reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Różne wyniki rh

Ale ja nie pytam ze złosliwosci, tylko zeby mieć podstawę 🤷‍♀️
Wiec nie, nie wystarczy, bo mnie w szpitalu takich wynikow nigdy nie uznawali, a mam z 5 roznych świstkow z grupa krwi i za kazdym razem mowili, ze na wyniku musi byc oznaczone, ze jest potwierdzona.
Dziwne, leżałam dwa razy w szpitalu w zeszłym roku i za każdym razem uznawali niepotwierdzona grupę krwi.

reklama
Ale ja nie pytam ze złosliwosci, tylko zeby mieć podstawę 🤷‍♀️
Wiec nie, nie wystarczy, bo mnie w szpitalu takich wynikow nigdy nie uznawali, a mam z 5 roznych świstkow z grupa krwi i za kazdym razem mowili, ze na wyniku musi byc oznaczone, ze jest potwierdzona.

Ja tak miałam w tej ciąży. Robiłam w lux med, w medicover i na nfz i na każdym wyniku miałam niepotwierdzony (6 razy) - byłam zła i pytałam o to lekarza i twierdził, że skoro mam z 3 różnych miejsc w różnym czasie to będą uznane. Faktycznie nikt nie robił problemu w szpitalu.

Natomiast dla mnie to nie jest podstawa do odesłania, przecież szpital może zbadać krew na CITO. Mój syn miał kilka lat temu wypadek, operację i robili na miejscu bo nigdy nie miał badanej.

Ale ja chyba, żeby się nie stresować zrobię sobie po prostu krew kartę bo to jak dobrze pamiętam dożywotnio, koszt ok 100-150zł więc niewielki, a głowa spokojna

Dziwne, leżałam dwa razy w szpitalu w zeszłym roku i za każdym razem uznawali niepotwierdzona grupę krwi.
No to ja zawsze miałam przy sobie i w szpitalu stwierdzali, ze nie uznają i robili dodatkowo grupę krwi oni.

Więc mam wynik z pierwszej ciązy, pierwszego porodu, drugiej ciąży (tu mam potwierdzony) i z neonatologii, gdzie potrzebowli mojej grupy do toczenia krwi dla syna i tez nie uznali tych wynikow, tylko robili sobie osobno. I potem w sumie jeszcze z drugiego szpitala, gdzie tez synowi krew przetaczali i nie uznali ani mojej grupy krwi ani jego 🙈 zamieszanie potworne.

Ze szpitala mnie nie odesłali nigdy, bo zawsze bylam pilnym przypadkiem, ale robili badanie.

No to ja zawsze miałam przy sobie i w szpitalu stwierdzali, ze nie uznają i robili dodatkowo grupę krwi oni.

Więc mam wynik z pierwszej ciązy, pierwszego porodu, drugiej ciąży (tu mam potwierdzony) i z neonatologii, gdzie potrzebowli mojej grupy do toczenia krwi dla syna i tez nie uznali tych wynikow, tylko robili sobie osobno. I potem w sumie jeszcze z drugiego szpitala, gdzie tez synowi krew przetaczali i nie uznali ani mojej grupy krwi ani jego 🙈 zamieszanie potworne.

Ze szpitala mnie nie odesłali nigdy, bo zawsze bylam pilnym przypadkiem, ale robili badanie.
A może masz tam wpisane dane jakieś ręcznie?? Np PESEL 🤔

Ja coś kojarzę, że u mnie nie uznawali krewkarty, tylko chcieli wyniki badań.

Ja to sama byłam zaskoczona jak się okazało, że mam 0rh-... U mnie rodzice mają A+ i B+, zaś brat ma AB+.
Sama z wrażenia jeździłam powtórzyć badanie ;-)

Dziwne jakieś zasady serio nie rozumiem 😅 ale w razie gdyby coś to śmiało możesz odwołać się na dwa niezależne wyniki jeszcze piszesz że masz jakiś potwierdzony więc w ogóle ten jeden potwierdzony jest wystarczającym dowodem. Jak jest czas to spoko niech oznaczają. Gorzej jak liczą się wszystkie sekundy, a ktoś nie uznaje podstawowych zasad.

reklama
Do góry