reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Tak jak nigdy nie powiem do teściowej "mamo".. Mamę mam jedną i jakoś mi to nie pasuje totalnie [emoji2368][emoji16]
My jestesmy 10 lat po slubie i mamo do tesciowej ani razu nie powiedzialam. Nie moze mi to przejsc przez gardlo. Mame mam tylko jedną .

Zapisala mi czopki na wchloniecie i masc ktora kupilam wczoraj tzn ja mam pronasal a kazala kupic pronasal h. I chyba sobie podaruje. Same czopki 50zl [emoji26] a m wcxoraj w qptece zostawil 100zl.

reklama
Ja zapowiedziałam że nie chce gości w szpitalu. Chcę tylko mamę i Grześka na zmianę.
Musimy najpierw z małą dojść do siebie a później nie wiem. Zależy jak się będę czuła i jak mała będzie sobie radziła.
Dla mnie mogą się obrażać, moje dziecko jest moje a nie wszystkich wokół [emoji2368]
Mam takie samo zdanie. W szpitalu nie chcę nikogo widzieć poza mężem i ewentualnie moją mamą, ale ona ma kawałek, więc nie wiem czy dojedzie. Może nie [emoji16]
Tak jak nigdy nie powiem do teściowej "mamo".. Mamę mam jedną i jakoś mi to nie pasuje totalnie [emoji2368][emoji16]
Ja od razu zapowiedziałam, że nikomu innemu poza moimi rodzicami 'mamo' i 'tato' nie powiem nigdy [emoji4] tesciowie może i urażeni, ale średnio mnie to obchodzi, kazali sobie mówić na 'Ty', ale też jakoś mi to przez gardło nie przechodzi, więc mówię bezosobowo [emoji16]
My jestesmy 10 lat po slubie i mamo do tesciowej ani razu nie powiedzialam. Nie moze mi to przejsc przez gardlo. Mame mam tylko jedną .

Zapisala mi czopki na wchloniecie i masc ktora kupilam wczoraj tzn ja mam pronasal a kazala kupic pronasal h. I chyba sobie podaruje. Same czopki 50zl [emoji26] a m wcxoraj w qptece zostawil 100zl.
Oby Ci to pomogło! Biedna, że musisz się tak męczyć... A jak malutka? [emoji6]

Do mnie w szpitalu przychodzili tylko rodzice, ale nawet nie miałby kto więcej. To jeden z nielicznych plusów bycia singlem, zero teściów w odwiedzinach. Ale pierwsi gości byli u nas dość szybko, po 10 dobie chyba (już mi się rana rozlazła). Było mi niezręcznie trochę, bo jednak ciągle mi ciekło z brzucha ale nie było tragedii bo trochę ich znam. Ale generalnie jak ludzie są zdrowi i ich lubię to nie widzę problemu w odwiedzinach, byle mi się nie wpier*alali w kompetencje.

Hehe dziewczyny czyli uważacie tak samo jak ja uważałam, ale w praktyce było inaczej... Wszyscy mi się do szpitala zjechali, co chwilę ktoś, a później do domu to była masakra... Nawet czasu sie dzieckiem nie miałam nasieszyc... A co mówię do teściów to ja niestety, albo stety mówię mamo, tato, taki mi rodzice kazali od początku i tak zostało, konserwatywne wychowanie...

Ja zawsze mówię mama i imię męża. Chociaż o dziwo mój mąż nie ma z tym problemu. Stwierdził że i tak musi się z nimi użerać do końca życia.
Ja za to bym chciała tylko moją siostrę w szpitalu, no i wiadomo chciałabym by mąż był przy porodzie. Ale nie wiem jak to wyjdzie. Myślę że jak ktoś będzie dzwonił to będziemy zapraszać już po powrocie do domu. U mnie w szpitalu są wyznaczone specjalnie takie miejsca na odwiedziny na korytarzach z sofami, żeby nie przeszkadzać drugiej kobiecie na sali, ale i tak mi się to nie widzi by miał ktoś nas odwiedzać.

