reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Zjada prawie cały sinlac, czyli z 7 łyżek, to co zostawiała to było zazwyczaj właśnie to jabłko, ale zdarzało się że zjadła wszytko.

reklama
[SUB]A ja nie gotuje na parze tylko w garnuszku na wodzie źródlanej i potem miksuje. nie dokopalam sie jeszcze do parowaru poza tym gotowane tez moze byc przeciez.
a tego aventa to sobie odpuszcze bo jak mam parowar i blender to juz przesada by byla takie 2w1 dla wygodnictwa kupowac.
poza tym ja lubie pichcenie zupek w garnuszku
z owocow my narazie tylko jablko i to zawsze na podwieczorek okolo 18.
dzisiaj byla zupa buraczkowa na obiad jadl az mu sie uszy trzęsły
jutro wrzucę do niej łyżeczkę kaszy manny

[/SUB]

my też nie kupujemy tego sprzęciora, chociaż super sprawa, ale mamy siekacz(taka końcówka do miksera) działa dobrze, więc to będziemy uzywać; na razie na słoiczki
ach jedziemy, ale to się nie opłaca; ostatnie kupiłam dziś słoiczki i zaczne robić sama, bo sąsiadka od męża, ma jeszcze swoje dynie, za 13 zł kupimy duzą dyne i narobie chyba ze 20 słoiczków, będzie na razie jadła dynie, zemniaczka, marchewke do wiosny

no i od jutra zacznę tę ekspozycie na gluten, jeszcze tego nie rozumiem, ale jak warto to zrobić i Wy robicie to ja się przyłączam

Ostatnia edycja:
Pierwszy raz dziś Drobina nie zjadła całej wielkiej porcji obiadku! :D Ale mięso jej dałam. Dość dużo. I chyba ją przytkało wreszcie ;) Wytrzymała na tym obiedzie 4 godziny :)

A my dzis papka z 1 ziemniaka 2 malych marchewek kawalka pietruszki I rozyczki brokula.Dodalam jej maselko I wode z parowania. Wciagnela 150g - rekord. Ale smaczne bylo bo sama probowalam :)

Czy Wasze dziecki tez pod koniec jedzenia traca zainteresowanie wytracaja lyzeczke, rozgladaja sie itp ? Ja po tym poznaje ze juz koniec jedzenia

Lewej, Tymek robi dokladnie tak samo, rozglada sie odpycha lyzeczke albo tak specyficznie mruczy ale to nie z zadowolenia

Na jutro mam jeszcze porcje marchewki ale od srody chcialabym mu cos do tej marchewki dodac. Co polecacie? Ziemniaka, pietruszke? A moze marchewka jablko? Chcialabym go w koncu do tego jablka przekonac, zeby go troche przeczyscilo. Juz sama nie wiem. Pomysle jutro.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry