reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

emka, z 7 płaskich łyżek i 125 ml wody. Docelowo chce żeby jadła jak my czuli śniadanie, 2 śniadanie, obiad podwieczorek i kolacja.

Zaraz idziemy do okulistki już mnie brzuch boli z nerwów:-(

reklama
asia u nas mniej więcej tak samo, tylko ilościowo na jeden posiłek dużo mniej. 3mam kciuki za okulistę, na pewno będzie dobrze!

co do kup to u nas i tak jest jedna na 3-4 dni więc jak najbardziej efekty danego posiłku pojawiają się mniej więcej po takim czasie. Chyba młody dobrze przyswaja, może dlatego tak malo je i tak rzadko robi kupę?

A ja mam pytanie jeszcze dotyczące ryby. Wiem że łosoś dorsz najlepszy, ale mam w zamrażalniku solę- można?

gosia, na pewno dobra, ja będę podawać głównie dorsza, łososia halibuta, może pstrąga.

karolina, ale się wkurzyłam nie mam dla dziecka nic na kolację i będzie tylko cyc, z greenmamy przysłali mi zamiast gryczanej, jaglanej, orkiszowej i owsianej same orkiszowe:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Asia przykro mi ale śmiem twierdzić że to nie moja wina ;-) mi przysłali wszystko dobrze. Moja też na kolację dostała samo mleko bo nie zdążyłam wrócić do domu i M ja nakarmił i połozył spać

Moja cały czas dostaje mleko na dobranoc, do tego na leżąco w kołysce :sorry: przeszliśmy od wczoraj całkiem na 2, troszkę ją zatwardziło, że robi bobki, ale zjada tak samo jak jadła 100-120ml, jedyny minus nie uciągnie smoczkiem 1 :-p

my wyrodni dziwiliśmy się, czemu nie je :rofl2: muszę zakupić do TT, bo te bardzo lubi, mam dwie 2 Aventu, to ładnie śmiga, może faktycznie już jej 3 kupić

Asia ,no dobrze krowie,ale specjalnie modyfikowane. Zresztą ja nie mówię,że to źle. LeRemi ma rację, kiedyś nie było i jak trzeba było to i od maluszka dzieci dostawały i nic im nie było.

Podpowie ktoś coś z tą manna?:)

tylko, że kiedyś, to było mleko od krowy. Dzisiejsze mleko sklepowe UHT niewiele ma wspólnego z prawdziwym mlekiem :)
Tak samo jak ja i M, Titek będzie miał ograniczony nabiał. Krowie mleko zastąpię orkiszowym i migdałowym, jest dużo zdrowsze niż mleko z kartonu. Nie będzie danonków i innych świństw.

reklama
Do góry