reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Dziewczyny może wy mi pomożecie bo ja teraz zgłupiałam. Mam nowe testy owu i nie jestem pewna czy on jest pozytywny czy jeszcze nie. Bo zawsze na starych testach miałam tak jak na pierwszym zdjęciu, dzień przed wyrzutem słaba kreska, później od razu intensywna, a teraz taka dziwna na tych nowych - drugie zdjęcie. Może by mi to nie było dziwne że już owu i przyjęła bym go za pozytywny, ale u mnie dziś 12 DC, przed staraniami miałam cykle 26-27 dniowe, po poronieniu są tak różne że już nic nie wiem, ostatnie 3 cykle owu 17,16,20dc, a teraz owu miałaby być w 13? A skusilam się na zrobienie testu bo mnie odbrzusze od rana boli!!! Być tu mądrym :p

Zobacz załącznik 1066640Zobacz załącznik 1066641

Ja bym przyjęła już czas owulacyjny. Zrób jeszcze jutro test i zobacz czy kreska jest mocniejsza czy słabsza .

Moje cykle 26-28 dniowe - robiłam testy od 8-9 dnia już i właśnie 11-12 były pozytywne . Tez miałam te co Ty ze z dnia na dzień kreska ciemniala i wtedy łatwiej mi było . Ale tez miałam niebieskie paski które nic nie pokazywały przed a potem bach pozytyw. Następny dzień już była słabsza kreska . Trzymam kciuki . Może ten cykl będzie właśnie krótszy

@nikolka1203 tak jak piszesz, teraz chłop musi się spiąć w sobie i dokończyć zakupy dla Ciebie i dla bobo. I cudownie, że czujesz oparcie w mamie. To bardzo ważne.

@Isasza4444 naprawdę muszę przyznać, że jest dzielna. Zawsze w nią wierzyłam, ale mimo wszystko zszokowała mnie dojrzałością. Leżymy na sali z chłopcem rok młodszym od niej i ona przy nim zachowuje się jak stara maleńka :p
Dzisiaj mam 24dc (cykle 31 dni), ale jestem na 100% pewna, że owulacja mi się przesunęła o kilka dni i była wcześniej. Przez to nie wiem, czy zagnieżdżenie jest teraz możliwe :(
I super, że masz wolne :D przy Twoich nockach 4 dni wolnego to szał :)

@Aneczka85_01 dorośnie to co ma dorosnąć, będzie dobrze :D

@nikolka1203 tak jak piszesz, teraz chłop musi się spiąć w sobie i dokończyć zakupy dla Ciebie i dla bobo. I cudownie, że czujesz oparcie w mamie. To bardzo ważne.

@Isasza4444 naprawdę muszę przyznać, że jest dzielna. Zawsze w nią wierzyłam, ale mimo wszystko zszokowała mnie dojrzałością. Leżymy na sali z chłopcem rok młodszym od niej i ona przy nim zachowuje się jak stara maleńka [emoji14]
Dzisiaj mam 24dc (cykle 31 dni), ale jestem na 100% pewna, że owulacja mi się przesunęła o kilka dni i była wcześniej. Przez to nie wiem, czy zagnieżdżenie jest teraz możliwe :(

Kochana to że Ty masz wątpliwości nie znaczy że to niemożliwe a może właśnie będziesz miała miła niespodziankę i @ nie przyjdzie [emoji16]

@paola425 ja choinkę też już rozebrslam, jak to ładnie napisałaś też robię miejsce wiosnie [emoji16]

Oj żebyś wiedziała że luksus już się nie mogłam doczekać wolnego [emoji16]
Szkoda, że na tą wiosnę jeszcze tyle trzeba będzie czekać... Ale! Rok temu 18 lutego siedziałam w bluzie z psem na tarasie i się grzałam na słoneczku [emoji3059] półtora miesiąca musimy wytrzymać i będzie lepiej [emoji16]

Ah, u nas ta nowa furka to się od końca października szykuje, a do tej pory nawet starej nie mamy, a co dopiero nowej Hahah
Ale będę męża mobilizować, bo ponoć ten model jest wycofywany z produkcji, wiec teraz mocno obniżają cenę, a za rok czy dwa będzie już w ogóle niedostępny.

Co to znaczy niska dawkę zastrzyków? I czemu nie ma co liczyć na dużo? Nie znam się na tym, ale na pewno się uda[emoji173]️

