reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@paola425 bardzo ładny:) osobiście lubię takie neutralne kolory i taki styl, jestem już stara i nowoczesność mnie nie kręci:p
ja się powoli rozglądam za spacerowką i fotelikiem. Przeglądałam w necie te wózki i żaden mi się nie podoba, no może jeden (ale był dla lalek). Będzie trzeba polatać do sklepów i popatrzeć na żywo, może coś w oko wpadnie. Fotelik to niestety wyższa szkoła jazdy, chciałabym kupić taki już do 36kg ale albo powala cena, albo jest mniej znanej firmy i nie znajdę w sklepie (czyli nie przymierzę do auta). Mam upatrzone dwa, dobre opinie i wysoka ocena bezpieczeństwa ale widziałam je tylko w sieci. Nawet nie wiem czy każdy samochód ma taki sam rozstaw isofixów:D ale najpierw muszę mieć na to pieniądze, do kwietnia daje sobie czas.

reklama
My dziś trochę pojeździliśmy po sklepach. W planie było znalezienie mebli, ale w efekcie mebli oczywiście nie znalazłam. Jednak już nie jestem przekonana do tych słodkich z myszką minnie, bo stwierdziłam, że wtedy żadne naklejki na ścianę nie wchodzą w grę, bo wszystko się zagryzie [emoji849] no więc nie wiem, czy nie poszukam jednak nautralnych jakiś...
Utwierdziliśmy się za to w przekonaniu co do fotelika Cybex Cloud Z, przymierzyliśmy go nawet. I faktycznie nie jest tak łatwo dobrać model do auta, Cybex M I-size się nie wpasował [emoji848] no więc stawiamy na Cloud Z, ale pojedziemy jeszcze drugim autem przymierzyć, czy do mojego też na pewno pasuje.
I podjęłam również decyzję odnośnie wózka, zobaczyłam inny kolor i już wiem, że to jest to! Model ten sam, bo Tutis Viva Life, ale kolor inny. Wcześniej nastawiałam się na kolor 45 z limitowanej edycji, ale nie byłam do końca przekonana, czy nie jest za ciemny... I dziś w sklepie zobaczyłam ten (74) i jestem zdecydowana [emoji7] Zobacz załącznik 1064306Zobacz załącznik 1064307
Piekny. Podobaja mi sie takie. Ja mam ciemno granatowy. Z tymi meblami w sumie masz racje. Jak jeszcze dojdzie kolor na sciane i naklejki bedzie za duzo. Ja strasznie lubie biale meble. Za dwa lata sie przeprowadzamy juz nie moge sie doczekac urzadzania.

Ps. Jeszcze nie rodze [emoji87][emoji86][emoji23]

Polazlam do apteki malemu po syropy. Wlazlam do boedry zrobilam zakupy. Wiec sie troche przeszlam.

Rose no właśnie czytalam wujka google [emoji23] i tam pisza ze nie zawsze krew jest. Z Olim tez nie mialam.

Nie zawsze jest krew, ale jeśli krew jest, to już nie ma zmiłuj i wtedy maks doba :D po tym już każde dziecko odpuszcza i wychodzi[emoji85]
Mi się pojawiło dosłownie pasemko i olałam, ale jednak po 24h już miałam młoda przy sobie :p

Nie zawsze jest krew, ale jeśli krew jest, to już nie ma zmiłuj i wtedy maks doba :D po tym już każde dziecko odpuszcza i wychodzi[emoji85]
Mi się pojawiło dosłownie pasemko i olałam, ale jednak po 24h już miałam młoda przy sobie :p
No ja chce juz urodzic juz nie mam sily. Juz nie chce byc w ciazy [emoji23] zaraz mam 40tc. Oli sie urodzil w 41 i byl wielki nie chce rodzic takiego klocka.

My dziś trochę pojeździliśmy po sklepach. W planie było znalezienie mebli, ale w efekcie mebli oczywiście nie znalazłam. Jednak już nie jestem przekonana do tych słodkich z myszką minnie, bo stwierdziłam, że wtedy żadne naklejki na ścianę nie wchodzą w grę, bo wszystko się zagryzie [emoji849] no więc nie wiem, czy nie poszukam jednak nautralnych jakiś...
Utwierdziliśmy się za to w przekonaniu co do fotelika Cybex Cloud Z, przymierzyliśmy go nawet. I faktycznie nie jest tak łatwo dobrać model do auta, Cybex M I-size się nie wpasował [emoji848] no więc stawiamy na Cloud Z, ale pojedziemy jeszcze drugim autem przymierzyć, czy do mojego też na pewno pasuje.
I podjęłam również decyzję odnośnie wózka, zobaczyłam inny kolor i już wiem, że to jest to! Model ten sam, bo Tutis Viva Life, ale kolor inny. Wcześniej nastawiałam się na kolor 45 z limitowanej edycji, ale nie byłam do końca przekonana, czy nie jest za ciemny... I dziś w sklepie zobaczyłam ten (74) i jestem zdecydowana [emoji7] Zobacz załącznik 1064306Zobacz załącznik 1064307

Jeśli chodzi o fotelik, to tez jakbym była w ciąży, brałabym któryś z Cloudów albo z albo q. Jestem zdecydowana na niego od jakichś 3 lat[emoji23]

Co do mebli, to ja wolałabym raczej te mebelki i zrezygnowałabym z naklejek. Z tym, ze ja ogólnie nie przepadam za naklejkami na ścianach. Ewentualnie takie delikatne, jakieś jasne kropki czy coś w tym stylu. Ale takie kropki to myśle, ze nawet szczególnie by nie wadziły z meblami.

Wózek super :) naturalne kolory zawsze są najbardziej eleganckie :)

U mnie w piątek rano pojawiła się krew a dopiero w niedziele po południu urodziłam wiec nie do końca doba :p

U mnie w piątek rano pojawiła się krew a dopiero w niedziele po południu urodziłam wiec nie do końca doba [emoji14]

No to półtorej czy dwie doby, przecież wiadomo, ze każda ciaza przebiega inaczej. To są już szczegóły i Marcie byłoby wszystko jedno, czy urodziłaby od teraz za 24h czy za 36h. Oby nie dłużej

reklama
Do góry