reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Różne wyniki rh

Ale ja nie pytam ze złosliwosci, tylko zeby mieć podstawę 🤷‍♀️
Wiec nie, nie wystarczy, bo mnie w szpitalu takich wynikow nigdy nie uznawali, a mam z 5 roznych świstkow z grupa krwi i za kazdym razem mowili, ze na wyniku musi byc oznaczone, ze jest potwierdzona.
Dziwne, leżałam dwa razy w szpitalu w zeszłym roku i za każdym razem uznawali niepotwierdzona grupę krwi.

reklama
Ale ja nie pytam ze złosliwosci, tylko zeby mieć podstawę 🤷‍♀️
Wiec nie, nie wystarczy, bo mnie w szpitalu takich wynikow nigdy nie uznawali, a mam z 5 roznych świstkow z grupa krwi i za kazdym razem mowili, ze na wyniku musi byc oznaczone, ze jest potwierdzona.

Ja tak miałam w tej ciąży. Robiłam w lux med, w medicover i na nfz i na każdym wyniku miałam niepotwierdzony (6 razy) - byłam zła i pytałam o to lekarza i twierdził, że skoro mam z 3 różnych miejsc w różnym czasie to będą uznane. Faktycznie nikt nie robił problemu w szpitalu.

Natomiast dla mnie to nie jest podstawa do odesłania, przecież szpital może zbadać krew na CITO. Mój syn miał kilka lat temu wypadek, operację i robili na miejscu bo nigdy nie miał badanej.

Ale ja chyba, żeby się nie stresować zrobię sobie po prostu krew kartę bo to jak dobrze pamiętam dożywotnio, koszt ok 100-150zł więc niewielki, a głowa spokojna

Dziwne, leżałam dwa razy w szpitalu w zeszłym roku i za każdym razem uznawali niepotwierdzona grupę krwi.
No to ja zawsze miałam przy sobie i w szpitalu stwierdzali, ze nie uznają i robili dodatkowo grupę krwi oni.

Więc mam wynik z pierwszej ciązy, pierwszego porodu, drugiej ciąży (tu mam potwierdzony) i z neonatologii, gdzie potrzebowli mojej grupy do toczenia krwi dla syna i tez nie uznali tych wynikow, tylko robili sobie osobno. I potem w sumie jeszcze z drugiego szpitala, gdzie tez synowi krew przetaczali i nie uznali ani mojej grupy krwi ani jego 🙈 zamieszanie potworne.

Ze szpitala mnie nie odesłali nigdy, bo zawsze bylam pilnym przypadkiem, ale robili badanie.

No to ja zawsze miałam przy sobie i w szpitalu stwierdzali, ze nie uznają i robili dodatkowo grupę krwi oni.

Więc mam wynik z pierwszej ciązy, pierwszego porodu, drugiej ciąży (tu mam potwierdzony) i z neonatologii, gdzie potrzebowli mojej grupy do toczenia krwi dla syna i tez nie uznali tych wynikow, tylko robili sobie osobno. I potem w sumie jeszcze z drugiego szpitala, gdzie tez synowi krew przetaczali i nie uznali ani mojej grupy krwi ani jego 🙈 zamieszanie potworne.

Ze szpitala mnie nie odesłali nigdy, bo zawsze bylam pilnym przypadkiem, ale robili badanie.
A może masz tam wpisane dane jakieś ręcznie?? Np PESEL 🤔

Ja coś kojarzę, że u mnie nie uznawali krewkarty, tylko chcieli wyniki badań.

Ja to sama byłam zaskoczona jak się okazało, że mam 0rh-... U mnie rodzice mają A+ i B+, zaś brat ma AB+.
Sama z wrażenia jeździłam powtórzyć badanie ;-)

Dziwne jakieś zasady serio nie rozumiem 😅 ale w razie gdyby coś to śmiało możesz odwołać się na dwa niezależne wyniki jeszcze piszesz że masz jakiś potwierdzony więc w ogóle ten jeden potwierdzony jest wystarczającym dowodem. Jak jest czas to spoko niech oznaczają. Gorzej jak liczą się wszystkie sekundy, a ktoś nie uznaje podstawowych zasad.

reklama
Do góry