reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@paola425 bardzo ładny:) osobiście lubię takie neutralne kolory i taki styl, jestem już stara i nowoczesność mnie nie kręci:p
ja się powoli rozglądam za spacerowką i fotelikiem. Przeglądałam w necie te wózki i żaden mi się nie podoba, no może jeden (ale był dla lalek). Będzie trzeba polatać do sklepów i popatrzeć na żywo, może coś w oko wpadnie. Fotelik to niestety wyższa szkoła jazdy, chciałabym kupić taki już do 36kg ale albo powala cena, albo jest mniej znanej firmy i nie znajdę w sklepie (czyli nie przymierzę do auta). Mam upatrzone dwa, dobre opinie i wysoka ocena bezpieczeństwa ale widziałam je tylko w sieci. Nawet nie wiem czy każdy samochód ma taki sam rozstaw isofixów:D ale najpierw muszę mieć na to pieniądze, do kwietnia daje sobie czas.

reklama
My dziś trochę pojeździliśmy po sklepach. W planie było znalezienie mebli, ale w efekcie mebli oczywiście nie znalazłam. Jednak już nie jestem przekonana do tych słodkich z myszką minnie, bo stwierdziłam, że wtedy żadne naklejki na ścianę nie wchodzą w grę, bo wszystko się zagryzie [emoji849] no więc nie wiem, czy nie poszukam jednak nautralnych jakiś...
Utwierdziliśmy się za to w przekonaniu co do fotelika Cybex Cloud Z, przymierzyliśmy go nawet. I faktycznie nie jest tak łatwo dobrać model do auta, Cybex M I-size się nie wpasował [emoji848] no więc stawiamy na Cloud Z, ale pojedziemy jeszcze drugim autem przymierzyć, czy do mojego też na pewno pasuje.
I podjęłam również decyzję odnośnie wózka, zobaczyłam inny kolor i już wiem, że to jest to! Model ten sam, bo Tutis Viva Life, ale kolor inny. Wcześniej nastawiałam się na kolor 45 z limitowanej edycji, ale nie byłam do końca przekonana, czy nie jest za ciemny... I dziś w sklepie zobaczyłam ten (74) i jestem zdecydowana [emoji7] Zobacz załącznik 1064306Zobacz załącznik 1064307
Piekny. Podobaja mi sie takie. Ja mam ciemno granatowy. Z tymi meblami w sumie masz racje. Jak jeszcze dojdzie kolor na sciane i naklejki bedzie za duzo. Ja strasznie lubie biale meble. Za dwa lata sie przeprowadzamy juz nie moge sie doczekac urzadzania.

Ps. Jeszcze nie rodze [emoji87][emoji86][emoji23]

Polazlam do apteki malemu po syropy. Wlazlam do boedry zrobilam zakupy. Wiec sie troche przeszlam.

Rose no właśnie czytalam wujka google [emoji23] i tam pisza ze nie zawsze krew jest. Z Olim tez nie mialam.

Nie zawsze jest krew, ale jeśli krew jest, to już nie ma zmiłuj i wtedy maks doba :D po tym już każde dziecko odpuszcza i wychodzi[emoji85]
Mi się pojawiło dosłownie pasemko i olałam, ale jednak po 24h już miałam młoda przy sobie :p

Nie zawsze jest krew, ale jeśli krew jest, to już nie ma zmiłuj i wtedy maks doba :D po tym już każde dziecko odpuszcza i wychodzi[emoji85]
Mi się pojawiło dosłownie pasemko i olałam, ale jednak po 24h już miałam młoda przy sobie :p
No ja chce juz urodzic juz nie mam sily. Juz nie chce byc w ciazy [emoji23] zaraz mam 40tc. Oli sie urodzil w 41 i byl wielki nie chce rodzic takiego klocka.

My dziś trochę pojeździliśmy po sklepach. W planie było znalezienie mebli, ale w efekcie mebli oczywiście nie znalazłam. Jednak już nie jestem przekonana do tych słodkich z myszką minnie, bo stwierdziłam, że wtedy żadne naklejki na ścianę nie wchodzą w grę, bo wszystko się zagryzie [emoji849] no więc nie wiem, czy nie poszukam jednak nautralnych jakiś...
Utwierdziliśmy się za to w przekonaniu co do fotelika Cybex Cloud Z, przymierzyliśmy go nawet. I faktycznie nie jest tak łatwo dobrać model do auta, Cybex M I-size się nie wpasował [emoji848] no więc stawiamy na Cloud Z, ale pojedziemy jeszcze drugim autem przymierzyć, czy do mojego też na pewno pasuje.
I podjęłam również decyzję odnośnie wózka, zobaczyłam inny kolor i już wiem, że to jest to! Model ten sam, bo Tutis Viva Life, ale kolor inny. Wcześniej nastawiałam się na kolor 45 z limitowanej edycji, ale nie byłam do końca przekonana, czy nie jest za ciemny... I dziś w sklepie zobaczyłam ten (74) i jestem zdecydowana [emoji7] Zobacz załącznik 1064306Zobacz załącznik 1064307

Jeśli chodzi o fotelik, to tez jakbym była w ciąży, brałabym któryś z Cloudów albo z albo q. Jestem zdecydowana na niego od jakichś 3 lat[emoji23]

Co do mebli, to ja wolałabym raczej te mebelki i zrezygnowałabym z naklejek. Z tym, ze ja ogólnie nie przepadam za naklejkami na ścianach. Ewentualnie takie delikatne, jakieś jasne kropki czy coś w tym stylu. Ale takie kropki to myśle, ze nawet szczególnie by nie wadziły z meblami.

Wózek super :) naturalne kolory zawsze są najbardziej eleganckie :)

U mnie w piątek rano pojawiła się krew a dopiero w niedziele po południu urodziłam wiec nie do końca doba :p

U mnie w piątek rano pojawiła się krew a dopiero w niedziele po południu urodziłam wiec nie do końca doba [emoji14]

No to półtorej czy dwie doby, przecież wiadomo, ze każda ciaza przebiega inaczej. To są już szczegóły i Marcie byłoby wszystko jedno, czy urodziłaby od teraz za 24h czy za 36h. Oby nie dłużej

reklama
Do góry