reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozstanie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziecko miałoby większe szanse i właściwie jedyne w przypadku gdyby całkiem zrzekła się praw, niemowlak zawsze ma wieksze szanse na znalezienie rodziców adopcyjnych niż starsze dziecko.
Nad tym myślałam ,oddac dziecko zaraz po urodzeniu żeby miało jak największe szanse i zrzec się praw ,to najlepsze rozwiązanie

reklama
Mnie zastanawia jedna rzecz... A mianowicie mieszkacie u Twoich rodziców, mama krzywo patrzy że "czepiasz się partnera pod wpływem przyjaciołek" a czy mama wie o tym, że Cię zgwałcił i jesteś w niechcianej ciąży? Że masz z tego powodu depresję? Że ojciec Twojego dziecka uderzył Cię mimo że wiedział, że jesteś w zagrożonej ciąży? Co mama na to że chcesz oddać dziecko do adopcji? Z tego co czytam to w Twojej rodzinie są strasznie zaburzone relacje... Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby moja mama wiedząc jak skrzywdził mnie mój partner naciskała na mnie ze się go czepiam... Trochę mi się to kupy nie trzyma 🤷‍♀️ gdyby moi rodzice dowiedzieli się o takim cierpieniu to ledwo bym ostatnie zdanie wypowiedziała a facet byłby wyrzucony za drzwi potem miałby sądownie ustalone alimenty... A moi rodzice na uszach by stanęli żeby tylko dziecka nie oddała. A tu jedno wielkie krecenie

Nie każdy jest taki jak ty i nie każdy ma w opinie innych wywalone .A to ze ktoś nie ma w nią wywalone nie znaczy ze jest to nieodpowiednie .Trzeba mieć umiar.Jeśli każdy miałby w to wywalone to niektórzy nago by chodzili po ulicy.

No jasne. Twój facet to przykład bardzo odpowiedzialnego człowieka. Tylko na twoja opinie i cierpienie ma wywalone ale tak poza tym to przecież taki fajny facet.
Mam pytanie, trolujesz?

W bidulu natomiast jest zajebiście, życie usłane różami i pierdzenie tęcza ;)
Nie chce dziecka wysyłać do domu dziecka tylko do rodziny .Dzieci zaraz po urodzeniu maja największe szanse na szybka adopcje ,póki co z tego co wiem w kraju jest więcej rodzin potrzebujących takiego dziecka niż rodzin które je oddają .Nie uważam ze będzie miało super ,zwłaszcza jak się dowie ze to nie jego biologiczni rodzice ale uważam ze na pewno lepiej niż ze mną lub ze mną i partnerem .

Nie chce dziecka wysyłać do domu dziecka tylko do rodziny .Dzieci zaraz po urodzeniu maja największe szanse na szybka adopcje ,póki co z tego co wiem w kraju jest więcej rodzin potrzebujących takiego dziecka niż rodzin które je oddają .Nie uważam ze będzie miało super ,zwłaszcza jak się dowie ze to nie jego biologiczni rodzice ale uważam ze na pewno lepiej niż ze mną lub ze mną i partnerem .

Mnie zastanawia jedna rzecz... A mianowicie mieszkacie u Twoich rodziców, mama krzywo patrzy że "czepiasz się partnera pod wpływem przyjaciołek" a czy mama wie o tym, że Cię zgwałcił i jesteś w niechcianej ciąży? Że masz z tego powodu depresję? Że ojciec Twojego dziecka uderzył Cię mimo że wiedział, że jesteś w zagrożonej ciąży? Co mama na to że chcesz oddać dziecko do adopcji? Z tego co czytam to w Twojej rodzinie są strasznie zaburzone relacje... Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby moja mama wiedząc jak skrzywdził mnie mój partner naciskała na mnie ze się go czepiam... Trochę mi się to kupy nie trzyma 🤷‍♀️
Mówiłam z tysiąc razy ,przedwczoraj nawet płakałam i mówiłam ze to przez niego i wgl wiele razy mówiłam o adopcji ale ona ze jestem chora i ze jak bozia daje to trzeba wychować .Wsm nikt nic sobie nie robi z tego .Jak chciałam go wyrzucić z domu jeszcze rok temu to usłyszałam tylko ze jestem chora i wgl ,a pamietam ze wtedy się wkurzyłam bo miał wyjść na chwile a nie było go cała noc i nie chce mówić co robił z kolegami .dobrze o tym wiedziały .Kiedy wrócił z ogniska i spał całkiem nawalony ,zaczęłam mówić mamie i siostrze ze jak można być takim debilem pójść na cała noc i zostawić kobietę w ciąży …to kazały mi się uspokoić i być cicho i pewnie miałabym przeboleć każde takie wywinięcie bez stresu ,krzyku i wojny

Nie jest alkoholikiem .Boże ile razy mam pisać ?Napil się pierwszy raz od stycznia .i kobieto pomysl logicznie .Czy będę klepać biedę jeśli oddam dziecko do adopcji i będę mieć prace i pieniądze tylko dla siebie ?Klepe biedę bo właśnie nie mogę już pracować .Dlatego adopcja wydaje mi się najlepszym pomysłem …
A dlaczego teraz nie masz pracy?

Ale nie wiesz gdzie ono trafi. Nie zawsze musi być dziecko adoptowane, w naszym kraju bardzo ciężko jest dostać dziecko, to nie tak, że nie ma dzieci, tylko wymagania wobec rodziców są ogromne. Poza tym przez 6 tygodni masz czas na zmianę decyzji i wtedy dziecko jest często w domu dziecka. A tam już dzieci nie placza, jest przerażająca cisza, kiedy wejdziesz do pokoju z wszystkimi łóżeczkami.

Sorry ale jak dla mnie, to oboje zachowujecie się jak jedna wielka patologia. Facet który upija się do nieprzytomności i po alkoholu nie panuje nad sobą jest dla mnie zerem. Ty bronisz chłopa który Cię bije i gwałcił. Nic tylko pogratulować głupoty. W tym wszystkim szkoda tylko tego dziecka, jeżeli będzie musiało na to patrzeć i doświadczać przemocy od tatusia, bo jeżeli bije ciebie, to nie będzie miał skrupułów, żeby uderzyć też dziecko jak będzie pijany. Ty chcesz być obijana, to spoko twój wybór ale nie skazuj dziecka na coś takiego

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry