reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępom....stop

Kurcze tak przeczytałam poprzednie posty i powiem szczerze ze sie nie znam na tym. Ale wczoraj zakupiłam sobie zel-balsam dove i w składzie jest ze zawiera algi morskie czy to naprawde szkodzi dzidzi??
Prosze napiszcie bo juz sie nim smarowałm z 4 razy ??
Czy to ma jakiekolwiek znaczenie algi morskie nie brzmia az tak przerazajaco bardziej naturalnie :)

reklama
Odradzam stosowanie kosmetyków z algami morskimi.Wyczytalam , że nie powinny ich stosować kobiety w ciąży.Nawet nie wolno stosować kosmetyków opartych na bazie kwasów owocowych ani takich z retinolem.

Dzieki Adasiu :)
Czyli balsamik z algami moge juz sobie darowac i oddac siostrze :)

Pozdrawiam buzka

Mam taka nadzieje a tak sie cieszyłam ze nie drogo zapłaciłam i tak ładnie pachniał bo przed dove kupiłam sobie balsam firmy AA a smierdział tfffuuuu i drogi był. Ale co tam dzidzia najwazniejsza ;D

Nadzia, tez czytałam że algi to nienajlepsze dla nas, ale siostrę możesz uszczęsliwić :) odpada też kofeina, którą ma w skłądzie dużo kosmetyków na celulit

No tak tez słyszałam i o kofeinie.
Trudno bede musiala kupic inny specyfik.
Nie mam wyjscia :)

Nadzia,polecam przez wszystkich mi polecana oliwke - najzwyklejsza Bambino dla dzieci. :) Jak ona Dzidziusiem ladnie pachnie mmmmmmmmmmmmm. :D

A ja nie wiem co się dzieje ale mnie strasznie piecze pod biustem - tak na linii stanika. Muszę się ostro prostować żeby nie bolało. nie wiem już co z tym robić?? Zaczęło się od dnia gdy 2 godziny siedziałam na paznokciach u kosmetyczki i chyba lekko zgarbiona byłam... ale teraz już nie wiem jak sobie ulżyć?

reklama
mycha12 pisze:
Dziewczyny czy orientujecie się czy kosmetyki do ciała na rozstępy itd muszą być specjalne dla kobiet w ciąży? czy np kremy na celulit i rozstępy których dotychczas używałam na co dzień mogę używać dalej, czy są one w jakiś sposób szkodliwe? Wiadomo że smarujemy całe ciało również brzuch więc stąd te pytanie.

W jednej z gazet dla kobiet w ciąży czytalam ze nie wolno smrowac sie kremami ktore zawierają kwsy owocowe , retinol....kurcze i os jeszcze ale nie pamiętam...w kazdym razie bezpieczne są kosmetyki przeznaczone dla kobiet ciężarnych ktore mozna nabyc w aptece.​

Do góry