reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia no to w kromce chleba zdąży zjeść do tego czasu, bo to chyba piętki się jakoś daje w 7m-cu, no jak ząbek jest w każdym razie :tak:

a ja wczoraj zaszalałam, dałam do kaszki jabłuszko, taaa naiwna jestem, nic Młoda nie zjadła, samą kaszkę lubi, z dodatkami ble, może faktycznie po nowym roku spróbuje ze szpinakiem i ziemniakiem, ah no i po kaszce na wieczór 120ml i tak się budzi do 5 razy :confused: może to u nas tak się charakteryzuje skok, kiepskim spaniem :dry:

reklama
K8 ja już pisałam, moja Laura już w tym czasie przesypiała noc, jednak to mm mocno trzyma, na cycku jakoś dzieci tak szybko trawią to mleko :confused:

k8libbyA jaka kaszke I w jakich ilosciach podalas moze I na moja by zadzialalo :) ja probowalam nestle jablkowa ale wydluzyla sen o max 30min

Lewk u nas też kaszka nie działa. Jest mu obojętne czy zje kaszkę czy mleka i tak budzi się z syreną na jedzenie dwa razy w nocy:wściekła/y: A dzisiaj to już wogle jakaś maskara była i co chwila się płakał i wiercił się przez sen. Pierwszy raz w życiu:crazy: Oczywiście w jego życiu:baffled:

ja mam dość, jestem totalnie załamana, dziś po 3tyg przerwy postanowiłam dać mojemu marudzie sam kleik na mleku. I darł się jakbym mu wrzątek lała do pyska:-( oczywiście po paru próbach skończyło sie jak zwykle czyli wystawiłam cycka, wszamał pięknie całego czyli był głodny. Ja już nie mam siły, on nic nie chce jeść, tylko cycek i cycek, dobrze że nie muszę do roboty wracać bo bym nie dała rady. Cholera no, słyszałam o takich strasznie cycusiowych dzieciach, ale czemu mi się trafiło... czuję że jeszcze długo będzie sam cycek, będę próbowała ale przy takich wrzaskach to ja sie boję że on się zakrztusi tym żarciem i tylko krzywdy mu narobię, przecież siła w niego nie wleję.

A o śnie całonocnym to już przestałam marzyć, wczoraj i tak nam zrobił niespodzianke bo pospał do 1 w nocy a potem co 1,5-2h godz pobudka, więc i tak sukces że pierwszy sen miał taki dłuższy. Kurcze no rozpuściłam chyba dziecko i teraz będę sie męczyć:-(

U nas kaszka na sen nie działała :-p Budził się o tej samej godzinie jak bez kaszki. Dopiero jak ostatnio zaczął w dzień solidniejsze porcje mleka jeść - ok. 170 - 190 ml, czasem nawet 220 :szok:, a wcześniej po ok. 130 tylko zjadał - to skończyło się budzenie z płaczem na jedzenie, cierpliwie czeka i się uśmiecha jak zobaczy butelkę, no i noce zaczął ładnie przesypiać :-) Może to jest myśl, sprawdźcie ile dziecko na dobę zjada i czy +/- odpowiada to ilości mleka jaką powinien wypijać w danym wieku i może wtedy się uda?

No i muszę poszukać kaszy manny błyskawicznej, daję mu do posiłku po kąpieli i nie mam czasu na gotowanie akurat wtedy. Gdzie kupiłyście taką błyskawiczną? Ja tylko znalazłam taką do gotowania albo takie już z mlekiem, nestle czy jakieś tam, ale nie chce mu z innym mlekiem podawać.

Gosha a może spróbuj z kleikiem ale jak nie będzie głodny? Ja podawałam małemu jedzonko godzinę wcześniej niż normalnie by jadł mleko, wtedy wiedziałam, ze będzie już trochę głodny, ale nie jakoś bardzo żeby się niecierpliwił. A może jakiś deserek, może ze słodkim załapie?

Ostatnia edycja:
reklama
Cornelka no jeden problem, cycki bez miarek :rofl2:

Gosha ja mam to samo, chociaż moja chętnie je kaszkę, kleikiem pluje, a wcześniej przed kaszką jej smakowała, no i nie może być za bardzo gęsta, taka na w półpłynna, na warzywa jeszcze czekam do skończonych 5 m-cy, może właśnie spróbuj z kaszką? ja od 3 dni daje popołudniu o 12 i o 19, z 5 pobudek dzisiaj miałam "tylko" 3 :tak: nawet się wyspałam ;-)

Do góry