reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Roznosci

Wracając do depilacji - to ja głównie golę nogi, bikinii i pachy. Kiedyś używałam depilatora ale to tak boli - wiem że się można przyzwyczaić no ale jakoś nie jestem w tym wytrwała :D

Jeśli o wygolenie całej naszej szlachetnej to kilka razy to zrobiłam ale nie mogę znieść odrastania tych włosków - to jest ochydne i tak strasznie swędzi przy odrastaniu fuj. Uważam, że gdyby natura uznała, że ich tam nie powinno być to by tam nie rosły ;D

Wiem, to i podpachami czy na nogach też -ale wydaje mi się , że włosy łonowe zatrzymują wiele zarazków, które gdyby ich nie było mogły by prowadzić do różnego rodzaju infekcji. Ktoś powie - no to co dopiero jak są ile tam jest zarazków - ja się jednak nie zgodzę - bo oprócz tego zapobiegają ubytkom jakze ważnej dla organizmu flory bakteryjnej.

No koniec wykładu - to tylko moje zdanie ;D ;D

reklama
hehhe, na innym forum rozmawialysmy dzisiaj o ksiazce "Jezyk niemowlat" Tracy Hogg. Pisalam Wam, ze wydrukowalam sobie dzisiaj rano ta ksiazeczke w pracy ( male 90 stron) zanim szef przybyl do firmy. No i wlasnie pare minut temu postanowilam sobie ja zbindowac:) Zaczelam dziurkowac, ale kros mnie zawolal, wiec polecialam i zapomnialam o tej knidze. Siedze sobie przy biurku, szef lazi po firmie i nagle slysze jak wypowiada jakies dziwne slowa: "placzacy niemowlak", "matka samotniw wychowujaca dziecko","silne kopanie" itp.....sobie mysle, ze zwariowal. Ale nie, moj szefus dorwal sie do mojej ksiazki i czytal wyrywkowo:) Myslalm, ze wpadne pod biurko. On oczywiscie nie mial watpliwosci czyje to dzielo:) Zaczal sie smiac i mowic, z emam nie czytac takich bredni, ze sama bede widziala i czula jak sie postepuje z dziecmi itp Masakra:) Hihihihi, oczywisci enie mial pretensji, przynajmniej nic nie powiedzial, ale ja juz tam wiem, ze swoje pomyslal...tyle papieru firmowego. Ja na koniec mu dodalam, ze jak bedzie chcial to mu pozycze ta ksiazke...:) Ale numer co?

No nieżle Aska ;D ;DMyśle,że szef nie bedzie miał Ci tego za złe ;D :D Atak swoją drogą to ta książka jest na prawde świetna .Ja już przeczytałam.I zamierzam stosować rady autorki....Pozdrawiam

hihiihihihih, no na szczescie jest spoko:) on i tak jest szczesliwy, ze ja jesczze na chorobowe nie nawialam, tylko szkole laske na moje zastepstwo. Niech tylko sprobuje cos powiedziec,marne 90 karteczek:)

Rybko... z ta higienicznoscia, jesli chodzi o wloski lonowe.... mhm.... w sumie to mozna by tak sie przyczepiac do wielu rzeczy, ktore robimy, ze skoro natura tak chciala to tak powinno byc :-)
Ja nigdy nie mialam wloskow lonowych i sobie ich u siebie nie wyobrazam :-)
Tzn. wyobrazna podpowiada mi kropelki moczu, skrzepki krwi etc.
A co do odrastania :-) Po cholere sie golic, skoro potem odrastanie przeszkadza????
Mnie nie odrastaja, bo gole bardzo czesto (codziennie zazwyczaj)... Przed ciaza robilam to depilatorem, wiec odrastanie do byl marginalny problemik:-)
Teraz jakas wrazliwsza na bol sie zrobilam i depilatorem nie daje rady ;-(

Właśnie i tu duzo zależy od higieny osobistej - bo czy masz włoski czy nie to jeżeli nie zostaną zachowane podstawowe zasady higieny to będą kropelki czy skrzepy :D Nie uniknie się tego w żaden sposób - więc dlatego jestem jak najbardziej za bidetami i jeszcze do tego z cieplusią wodą super sprawa. :D :D

Kira to ty dzielna dziewczyna jestę jak depilatorem lonowe włosy traktowałas. Nie wyobrazam sobie - juz mnie boli

reklama
Ja wyłam z bólu na nogach to co dopiero tam - nawet nie spróbuję wrr...

Podobno boli kilka pierwszych razy a potem się przywyczajasz i już tak nie czuć ale ja nie będe próbowała no przynajmniej teraz tak mówię - może kiedyś i tak będzie ;)

Do góry