reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Ja i tak cały dzien coś gotuję. Młody ostatnio je co dwie godziny, jajeczko, budyń, zupkę, kotlecika to mi ta Olowa zupa przy okazji wychodzi. Zresztą ja mam kuchnio salon, rysuje na stole w kuchni więc czuję jak się pali. Czyli produkt nie dla mnie :rofl2:

reklama
Porównałam z tą puchą enfamili 1 ci mam, jest nawet więcej wapnia, żelaza, białka, ale na mm jest dłuższa wyliczanka innych rzeczy.

jezusiucku, czytam schematy, czy Wy szorujecie, parzycie, a potem trzecie jabłko na plastikowej albo szklanej tarce? bo ja myje pod zimną wodą i trę na zwykłe, jestem wyrodna?

Ostatnia edycja:
U nas powoli się schemat jedzenia dopracowuje:
6- troszkę cyca, około 60ml
10- kleik kukurydziany na mm z owocami
około 11- około 100ml cyca
15- zupka i deserek
17-18- 150ml cyca
19- kawałek skrobanego jabłka
20.30- 200ml cyc
noc- koło 150ml cyca

Jakoś sporo tych posiłków....

Ja róznie- albo paruję, albo gotuję w garnuszku. Parowar duży jest,więc z garnkiem mi łatwiej.

Dziś ugotowałam ziemniaka, dynię i brokuła i musiałam zagęścić kleikiem, bo rzadkie bardzo wyszło.

według mojej jest:-);-) k8libby, a truskawki inne owoce dla siebie też będziesz parować?;-) z tego co pamiętam to świeże jadłaś? Co ja bym ałą za kg czereśni teraz!

reklama
Jak kto lubi. Moja mama twierdzi, ze jak nam książkowo zaczęła podawać surowe jabłko jako pierwsze to obie z siostrą zaczęłyśmy mieć kolki. Jak ryzykować nie będę. Zje świeże jabłko z drzewa jak będą u mamy w sadzie :)

W tym roku postanowiłam, że koniecznie musze pomrozić truskawki, jagody i maliny, żeby na przyszłą zimę mieć i jakiś sok z malin zrobię, żeby też był do herbatki :)

Do góry