Sempe, my hardkorowo idziemy Czosnek, tymianek, bazylia, nawet cayen, curcuma to snandard...
Znalazłam info o wywarach mięsnych
"
Znalazłam info o wywarach mięsnych
"
Dla gospodarki kostnej organizmu dziecka (bo o tym mowa była, o kształtującym się kośćcu) niezwykle ważne jest zachowanie równowagi wapniowo-fosforanowej. Witamina D owszem również jest bardzo istotna, ale tutaj mamy do dyspozycji światło słoneczne niezwykle skuteczne Kiedy w diecie dochodzi do zaburzeń, czyli jak wspomniałam zbyt dużej podaży fosforanów, dochodzi do zaburzeń wchłaniania wapnia, nawet przy dostarczaniu wysokowartościowego. Źródłami fosforanów w diecie są np.: jaja, mleko, mięcho, ryby ale cała masa fosforanów (tych syntetycznych i okropnie obciążających organizm) stosowana jest jako dodatki do żywności, dodatek do napojów gazowanych colowatych np. jest kolosalny! Nie można również podawać dzieciom wywarów mięsnych, bo poza wypłukanymi składnikami sterydów, antybiotyków i innych syfów, wywar zawiera mnóstwo fosforanów.
Jeśli coś nie jasno czy pobieżnie, proszę o pytanie, wolę wytłumaczyć niż podlinkowywać co raz.
Lepiej jeśli chcemy dziecku do zupy dodać mięcho, odgotować je oddzielnie, zupę ugotować na warzywach, potem połączyć. Z resztą wiele zaburzeń na tle nerkowym również wynika z zaburzeń tej gospodarki, wieloletnim zaburzeniu. Tak u dzieci, jak u dorosłych. Jedzenie wysokoprzetworzone niestety wychodzi..."
Jeśli coś nie jasno czy pobieżnie, proszę o pytanie, wolę wytłumaczyć niż podlinkowywać co raz.
Lepiej jeśli chcemy dziecku do zupy dodać mięcho, odgotować je oddzielnie, zupę ugotować na warzywach, potem połączyć. Z resztą wiele zaburzeń na tle nerkowym również wynika z zaburzeń tej gospodarki, wieloletnim zaburzeniu. Tak u dzieci, jak u dorosłych. Jedzenie wysokoprzetworzone niestety wychodzi..."