reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy...

Generalnie to mam skłonności do rozstępów, ale o dziwo jeszcze żaden ciążowy mi nie wyskoczył. Brzuszek ma "czyściutki", ale od samego początku smaruję się najpierw oliwką z Rossmanna dla kobiet w ciąży, a od jakiegoś miesiąca kremem przeciw rozstępom Gerbera. Mam nadzieje, że że uda mi się pozostać przy tym co mam, bo i tak mam ich trochę :-(

reklama
Poki co u mnie na chwile obecna nie ma sladów rozstepow uff...w pierwszym trymestrze strasznie przesuszala mi sie skora na rekach,brzuchu i nogach,zaczelam intensywniej nawilzac cialo ...smarowlam sie zwykla oliwka dla dzieci i maslem czekoladowym nie dosc ze fajnie nawilza to na dodatek ma slodziutki zapach mniam mniam:-)

Ja na razie nie mam rozstępów ale i brzucha brak :baffled:
Mimo wszystko musze się zmobilizować i zacząć się regularnie smarować, bo póki co, to smaruję sie tylko jak mi się przypomni :zawstydzona/y:

No ja na poczatku tez nie mialam nic,ale w ostatnim miesiacu dopiero mi sie porobily....da sie z nimi zyc,no bo co mamy niby zrobic?
Ja mam 33 lata wiec i tak w kusych bluzeczkach nie bede juz latac...hi,hi....

podobnie jak deli rozstępów nigdzie nie widać i mam cichą nadzieję, że również odziedziczyłam to po mamie; na wszelki wypadek 2 razy dziennie smaruję się oliwką, żeby skóra była miękka, elastyczna i żeby nie swędziała przy rozciąganiu (i o dziwo, nie zapominam o tym);

andariel to tak jak ja smaruje rano i wieczorem tylko, że oprócz oliwki która zawsze jest po kąpieli używam 2 kremów na rozstępy (na wieczór bardziej tłusty, a na dzień mniej by mi ubrań nie brudziło) i też nie zapominam. Po za tym mam przypominacza w domu więc nie ma szans by nie posmarować.

Umnie też rozstępów ni widu ni słychu ,na szczęście.Również używam kremu na dzień Pharmacerisa na rozstępy a wieczorem oliwka ,czasem wlewam ją do kompieli wtedy cała jestem natłuszczona:-)

reklama
Do góry