reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@RoseGold jak tam Kochana? Jak córcia?
Jak z mężem? Wizyta coraz bliżej [emoji16]

@paola425 jak tam nasza ciezaroweczka dziś się miewa na "ostatniej prostej"? Ależ to leci[emoji16]

@Aneczka85_01 jak tam dzisiaj? Który dzień dupka? Tak sobie myślę że jak Ty masz podwójna dawkę to i @ będzie szybciej bo po odstawieniu spadek hormonu będzie szybszy?

@MartaSx jak tam dzisiaj się miewa ie cała rodzinka?? Jak się czujesz?

@nikolka1203 jak się czujesz i jak ogólne samopoczucie? Oszczędzasz się Kochana?

@adzik myślę że badania po 4 dniach to dobry pomysł. Nie bojaj 3mam kciuki żeby toxo wyszło ok. W końcu nam się wszystkim uda [emoji16]

@młoda1994 to takie ciężkie, ale nie zrozumie nikt kto nie przeszedł to tak jak że staraniami i walka o dziecko, nie rozumie kto nie przeszedł. Ja kiedyś zapytania o 2gie pow że chciałabym ale boję się znów leczenia bo było dla mnie no trauma, to zostałam shejtowana że co ja gadam to nie takie straszne a gadam tak bo jestem wygodna... Żadna z Pan się wypowiadajacych nie miała problemów ani z zajściem ani z donoszeniem ciąży... Uwierz ze to był jeden z tych razow kiedy miałam ochotę się rozryczec, potem wydrzec a na końcu kogoś uderzyć.

Jak dobrze liczę to 5 dzień dopiero . Ja mam taka nadzieje ze odrazu przyjdzie jak odstawię bo niechce długo czekać na wizytę w klinice [emoji23]

reklama
Wiesz, ja już przestałam wierzyć w cuda bo ciąża i dzieciątko to dla mnie cud, kosmos i wogóle, chyba mi muszą wystarczyc moje dwa chodzące skarby [emoji14]
A co do koni to jesteśmy fanami, najbardziej mąż i młody..
Jak jesteśmy w Polsce to wszystko kręci się wokół koni... A tu jak spędzamy wolne chwilę... Sanki i zabawa... Syn jest przeszczęśliwy
Super [emoji3590][emoji3590] uwielbiam zwierzęta i naturę [emoji3059]

Jak to mówią "trzeba wierzyć w cuda i w to że się uda" [emoji16] cudem będzie jak nie zwariujemy do tego czasu [emoji23][emoji23] a tak na, serio to musimy myśleć pozytywnie idzie wiosna to będzie łatwiej [emoji16]

@Martyna84 boski widok [emoji7] w takim miejscu to można mieszkać!
@Isasza4444 plus z tego taki, że cykl pięknie wyregulowany [emoji6] super, że czuć od Ciebie taką pozytywną energię, mnie słońce też dobrze nastraja, więc piąteczka! Czuję, że się rozumiemy w temacie słońca i wiosny, dobrze mieć pokrewną duszę [emoji4]

A ja dziś trochę zestresowana, bo mąż ma wyjazd ponad 300 km od domu i zostaję sama, wróci dopiero jutro po wieczór. Z jednej strony trochę się boję, a z drugiej to kurczę cały czas jest dobrze i się nic nie dzieje to czemu teraz miałoby być inaczej. A przynajmniej trochę spokoju będę miała i chyba to nam dobrze zrobi jak od siebie odpoczniemy [emoji16]

A i jeszcze z nowości to zbiłam sobie ekran, więc szykuje się nowy telefon [emoji16] ale póki ten działa to się wstrzymam chyba do konca ciąży, bo trochę niezdara się zrobiłam, więc lepiej nie ryzykować zakupu teraz [emoji23]

Bo chciałam zapytać o coś.

A jeśli nie miałaś to może też się zdecydujesz ?
Dziękuję ale nie. U mnie już nawet myśli nie ma na temat dziecka i zostania mama. Nie chcę po prostu czuję się lepiej jak się nie staram wszystko wyregulowane cykle wróciły do normy nie ma nawet 1 dnia odchylu. Teraz jeszcze czekam na hormony tarczycowe ale żyje z nadzieją że te wyniki będą tak jak w listopadzie tsh w okolicach 1

To jest odmiana der die das przez przypadki.

