6. To dziś dam jej o 22.30 kleik a o 19 czyste :)

Asia moja corcia 10tego skonczy 5 miesiecy czyli brakuje jej niecalego tygodnia. Ja mam ustawiony suwaczek , tylko nie wiem dlaczego nie pokazuje ? Moze dlatego Ze z telefonu pisze ?
Zrobilam marchewke Twoim sposobem ale dodalam pietruszki odrobinke, dzis jej podam :)

k8 No Lila mi sie ewidentnie przytkala ale wpakowalam w nia sloiczek suszonycj sliwek, niby od 5 miesiąca ale M stwierdził ze spokojnie moge dac i kupa byla po godzinie.

Ewa fajny ten filtr , my tez chcemy kupic ale do akwarium morskiego nie wiem czy to to samo ale identycznie sie nazywa.

Kakarolina ja bym podala kleik wtedy jak idziesz spac zebys dluzej pospala. Nasze dzieci juz duze i nie muszą wstawać w nocy

Dziewczyny ja tak na szybko, a tą kaszę mannę do ekspozycji to wcześniej przelewacie jakąś wodą, albo wrzucacie na chwilę na patelnie do wyparzenia?

reklama
Tak też zrobiłam, ale już od kilku dni, ja czekam na z obiadem, a ona śpię 3 h:-D To wykorzystałam ten mój parowar i zrobiłam smak dzieciństwa pampuchy na parze z sosem borówkowym (mam jeszcze pomrożone z lata):tak: W mojej stołówce serwowali z sosem truskawkowym ale nie lubie tego smaku mrożonych truskawek.
A właśnie czy będe mogła dać Uli potem takie mrożone owoce sezonowe, oczywiście po obróbce termicznej?

Do góry