reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Trzymam mocno kciuki za Ciebie kochana.

Postanowione zrobimy badanie po 4 dniach.

Za niedługo muszę jeszcze zrobić progesteron i powtórzyć moja zmora toxoplazmoze bo coś to wynik również niepokoi...

Młoda miałaś moje drożność jajowodow ?
Jeśli mnie pytasz o drożność to nie nie miałam.

reklama
Żeś dziewczyny z rana. Tak jak sądziłam witam się w 1dc [emoji16]
Ojej! Przykro mi i tule mocno, ja to będę przeżywać dokładnie za tydzień. Już to wiem i czuję twoje emocje. Jakie to wszystko bezsensu. I powiedzenie ci, głowa do góry i do przodu, napewno nic nie zmieni, ale może da choć trochę ukojenia. Będziemy walczyć dalej!!!

A o tym dan dam dass nie słyszałam. Co to?
To jest odmiana der die das przez przypadki.
No to będę tylko używała do egzaminu i przy pisaniu. A później to już jak sobie przypomnę.

No właśnie najgorsze jest to że jak się pomyli tak jak napisałaś.

Ja nigdy nie byłam na Bawarii. A rozmawiałaś z mężem o powrocie do Pl?

Ja raczej chce tu zostać póki co nie mam zamiaru zmieniać zdania[emoji846]
Oj to żałuj, że nie byłaś na Bawarii, jest cudnie, klimat i bardzo mili ludzie. Inny standard życia. Mieszkałam swojego czasu na górze Niemiec i tam to jest nieba a ziemia w porównaniu do życia tutaj. Są też minusy, bo wszystko jest droższe, w szkołach trudniej, i skomplikowane. Ale jak mam mieszkać w Niemczech to wolę tutaj, tymbardziej, że mamy tu teściów.. To moje widoki.. IMG_20191219_075227_BURST001_COVER.jpg

A co do powrotu do Polski, to chyba nawet uda mi się w tym roku. Zobaczymy bardzo chce, ale też chyba będę musiała, mąż chyba zostanie tutaj jeszcxe jakiś czas. To u nas jest skomplikowane bardzo bo mąż zajmuje się takimi rzeczami, że w Polsce będzie miał ciężko, żeby jego firma prosperowała, a ja znowu powinnam wrócić bo zainwestowaliśmy w Polsce w nieruchomości i ktoś to wszystko musi ogarnąć, tak na odległość ciężko. To tak po krotce, ale jest to wszystko zagmatwane no i jestem w kropce, między młotem a kowadłem, tymbardziej, że starszy syn chce tu zostać, a młodszy chce do Polski do swoich kuzynów, dziadków ukochanych i koni....

@Martyna84 dziękuję Ci bardzo, razem zawsze raźniej ale może u Ciebie nie przyjdzie @ za tydzień i się miło zaskoczysz [emoji106]

Rozumiem że to trudne wybrać kraj, widoki piękne. Ooo konie [emoji237] sama bym wracała [emoji16]

@RoseGold jak tam Kochana? Jak córcia?
Jak z mężem? Wizyta coraz bliżej [emoji16]

@paola425 jak tam nasza ciezaroweczka dziś się miewa na "ostatniej prostej"? Ależ to leci[emoji16]

@Aneczka85_01 jak tam dzisiaj? Który dzień dupka? Tak sobie myślę że jak Ty masz podwójna dawkę to i @ będzie szybciej bo po odstawieniu spadek hormonu będzie szybszy?

@MartaSx jak tam dzisiaj się miewa ie cała rodzinka?? Jak się czujesz?

@nikolka1203 jak się czujesz i jak ogólne samopoczucie? Oszczędzasz się Kochana?

@adzik myślę że badania po 4 dniach to dobry pomysł. Nie bojaj 3mam kciuki żeby toxo wyszło ok. W końcu nam się wszystkim uda [emoji16]

@młoda1994 to takie ciężkie, ale nie zrozumie nikt kto nie przeszedł to tak jak że staraniami i walka o dziecko, nie rozumie kto nie przeszedł. Ja kiedyś zapytania o 2gie pow że chciałabym ale boję się znów leczenia bo było dla mnie no trauma, to zostałam shejtowana że co ja gadam to nie takie straszne a gadam tak bo jestem wygodna... Żadna z Pan się wypowiadajacych nie miała problemów ani z zajściem ani z donoszeniem ciąży... Uwierz ze to był jeden z tych razow kiedy miałam ochotę się rozryczec, potem wydrzec a na końcu kogoś uderzyć.

Ja walcze jak lew z zatkanym nosem. Jakieś takie oslabionko przed @. Ale póki co humor dobry słonko świeci [emoji16] zobaczymy jak po lamecie bo ona mnie zawsze trochę przygasza ale czego to się nie robi [emoji16][emoji41]

reklama
@Martyna84 dziękuję Ci bardzo, razem zawsze raźniej ale może u Ciebie nie przyjdzie @ za tydzień i się miło zaskoczysz [emoji106]

Rozumiem że to trudne wybrać kraj, widoki piękne. Ooo konie [emoji237] sama bym wracała [emoji16]
Wiesz, ja już przestałam wierzyć w cuda bo ciąża i dzieciątko to dla mnie cud, kosmos i wogóle, chyba mi muszą wystarczyc moje dwa chodzące skarby :p
A co do koni to jesteśmy fanami, najbardziej mąż i młody..
Jak jesteśmy w Polsce to wszystko kręci się wokół koni... A tu jak spędzamy wolne chwilę... Sanki i zabawa... Syn jest przeszczęśliwy

Załączniki

• IMG_20200105_152307.jpg
    IMG_20200105_152307.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 78
Do góry