reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ah, u nas ta nowa furka to się od końca października szykuje, a do tej pory nawet starej nie mamy, a co dopiero nowej Hahah
Ale będę męża mobilizować, bo ponoć ten model jest wycofywany z produkcji, wiec teraz mocno obniżają cenę, a za rok czy dwa będzie już w ogóle niedostępny.

Co to znaczy niska dawkę zastrzyków? I czemu nie ma co liczyć na dużo? Nie znam się na tym, ale na pewno się uda[emoji173]️

U mnie to historia strasznie długa i skomplikowana. Moje Audi A4 trafiło do serwisu 7.10 i od tamtej pory szarpiemy się z gwarantem itd mega słaba historia. No i na ostatnie dni dostałam auto zastępcze w ramach assistance - BMW serii 3 GT.
No i się zakochałam :p mąż na mnie krzyczy, bo nie lubi BMW, ale ja nic nie poradzę, ze przepadłam :p a ogólnie to był moj pierwszy raz w BMW[emoji85]

Kochana mam nadczynna tarczyce i ogólnie stymulacja mogła namieszać mi w chorobie wiec myśle dlatego lekarz dobrał mniejsza dawkę . Mam 225 a mówił ze zazwyczaj startuje z dawka 300 i większa dziennie przez 10 dni. Ja mam 4 prawie dojrzałe komórki bo wynik estradiolu o tym mówi a jutro się okaże czy dojrzało więcej i jutro mam ostatni zastrzyk . Dziewczyny maja nawet po 18 komórek... ale wtedy może wystąpić hiperstymulacja której się boje

reklama
Kochana mam nadczynna tarczyce i ogólnie stymulacja mogła namieszać mi w chorobie wiec myśle dlatego lekarz dobrał mniejsza dawkę . Mam 225 a mówił ze zazwyczaj startuje z dawka 300 i większa dziennie przez 10 dni. Ja mam 4 prawie dojrzałe komórki bo wynik estradiolu o tym mówi a jutro się okaże czy dojrzało więcej i jutro mam ostatni zastrzyk . Dziewczyny maja nawet po 18 komórek... ale wtedy może wystąpić hiperstymulacja której się boje

Ale 4 chyba tez spoko? No i zawsze jeszcze coś mogło dojrzeć. Trzymam mocno kciuki[emoji173]️

Podbijam pytanie. @nikolka1203 co się dzieje, ze się nie odzywasz?
Padłam o 8:30 ze zmęczenia i spałam do 17 [emoji85]
Skurcze się wyciszyły po kolejnej dawce nospy i magnezu.
Leżę plackiem i nic nie robię, Grześka wysłałam na zakupy.
Rodzice też pilnują żeby wszystko było okej bo mieszkamy obok nich.
Dziś zaczniemy pakować torbę dla małej do porodu, dla mnie jeszcze wszystkiego nie mam ale wyślę jego do pepco po koszule itp., nie muszę być miss porodówki.
Wiem że te kilka tygodni teraz będzie miało dla nas kolosalne znaczenie i choć podświadomie czuję że do terminu może być ciężko wytrwać to teraz mam plan wytrzymać jak najdłużej w dwupaku, chociaż do 30 tygodnia.
Dziś zaczęłam 26 tydzień ciąży.

Aa no i oglądam mamylamy.

Moja mama okazała się teraz tak pomocna i wyrozumiała, porozmiawialam z nią o wszystkich moich obawach po porodzie o tym że boję się że z czymś sobie nie poradzę.
I uslyszalam najpiękniejsze słowa które mogłam, nie że "wszystko Ci wytłumaczę albo pokażę" a to że będę dobrą mamą i że sama będę czuła co jest dla malutkiej najlepsze.
Ciesze się że mam z nimi taki kontakt, może dzięki temu że moja mama też była młodą mamą i wie co wtedy czuła.
IMG_20200110_191244.jpeg

@MartaSx jak tam Kochana? Już się chyba wszystkie nie możemy doczekać, [emoji16]

@RoseGold masz mega dzielnie dziecko.
A ta nitka to może zagnieżdżane a nie @? Ktor dzień cyklu?

@Aneczka85_01 ale 4 to ładnie i wł nie przestymulowane. Ja trzymam kciuki i będę wierzyła za Ciebie a Ty staraj się myśleć pozytywnie [emoji16]

@Martyna84 na tym 2 zdj pow. Bym że to jest krok przed pozytywem.