To moje dzisiejsze przesyłki [emoji16] o dziwo tylko 3, jeszcze dwóch brakuje, a niby zostały dziś wydane [emoji848]
Ogólnie trochę mnie to przerosło dzisiaj, siedziałam, patrzyłam na to wszystko i myślałam chyba nawet nie wiem o czym [emoji85] kupowanie ciuszków mnie aż tak nie ruszyło, bardziej rozczuliło, ale te wyprawkowe rzeczy to już poważnie się zrobiło [emoji16][emoji33]
IMG_20200121_104238.jpeg
IMG_20200121_161429.jpeg
IMG_20200121_161404.jpeg

To moje dzisiejsze przesyłki [emoji16] o dziwo tylko 3, jeszcze dwóch brakuje, a niby zostały dziś wydane [emoji848]
Ogólnie trochę mnie to przerosło dzisiaj, siedziałam, patrzyłam na to wszystko i myślałam chyba nawet nie wiem o czym [emoji85] kupowanie ciuszków mnie aż tak nie ruszyło, bardziej rozczuliło, ale te wyprawkowe rzeczy to już poważnie się zrobiło [emoji16][emoji33]Zobacz załącznik 1070865Zobacz załącznik 1070866Zobacz załącznik 1070868

Super! [emoji3] fajnie, że masz już wszystko [emoji5] też się muszę zabrać za to czego mi brakuje!rzeczy dla małej piękne, nawet zwykle pieluszki stają się cudne przez te myszki [emoji7]
A powiedz mi czy któreś z tych rzeczy na zdjęciu to podkłady poporodowe? Bo właśnie wydawało mi się, że i te Bella mama i te canpol to są „podpaski” a podkłady to chyba takie większe trzeba do rozłożenia na łóżko Hm? [emoji3]

Super! [emoji3] fajnie, że masz już wszystko [emoji5] też się muszę zabrać za to czego mi brakuje!rzeczy dla małej piękne, nawet zwykle pieluszki stają się cudne przez te myszki [emoji7]
A powiedz mi czy któreś z tych rzeczy na zdjęciu to podkłady poporodowe? Bo właśnie wydawało mi się, że i te Bella mama i te canpol to są „podpaski” a podkłady to chyba takie większe trzeba do rozłożenia na łóżko Hm? [emoji3]
A, dzięki [emoji16] to tego nie mam jeszcze w takim razie [emoji23]
W ogóle to te bella są o wiele grubsze niż canpol, coś czuję, że mi nie podpasują... Ale pewnie będą niezbędne w pierwszych dniach po porodzie [emoji85]

Ogólnie trochę mnie to przerosło dzisiaj, siedziałam, patrzyłam na to wszystko i myślałam chyba nawet nie wiem o czym [emoji85] kupowanie ciuszków mnie aż tak nie ruszyło, bardziej rozczuliło, ale te wyprawkowe rzeczy to już poważnie się zrobiło [emoji16][emoji33]Zobacz załącznik 1070865Zobacz załącznik 1070866Zobacz załącznik 1070868
Słodkie to wszytko..
A jaki jest teraz taki koszt wyprawki?

reklama
Do mnie w szpitalu przychodzili tylko rodzice, ale nawet nie miałby kto więcej. To jeden z nielicznych plusów bycia singlem, zero teściów w odwiedzinach. Ale pierwsi gości byli u nas dość szybko, po 10 dobie chyba (już mi się rana rozlazła). Było mi niezręcznie trochę, bo jednak ciągle mi ciekło z brzucha ale nie było tragedii bo trochę ich znam. Ale generalnie jak ludzie są zdrowi i ich lubię to nie widzę problemu w odwiedzinach, byle mi się nie wpier*alali w kompetencje.
Mam dokładnie takie samo podejście :)
Słodkie to wszytko..
A jaki jest teraz taki koszt wyprawki?
Myślę że ciężko stwierdzić dlatego że każda z nas kupuję rzeczy które jej zdaniem jej się sprawdzą bądź które jej się podobają.
Ja w kwestiach wyprawki czasami myślę że jestem minimaliską (oprócz ubrań dla małej [emoji23]) a dziewczyny są bardziej zapobiegawcze.
Tak naprawdę zależy to wszystko od naszych oczekiwań i doświadczeń ludzi wokół.
Ja np. Nie kupuję laktatora/inhalatora/dużej ilości kosmetyków bo uważam że kupię jeśli będę potrzebowała
Ale kupuję wózek który wg moich znajomych jest za drogi [emoji2368] różnie to wygląda

Do góry