reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia ,no dobrze krowie,ale specjalnie modyfikowane. Zresztą ja nie mówię,że to źle. LeRemi ma rację, kiedyś nie było i jak trzeba było to i od maluszka dzieci dostawały i nic im nie było.

Podpowie ktoś coś z tą manna?:)

reklama
ja staram się wybierac owocowe słoiczki bez tych dodatków ale od paru dni daje małemu starte jabłko surowe z pokruszonym biszkoptem a banana poduszonego widelcem:-)

wczoraj zaliczyliśmy pierwszy dzien bez cyca w dzien. Rano dostał 6.00 cyca a potem dopiero o 21!!! musiałam z drugiego sciągnąc bo myslałam ze mi cyc pęknie...

o 19.45 dostał 150ml kaszki owocowej na mm i o 21 wypił całego cyca spał do 3.30:szok::szok:

dzis jadł cyca o 7.00 o 9 chciałam mu dac mleko z kaszką łyzeczką ale zjadł tylko 50ml i po 30min zasnął... jak zasypia to musiał wczesniej ssac cyca teraz ssie miękki rożek;-)

K8 oglądam tę stronę z deserkami...

Dziewczyny mam pytanie, nie wiem za bardzo, na którym wątku, ale wydaje mi się, że na tym może być. Lila jak jadła dania z marchewką to robiła takie zabarwione na pomarańczowo kupy. 3 i 4 dni temu jadła dania z buraczkiem w roli głównej, a od wczoraj i dziś te kupy są takie czarne z elementem czerwonego czegoś. Czy to możliwe, że to po buraczki, ale dopiero teraz? Po 3, 4 dniach? Czy któraś z Was się z takimi kupami spotkała, że tak powiem?

MieMie, oczywiście niemowlęcy żołądek trawi w małym procencie, wszystko przechodzi przez jelita gładko i to co zje jest wydalane, my też mamy takie kupy.

edit: u nas dziś ryba dorsz, burak, kalafior, dynia i marchewka, zjedzone ze smakiem.

Słuchajcie mój M mówi, że Ula ciągle je:) powiedzcie mi czy nie daje jej za często jeść, ja daje jej tak jak ja jem, czyli często, zdrowo, raczej mało i najwięcej do godzin popołudniowych.

W nocy, nad razem je pierś;
8 - 8.30 sinlac;
za dwie h na drugie śniadanie owoc z manną;
potem 0 12 - 13 obiadek;
koło 16 cycek;
ok. 18 je kaszkę na cycowym mleku;
potem koło 22 na dobranoc znów cyc.

Doda, że oprócz tego jednego dnia buntu wszytko je ładnie i nie mało.

Ostatnia edycja:
Asia bardzo ładnie, u nas podobnie
7:cyc
10: sinlac
13:obiadek
16- 16:30: cyc
18:30-19: kaszka z owocami
20:30: cyc
czasem nad ranem cyc, czasem nie.

a Ula ile je sinlaca?

Asia, mój Tymek je od dawna 6 posiłków. 6-7 to dobra ilość posiłków na dobę.
MieMie, jak ja podałam Tymkowi buraczki to już wieczorem miał buraczkową kupę. Wyglądała dosłownie tak jak jego buraczkowy obiadek na talerzu :-D. Nie wiem, czy jest możliwe, żeby po trzech dniach dopiero wyleciało z Lili to co zjadła. Ale wydaje mi się to dość późno. W międzyczasie nie robiła kupy?

reklama
MieMie wszystko możliwe. Wszystko zależy od szybkości przemiany materii u dzieci. U nas po buraczku dopiero na drugi dzień była buraczana kupa. Była taka ciemno-czerwona. Ponieważ obiad z buraczkami miał wtedy zrobiony na 3 dni więc taka kupa się utrzymywała dość długo. Potem jadł obiadek z brokułami i kupy były w odcieniu zielonego.

Do góry