reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia a moje biedna Olisko wczoraj nic nie zjadło przed snem i pospało do 1 w nocy(dostało setę czystego mm) a potem spałodo 8 :-) jestem nowo narodzona.
No a skoro to tylko dwa tygodnie a potem chcesz to mm znów wprowadzić to zawsze jakoś zużyjesz tą kaszkę ;-)
a co nietolerancji laktozy to rozumiem Twój brak wiary w to. Mam koleżankę której syn miał nietolerancję i ta dziewczyna nie mogła nawet łyżeczki masła zjeść bo od razu mały był cały czerwony.

reklama
Dziewczyny, ja tak na szybko, bo właśnie lecę do sklepu. Chcę dla Lili kupić tą kaszkę do ekspozycji na gluten. Dwa ważne dla mnie pytania:
1.) Gdzie i jaką kaszkę kupić do tej ekspozycji? Jakbyście linka podały byłoby super, bo ja wzrokowiec jestem
2.) Orientujecie się, czy karmiąc Lilę tylko na piersi (mimo, że zalecenia są, że od 4 miesiąca, mogę zacząć ekspozycję od 5 miesiąca (wczoraj skończyła)? Wizytę u pediatry mamy za 12 dni a do tego czasu ciężko mi kogoś podpytać, może wiecie lub lekarze Wam mówili?

Kurcze, mam nadzieję, że któraś z Was zdąży mi odpisać zanim pojadę. Z góry dzięki wielkie.

Kupujesz zwykłą błyskawiczną kaszę mannę, tak jak pisałam możesz my też tak zaczęłyśmy. Ważne żebyż pzrez te 2 m- ce ekspozycji karmiła piersią.

Asia, bardzo Ci dziękuję :) Jakąś firmę byś poleciła? Kiedy najlepiej dać tą łyżeczkę, chyba nie przed snem, tylko jakoś w ciągu dnia?

MieMie, ja kupuje kaszkę kupiec, ale to chyba bez różnicy. Ja daje do obiadku, 1,5 łyżeczki.

karolina, dobrze, że Ci dała pospać! No ja nie wiem ale oczywiście pieluchy już mamy 4 i nosić ją jest mi ciężko...a przecież nie uspokajam jej na cycku, je tylko jak głodna. No dokładnie, ja myślę, że to wina tej kaszki mlecznej, no bo ja jem niewyobrażalne ilości nabiału, ona doostaje codziennie masełko do obiadku i nagle nietolerancja.

Lewek, no Ci powiem tak, jak z nami spała było tak samo, a byłyśmy przytulone. Może to jeden ze słynnych skoków? Nie wiem, ale żeby chociaż raz się budziła, a ona nie. Do tego pośpi po wieczornej kąpiel o 18.30 2h, a potem do 22 szaleństwa, gadanie, krzyki, obroty, no wariatka jak nic.

MieMie- ja podaję mannę mleczną z nestle i Kacprowi bardzo smakuje. Albo sama zrobiona na wodzie albo dodana do deserku może być.

Ja mam problem. Kacper nie chce mojego mleka. Nie jadł od 5.30. Wcisnęłam mu na siłę 50ml, ale tak się wierci i miga,że nie da rady go nakarmić. Co ja mam robić? Dieta nie jest rozszerzona na tyle żeby jadł dużo mniej mleka. Wczoraj tą mannę mleczną jadł tak,że aż mu oczy z zachwytu lśniły. Może kaszkę mleczno ryżową spróbować? Nie mam dostępu na szybko do innych...

Gorgusia a głodny jest ?? może akurat nie. Ola wczoraj też nic nie jadła, nawet na noc nie jadła a dziś wszystko do normy wróciło. Wcina swoją setę :)) a kaszkę pewnie, że możesz dać ale zrób malutko bo może też nie zje a może nie chce już mleka ;-)

Asia Olka też w 4 chodzi ;-) ale noszenia nie zazdroszczę. w ogole współczuję wszystkim mamom ciężkich dzieci to jest normalnie zbrodnia na maminych kręgosłupach :-p (choć Ula chyba już nie waga ciężka z tego co pamiętam)

Na śpiocha zjadł 150ml.... ale jak jest świadomy co je to nie zje mojego mleka. Musi być bardzo śpiący. Jest tak,że otwiera buźkę jak widzi butelkę i chce jeść, ale jak pociągnie i zobaczy co to to odwraca głowę. Jak mu daje butlę z soczkiem to pije chętnie,więc ewidentnie chodzi o moje mleko. Uparuję mu ziemniaka, pietruszkę i dynię i zobaczymy czy zje. Na deser dostanie brzoskwinkę hippa, bo nie wysypało go po wczorajszej próbie.

gorgusia są takie dzieci, ktore odmawiają mleka może na Kacka trafiło a może mu się jeszcze odmieni za kilka dni. Kup jakis dobry niekapek
(polecam Lovi albo timi tope - my tych drugich używamy sa świetne) i spróbuj może on już się dorosły zrobił ;-) Olka zaczyna nam w talerze patrzeć jak by w zyciu nie jadła widac to ten okres się zaczynaj już)

reklama
Gorgusia Ja jestem cycowa I jak Lila mialam problemy z brzuszkiem to tez odmawiala cycka I mojego pokarmu z butelki. Moze w tym problem ?

Do góry