@nikolka1203 i dobrze lez plackiem nic nie rób. Nalatasz się za kilka mcy jak uridzisz [emoji16] mimo że to trudne myśl pozytywnie a my będziemy wspierac[emoji106] już 26 tydzień, zobaczysz jak to zleci.

Ja mam dziś wolne, zaczynam swoje 4 dni wolne juuuupi [emoji41][emoji41][emoji41]

21dc, 6 d dupka i... Będzie za tydzień @ bo mam już hak zawsze tydzień przed przedokresowego wku****a[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja się wzięłam za rozbieranie choinki. Trochę mi żal, bo ta tegoroczna super się trzyma i nie sypie, ale ile można być na etapie świąt [emoji849] tak więc robię miejsce wiośnie [emoji16]
Padłam o 8:30 ze zmęczenia i spałam do 17 [emoji85]Skurcze się wyciszyły po kolejnej dawce nospy i magnezu.
Leżę plackiem i nic nie robię, Grześka wysłałam na zakupy.
Rodzice też pilnują żeby wszystko było okej bo mieszkamy obok nich.
Dziś zaczniemy pakować torbę dla małej do porodu, dla mnie jeszcze wszystkiego nie mam ale wyślę jego do pepco po koszule itp., nie muszę być miss porodówki.
Wiem że te kilka tygodni teraz będzie miało dla nas kolosalne znaczenie i choć podświadomie czuję że do terminu może być ciężko wytrwać to teraz mam plan wytrzymać jak najdłużej w dwupaku, chociaż do 30 tygodnia.
Dziś zaczęłam 26 tydzień ciąży.
No to dobrze, ze skurcze odpuściły! Będzie dobrze tylko musisz teraz dużo odpoczywać [emoji6] im dłużej wytrzymacie w dwupaku tym lepiej. Ale ja wierzę i mocno trzymam kciuki za to, że wytrzymacie do 36 tyg [emoji6][emoji110]
Nie mogę się doczekać na wieści od Marty, teraz pewnie tuli swoją córeczkę i jest najszczesliwsza na świecie :)
Też się nie mogę doczekać, tak często jak dzisiaj to chyba jeszcze nigdy forum nie sprawdzałam [emoji16]
@MartaSx na pewno tulisz już swoją córeczkę i nie masz czasu na przyziemne sprawy, ale napisz nam tylko, że wszystko ok [emoji3590]
Ja mam dziś wolne, zaczynam swoje 4 dni wolne juuuupi [emoji41][emoji41][emoji41]

21dc, 6 d dupka i... Będzie za tydzień @ bo mam już hak zawsze tydzień przed przedokresowego wku****a[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
4 dni z rzędu to prawdziwy luksus! Korzystaj i odpoczywaj [emoji3059]

@paola425 ja choinkę też już rozebrslam, jak to ładnie napisałaś też robię miejsce wiosnie [emoji16]

Oj żebyś wiedziała że luksus już się nie mogłam doczekać wolnego [emoji16]

reklama
@MartaSx jak tam Kochana? Już się chyba wszystkie nie możemy doczekać, [emoji16]

@RoseGold masz mega dzielnie dziecko.
A ta nitka to może zagnieżdżane a nie @? Ktor dzień cyklu?

@Aneczka85_01 ale 4 to ładnie i wł nie przestymulowane. Ja trzymam kciuki i będę wierzyła za Ciebie a Ty staraj się myśleć pozytywnie [emoji16]

@Martyna84 na tym 2 zdj pow. Bym że to jest krok przed pozytywem.

@nikolka1203 i dobrze lez plackiem nic nie rób. Nalatasz się za kilka mcy jak uridzisz [emoji16] mimo że to trudne myśl pozytywnie a my będziemy wspierac[emoji106] już 26 tydzień, zobaczysz jak to zleci.

Jutro decydujące usg i koniec stymulacji . Jak dla mnie najważniejsze zeby chociaż jedna była super i zeby się przyjęła później . Tez dużo zapłodnionych jest fajnie mieć ale jeśli się uda transfer to co potem z reszta ? Będę mrozić i płacić przez 20 lat.. to sporo tez kosztuje . Za jedna słomkę w której mogą umieścić 2 zarodki płaci się tysiaka a każda kolejna po 500. I tak za każdy rok. Teraz ważna punkcja i ile się nada do zapłodnienia oraz ile i jakie pozostaną .

Do góry