reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępom....stop

mnie neistey mimo stosowanie w poprzedniej ciąży kremów, balsamow i olejków wyszły okrepne rozstępy na brzuszku, dobrze że wszystkie są poniżej lini pępka, w razie czego nie widać ich ze spodni. Zobaczymy jak będzie teraz

reklama
Macie rację, to chyba najwięcej zależy od genów, tendencji, rodzaju skóry... ale smarować sie nie zaszkodzi:)

Ja mam troszkę rozstępów tyko na udach ale mało widoczne.Całe szczęście , żę nie mam rozstępów na brzchu ani na piersiach.Nie smaruję się niczym .Wpierwszej ciąży smarowałam dię oliwką i miałam potem uczulenie

Ja uzywam kremu i oliwki firmy Avent dla przyszłych mam, mam je z Anglii ale myśle ze i u nas mozna je dostać. Bardzo dobrze sie wchłaniaja i maja miły zapach.

Z nudow i w momencie wyczekiwania na zuzel wynalazlam jakis stary temat i chcialam tylko sie do niego dopisac. :p Ja na rozstepy,a raczej ich brak uzywam najzwyklejszej oliwki Bambino. :) Niestety z udami nic nie zdazylam zrobic,gdyz w LO szybko schudlam i przez to sztrasznie popekalam. :( I dupka jasiu,ale nie jest tragicznie. ;)

Ja na swędzenie brzuszka zwykłą oliwkę Bambino polecam - ok.6 zł za małą butelkę.U mnie sprawdza się w 100%. A co do rozstępów,to niestety i u mnie się pojawiły:(Ale mężuś podobno ich nie zauważa;)

jak na razie stosuję codziennie oliwkę dla dzieci i nie widzę nowych rozstępów, moze wystarczą te które pozostały mi po poprzedniej ciąży. Codziennie wiczorkiem ja wcieram. Choć wtedy też do 34 tyg było wszystko w porządku i popękąłam doslownie w ciągu 5 dni - tragednia była :(

reklama
no ja tez popękałam na sam koniec w pierwszej ciąży.. teraz póki co nowych rozskętpów nima

Do góry