U mnie to historia strasznie długa i skomplikowana. Moje Audi A4 trafiło do serwisu 7.10 i od tamtej pory szarpiemy się z gwarantem itd mega słaba historia. No i na ostatnie dni dostałam auto zastępcze w ramach assistance - BMW serii 3 GT.
No i się zakochałam :p mąż na mnie krzyczy, bo nie lubi BMW, ale ja nic nie poradzę, ze przepadłam :p a ogólnie to był moj pierwszy raz w BMW[emoji85]
Współczuję takiej sytuacji z autem, teraz wszyscy kombinują jak mogą...
Seria 3 to dla mnie zamałe :p lubię duże auta... Ale są piękne!!!! Pochwal się później wyborem.. Jestem fanką autek i lubię sportowe, zaraźili mnie moi chłopcy, wkońcu mam ich 3 hehe. Moja X3 też w M - Pakiecie i czuję ten zryw...
Padłam o 8:30 ze zmęczenia i spałam do 17 [emoji85]Skurcze się wyciszyły po kolejnej dawce nospy i magnezu.
Leżę plackiem i nic nie robię, Grześka wysłałam na zakupy.
Rodzice też pilnują żeby wszystko było okej bo mieszkamy obok nich.
Dziś zaczniemy pakować torbę dla małej do porodu, dla mnie jeszcze wszystkiego nie mam ale wyślę jego do pepco po koszule itp., nie muszę być miss porodówki.
Wiem że te kilka tygodni teraz będzie miało dla nas kolosalne znaczenie i choć podświadomie czuję że do terminu może być ciężko wytrwać to teraz mam plan wytrzymać jak najdłużej w dwupaku, chociaż do 30 tygodnia.
Dziś zaczęłam 26 tydzień ciąży.
Jak dobrze, że wszystko ok, odpoczywaj i miej takie same dobre wiadomości, a mama to najważniejsza osoba w życiu i jak masz jej wsparcie to jestes już wielka, silna i spokojna, bo wiesz, że zawsze masz na kogo liczyć...
Ja mam dziś wolne, zaczynam swoje 4 dni wolne juuuupi [emoji41][emoji41][emoji41]

21dc, 6 d dupka i... Będzie za tydzień @ bo mam już hak zawsze tydzień przed przedokresowego wku****a[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
To tak samo jak ja też miałam dziś wolne i ogarnęłam cały dom, po przyjeździe z Polski miałam co sprzątać, wszystko zakurzone.
Na wkurw polecam dobry film
Ja się wzięłam za rozbieranie choinki. Trochę mi żal, bo ta tegoroczna super się trzyma i nie sypie, ale ile można być na etapie świąt [emoji849] tak więc robię miejsce wiośnie [emoji16]No to dobrze, ze skurcze odpuściły! Będzie dobrze tylko musisz teraz dużo odpoczywać [emoji6] im dłużej wytrzymacie w dwupaku tym lepiej. Ale ja wierzę i mocno trzymam kciuki za to, że wytrzymacie do 36 tyg [emoji6][emoji110]Też się nie mogę doczekać, tak często jak dzisiaj to chyba jeszcze nigdy forum nie sprawdzałam [emoji16]
@MartaSx na pewno tulisz już swoją córeczkę i nie masz czasu na przyziemne sprawy, ale napisz nam tylko, że wszystko ok [emoji3590]4 dni z rzędu to prawdziwy luksus! Korzystaj i odpoczywaj [emoji3059]
Paula ja wszystko ogarlam w niedzielę przed wyjazdem i też się choinka super trzymała i stroiki też, ale jednak szkoda, uwielbiam świąteczny klimat
Jutro decydujące usg i koniec stymulacji . Jak dla mnie najważniejsze zeby chociaż jedna była super i zeby się przyjęła później . Tez dużo zapłodnionych jest fajnie mieć ale jeśli się uda transfer to co potem z reszta ? Będę mrozić i płacić przez 20 lat.. to sporo tez kosztuje . Za jedna słomkę w której mogą umieścić 2 zarodki płaci się tysiaka a każda kolejna po 500. I tak za każdy rok. Teraz ważna punkcja i ile się nada do zapłodnienia oraz ile i jakie pozostaną .
To wszystko jest tak mega skomplikowane, te procedury, i oczekiwanie... Nie wiem czy bym dała radę, podziwiam cie/ was. Kurcze te życie jest tak nie sprawiedliwe...

Dziękuję dziewczyny za interpretacje i pomoc, zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień..

Ja bym przyjęła już czas owulacyjny. Zrób jeszcze jutro test i zobacz czy kreska jest mocniejsza czy słabsza .

Moje cykle 26-28 dniowe - robiłam testy od 8-9 dnia już i właśnie 11-12 były pozytywne . Tez miałam te co Ty ze z dnia na dzień kreska ciemniala i wtedy łatwiej mi było . Ale tez miałam niebieskie paski które nic nie pokazywały przed a potem bach pozytyw. Następny dzień już była słabsza kreska . Trzymam kciuki . Może ten cykl będzie właśnie krótszy
Dzięki mam nadzieję, że te testy mnie nie zawiodą i pokażą prawidłowo...

@Isasza4444 naprawdę muszę przyznać, że jest dzielna. Zawsze w nią wierzyłam, ale mimo wszystko zszokowała mnie dojrzałością. Leżymy na sali z chłopcem rok młodszym od niej i ona przy nim zachowuje się jak stara maleńka :p

Ja przed świętami leżała z młodszym synem w szpitalu i też byłam w szoku jaki był dzielny i jak super współpracował z lekarzami i pielegniarkami, z natury to straszek, a dał radę. Więc nasze dzieci uwielbiają nas szokowac i zaskakiwać. Dużo zdrówka dla córeczki.
A co do cyklu twojego to nie pomogę, bo ja plamienia miałam raz w życiu i to w ciąży, właśnie takie nitki...

reklama
Wiecie co mam dziś taki dzień przemyśleń, i tak sobie myślę po co mi te wszystkie testy, suplementy, kombinowania, liczenie. W wszystkie trzy ciąże zaszłam bez wspomagaczy, a teraz to klapa totalna, chyba ten stres i wiek, albo tryb życia...
Chyba rzucę wszystko w kąt, tylko jak uwolnić głowę...?

Acha jak przeczytałam dziś, żeby mężczyźnie podawać syrop wykrztusny przy starań to już zwatpilam :p

Do góry