reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozpakowany PAŹDZIERNIK 2016 <3

Dla mnie akurat jest to nienaturalne, że w jednym miejscu piszę, że urodziłam a w innym mam czytać co kto do mnie napisał. Nie rodzimy wszystkie na raz i spokojnie może poczytać co kto do nas skierował. Nie sądzę też, że będziemy namiętnie szukały wcześniejszych postów po 2,3 tygodniach jak ktoś urodzi i raczej będą ważniejsze sprawy. Dlatego myślę, że jeżeli ktoś chce tu poinformować, że urodził to gratulacje można złożyć od razu i jeżeli dana mama będzie miała ochotę jeszcze pisać w innym wątku krótko o dzieciach kiedy jak i co to to zrobi....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moim zdaniem Aria1010 jest bardzo dobrym moderatorem i do tej pory super jej szło prowadzenie naszego forum więc na pewno rozwiąże to tak , że będzie dobrze :-) jak wchodziłam na inne miesiące to jakoś beznadziejnie to wygląda, a u Nas wszystko ładnie przejrzyście , wiadomo co i jak :-)

Kazda sprawa jest inaczej wazna dla kazdej z nas.

Jesli jednak jest temat "rozpakowane pazdziernik" to w tym temacie nie ma wazniejszych spraw.

Czy np Twoje problemy z laktacja beda wazniejsze niz moj poród na wątku urodzeniowym ?

Było napisane na poczatku "bez komentarza" Proste.

@julianign moderator nie jest od zakladania wątków. Ty tez mozesz załozyc taki wątek.
Jak Aria załozyła wątek "rozpakowane, bez komentarza" to nalezy uszanowac to co dobry moderator napisał.
Wiecej w dyskusji udziału nie biore bo widze ze jak grochem o sciane.

Zrobiło się niepotrzebnie nerwowo, ale chciałam jeszcze tylko Persea i Wiol odpowiedzieć na pytanie.
Dzisiaj jak byłan u dziewczynek to Nina jest juz przeniesiona do pokoju gdzie dzieci są juz mniej wymagające, ale jako jedyna nadal jest w inkubatorze, z tym, że jeśli nadal utrzymywanie temperatury będzie jej szło tak dobrze jak teraz to jutro albo po jutrze powinna być już w łóżeczku. Jednak Nina ma problemy z serduszkiem, jakieś szmery i wczoraj miała badania, które wysłali do Dublina i tam czeka nas za miesiąc albo dwa wizyta u kardiologa. Lekarze każą sie nie martwić, bo to normalne u wczesniaków i wcale nie musi świadczyć o czymś złym i operacji, zwłaszcza, że normalnie wada serca dawałaby już teraz objawy w postaci sinienia skóry no i ogólnie gorszej kondycji, ale trzeba to zbadać i sprawdzić przyczynę. Felusia dzisiaj wagowo pierwszy raz jest na plusie (10g ale zawsze) Nina nadal chudnie, ale niewiele.
Co do mnie to rana goi się dobrze i płyn się wchłania, więc problemów z oddychaniem nie mam od niedzieli. Co prawda płuco troszkę mi się zapadło i muszę robić ćwiczenia oddechowe, ale poza tym jest ok.

Karmię swoim mleczkiem, ale niestety do piersi nie ma jeszcze co przystawiać, bo maleńkie szybko się męczą nawet pijąc z butelki i wtedy przez rurkę w nosku resztę pokarmu którego nie zjadły wprowadzają strzykawką. Puki co wygląda to tak, że co dzień zwiększają im porcję o jakieś 10ml. Nina zjada teraz 44ml co 3 godziny a Fela 52ml co 4 godziny. Ja za to wypożyczyłam laktator i dziennie ściągam 1,2 litra mleka, więc dziewczyny głodne nie są :)

Wow Gnidka, to mleczarnia niezła :D
Super, że dziewczyny tak dobrze znoszą pierwsze dni, bo w końcu rokowania były na początku średnie. Trzymajcie się.
A co do wątków, to ja bym zostawiła ten do gadania o porodach i dzieciach a jeśli chodzi o temat lista, to każda by wpisała wg schematu dane swojego dziecka. Wtedy żaden moderator nie miałby roboty. Ale jak tam chceta w sumie, :p

reklama
to i ja się przyłącze do gratulacji, dziewczynki na zdjęciach cudowne , trzymam kciuki aby Ninka dołączyła do siostry będzie im pewnie raźniej, tyle razem przeszly. Czekam na zdjęcie gdy będą już obie poza inkubatorem trzymające się za raczki :)

Do góry