reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

No to ugotowałam dziecku :) kupiłam jagnięcinę, zrobiłam małe porcje, część zamroziłam. Uparowałam jagnięcinę, jak się skończyło, dodałam ugotowany ryż. Potem uparowałam dynię z marchewką i jak się skończyło dodałam zblendowane mięso z ryżem. Więc Fifol dzisiaj ma jagnięcinę z ryżem, marchewką i dynia. Dostałam standardowo curcume, imbir, kminek i trochę kolendry i tymianku no i szczyptę soli. Wyszło bardzo smaczne, choć wygląda słabo :)

reklama
Mój waży z 7,5 jakoś, narazie w dzień nosi pieluchy 3, ale na noc kupiłam już 4, bo się zasikiwał, a czasem wolę go nie rozbudzać przewijaniem, byle nie był mokry poza pieluszką.

Narazie nie dodawałam kaszki manny do zupy warzywnej, czy myślicie że powinnam to zrobić? Czyli do gotującej się zupki dodać kaszę i potem miksować? czy dodać ugotowaną osobno do zmiksowanej?

Aha, no i mój już regularnie wali kupę w czasie jedzenia zupki, zawsze musi być w połowie przerwa na przewijanie. Chyba tylko chłop może takie czynności jak jedzenie i kupę ze sobą łączyć :-)

wiecie co byłam w rosmanie i kupiłam kaszki, na allegro są za ponad 9 zł, a w rossmanie za 4,99, tylko nie mają napisu, że są bio, siedzę i nie mogę obczaić, czemu taka różnica w cenie :no:

K8 super obiad :-)

irisson a kupiłaś jaglaną?? bo te zwykłe ryżowe to są po 4,99 a te jaglane po 9

Mart ja bym kaszkę do zupki dodała

A ja się zastanawiałam czy na tą żyć chudą (6600) już pieluszek 4+ nie kupić :szok:

Jak Wy to robicie, że te wielkie dzieci w 3 wciskacie :szok: jak mi jeszcze weronka powie, że one tez w trojkach śmigają to nie uwierzę to co z tą moją doopą jest nie tak :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry