reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy...

ja niestety mam skłonnośc do rozstępów,mam już ich kilka w swoim dorobku więc od samego początku smaruję brzuszek oliwką dla dzieci,nie wiem czy pomaga czy nie,bo to początki ciąży ale przezorny zawsze ubezpieczony:)

reklama
ja dziś kupiłam w aptece krem palmer'sa. podobno dobry. zobaczymy. kosztował ok 20 zł. ale tylko 100g

był też taki la roche ale kosztował 10 razy więcej
myślę, że spróbuję też oliwkę skoro działa. niestety moja skóra jest podatna na rozstępy, zawsze szybko tyję i szybko chudnę

Dziewczyny rozmawiałam na ten temat z lekażem i stwierdził że najlepszym sposobem jest ukrwienie tego miejsca przez np. masaże pod prysznicem twardą stroną gąbki, do tego narazie stosuje oliwke a od 4 miesiąca może zaczne używać fissan bo słyszałam że jest dobry :)

Hej dziewczyny... ja zapytałam farmaceutkę na www.doz.pl, czy jedynym preparatem, który mozna stowować w czasie ciazy jest Mustela. Odpisała mi następująco :
" Tak, zwykle producent zaleca stosowanie tego typu preparatów po ukończeniu 3-4 miesiąca ciąży (np. Fissan, Gerber, Pharmaceris M, Ziajka Mamma Mia). Wynika to z pewnej ostrożności (pierwszy trymestr ciąży to okres, kiedy płód jest najbardziej wrażliwy, rozwijają się wówczas wszystkie najważniejsze organy dziecka). Dobrym rozwiązaniem jest smarowanie się wówczas zwykłą, obojętną oliwką. Proszę mi wierzyć, że taka pielęgnacja, połączona z odpowiednim, delikatnym masażem, przynosi równie dobre rezultaty."
Pozdrawiam TUTKA26;-)

Ja słyszałam, że najlepsza jest zwykła oliwka dla dzieci. Choć dużo dobrego słyszałam o musteli, jednak jest dla mnie za drogi. Niestety mam dwa rozstępy na brzuchu z czasów "młodości" kiedy to się bardzo roztyłam.Dlatego zastanawiam się co jeszcze mogę stosować

ja też uważam że to przede wszystkim geny i predyspozycje i nie ma wielkiego znaczenia czym się bedziemy nawilżać, ja np po pierwszej ciąży miałąm olbrzymi brzuch i ani pół rozstępa a na piersiach mnóstwo choć smarowałam wszystko...

Aneczka mi tez sie takie rozstepy robily ale nie smarowalam niczym tez piekly ale z czasem przestaly, jakos nie myslalam zeby to leczyc:baffled:

Sluchaj a moze bephanten on jest na takie ranki, jak mi pekaly brodawki przy karmieniu to polozna kazala smarowac i ulga byla duza:tak:

reklama
Maltan tez uzywalam jest dobry, ale bephanten ma w swoim skladzie srodek przeciwbolowy i w moim przypadku lepiej sie sprawdzil

Do góry