Oj to żałuj, że nie byłaś na Bawarii, jest cudnie, klimat i bardzo mili ludzie. Inny standard życia. Mieszkałam swojego czasu na górze Niemiec i tam to jest nieba a ziemia w porównaniu do życia tutaj. Są też minusy, bo wszystko jest droższe, w szkołach trudniej, i skomplikowane. Ale jak mam mieszkać w Niemczech to wolę tutaj, tymbardziej, że mamy tu teściów.. To moje widoki.. Zobacz załącznik 1069702

A co do powrotu do Polski, to chyba nawet uda mi się w tym roku. Zobaczymy bardzo chce, ale też chyba będę musiała, mąż chyba zostanie tutaj jeszcxe jakiś czas. To u nas jest skomplikowane bardzo bo mąż zajmuje się takimi rzeczami, że w Polsce będzie miał ciężko, żeby jego firma prosperowała, a ja znowu powinnam wrócić bo zainwestowaliśmy w Polsce w nieruchomości i ktoś to wszystko musi ogarnąć, tak na odległość ciężko. To tak po krotce, ale jest to wszystko zagmatwane no i jestem w kropce, między młotem a kowadłem, tymbardziej, że starszy syn chce tu zostać, a młodszy chce do Polski do swoich kuzynów, dziadków ukochanych i koni....
Ok dziękuję za informację.

Piękne masz te widoki. Ja mam same drzewa i pijanstwo w mieście [emoji23] czasami to aż mi wstyd się przyznać że jestem polka jak siedzę w jednej dzielnicy. [emoji33] Może kiedyś się wybiorę na krótki urlop na bawarie.

To super że może uda się wrócić do Pl. A starszy syn może chce zostać bo tu wszystko ma ogarnięte a młodszy może faktycznie tęskni. A ile mają lat?
A mąż jak zakończy pracę tutaj i wróci do was do Pl to napewno coś znajdzie co mu przypasuje i też będzie zadowolony. Nic tak nie jest ważne jak aby rodzina była razem [emoji846]

@RoseGold jak tam Kochana? Jak córcia?
Jak z mężem? Wizyta coraz bliżej [emoji16]

@paola425 jak tam nasza ciezaroweczka dziś się miewa na "ostatniej prostej"? Ależ to leci[emoji16]

@Aneczka85_01 jak tam dzisiaj? Który dzień dupka? Tak sobie myślę że jak Ty masz podwójna dawkę to i @ będzie szybciej bo po odstawieniu spadek hormonu będzie szybszy?

@MartaSx jak tam dzisiaj się miewa ie cała rodzinka?? Jak się czujesz?

@nikolka1203 jak się czujesz i jak ogólne samopoczucie? Oszczędzasz się Kochana?

@adzik myślę że badania po 4 dniach to dobry pomysł. Nie bojaj 3mam kciuki żeby toxo wyszło ok. W końcu nam się wszystkim uda [emoji16]

@młoda1994 to takie ciężkie, ale nie zrozumie nikt kto nie przeszedł to tak jak że staraniami i walka o dziecko, nie rozumie kto nie przeszedł. Ja kiedyś zapytania o 2gie pow że chciałabym ale boję się znów leczenia bo było dla mnie no trauma, to zostałam shejtowana że co ja gadam to nie takie straszne a gadam tak bo jestem wygodna... Żadna z Pan się wypowiadajacych nie miała problemów ani z zajściem ani z donoszeniem ciąży... Uwierz ze to był jeden z tych razow kiedy miałam ochotę się rozryczec, potem wydrzec a na końcu kogoś uderzyć.
Dokładnie tak. Ja jak się starałam to odpowiadałam że to nie jest nikogo sprawa i mają zająć się swoim życiem, a jak chcą dziecko to niech sobie sami zrobią. Kobiety które tego nie przyzyly tak naprawdę nie wiedzą co osoby ze skomplikowana ciąża lub które długo się starają co czują i jaka drogę przeszły żeby zajść chociaż w jedną ciąże i ja donosić do "bezpiecznego tygodnia".

Ja nawet mam znajoma w Pl która poronila w zeszłym roku 2tyg przed Wielkanocą. Teraz jest w ciąży rodzi pod koniec marca 2020r. I stwierdziła że nie ma nad czym rozpaczać bo to nie było dziecko tylko płód. I teraz będzie miała dziecko. Jest to dla mnie nie do zrozumienia ale to tylko moje zdanie. Pierwsza ciąże straciła w 7tc zatrzymało się serduszko a jak była chwilę później w drugiej ciąży to już jak była w prawie 5tc i już caky świat o ciąży wiedział ehh. Mi brak słów.

Przykro mi że @przyszla i że znowu się nie udało. Ale myśl pozytywnie i będzie dobrze. Masz już synka i napewno uda się z drugim bobaskiem. Wierzę w to kochana i trzymam mocno kciuki. I jestem pewna że któregoś dnia wejdę na forum BB i będzie twój test z tłustymi dwoma krechami lub piękny wynik bety. [emoji110][emoji3590]

reklama
Do góry