reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Z ciąża też [emoji849] dlatego mnie tu tyle nie było bo nie chciałam dziewczyn straszyć.
Ogólnie to ciaza nie jest dla mnie łaskawa ale wiem że to też kwestia tego że szybko zaszlismy w 1 cyklu po zabiegu... Nie żałuję mimo wszystko.

Ja jutro będę próbowała się dostać do lekarza choć nie mam pojęcia czy mnie przyjmie ale mała się bardzo mało rusza i mnie to trochę martwi.
Kupiłam sobie paski pH bo cały czas mi coś cieknie i sprawdziłam ale na szczęście to tylko śluz a nie wody, będę miała w zapasie za te pieniądze, przydadzą się.
Oby mi się udało jutro dostać bo w sylwestra będę się cała noc martwić.

My otatniecznie z nikim się nie spotykamy, zostajemy sami w domu. Obejrzymy jakiś film na netflixie, zjemy tony czekolady i chipsów i będziemy się cieszyć sobą :D
Co się działo z ciążą? Myślałam, że z malutką wszystko w porządku, a to jednak nie do końca [emoji849] i powiedz mi jeszcze tymi paskami sprawdzasz ph śluzu? A wody mają inne ph? Jeśli tak to też się w takie coś zaopatrzę, bo ostatnio jak tak więcej ze mnie leciało to też się bałam, że to wody [emoji53]
Dla mnie 2019 to był dobry rok. Obroniłam podyplomowke, zrobiłam kurs z pozytywnej dyscypliny i terapii ręki. Poznałam super ludzi. No i was.

Ide dziś do apteki kupię Zobacz załącznik 1062494
Ooo ciekawe, czy zadziała [emoji848] miałaś bardzo intensywny rok, a w dodatku z Amelką w brzuszku [emoji3059]

reklama
Ja dziś zaprze sobie. W nocy masaż skutków i heja jutro sprzątanie i okna [emoji23] podłogi po kolanach. Dziś już byłam z Olim na spacerze i w bibliotece wypożyczyć mu książki do czytania. Byliśmy na placu zabaw zimno ale choć się przeszliśmy.

Trzymam kciuki żeby zadziałało, bo moja była uparta jak koń [emoji23] ta herbatka, baaardzo dużo ruchu, seks codziennie a tydzień po terminie wylazła ;)

Ojej myślałam, ze „szelazo” to literówka[emoji23] pierwszy raz słyszę o tym leku[emoji85] ja brałam w pierwszej ciąży hemofer jeśli dobrze pamietam i strasznie źle go znosiłam. A ten tardyferon potrafi mnie wyprowadzić z kiepskich wyników pokroju hemoglobina 7 i do tego bez żadnych skutków ubocznych. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez tak fajnie krew się poprawiła.

Pokaże, bo jest naprawdę najlepszy[emoji173]️ już wiem, ze będę go wypożyczać przy byle okazji[emoji7]
Zobacz załącznik 1062554Zobacz załącznik 1062555

Ale najważniejsze, ze już jest lepiej, oby wszystko się tak utrzymało.
Te paski to fajna sprawa, zawsze będziesz pewniejsza, mając je w zapasie. A z tymi uprawami w ciąży to tak czasami jest, ze ciężko stwierdzić, czy to jeszcze upławy, czy sączące się wody. Mi pod koniec wód ubywało, a ja nie miałam o tym w ogóle pojęcia[emoji28]

I super, jeśli się dostaniesz do lekarza, jak czujesz różnice w ruchach, to zawsze lepiej sprawdzić. Ja tydzień przed drugim porodem pojechałam z tego powodu na IP, bo już freakowałam.

No to w takim razie życzę, żeby szybko w tym nowym roku tej choroby się pozbyć

Super, ze to był dla Ciebie pozytywny rok[emoji7]

Właśnie miałam proponować Ci tr herbatkę. Ja nigdy nie piłam, bo moje dzieci lubią przed terminem wychodzić, ale niektóre laseczki sobie chwalą.
Też myślałam, że coś nie tak lekarz to napisał, a potem się okazało, że to nazwa jednak [emoji23]
Samochód boski! Ja bym go nie oddawała [emoji7] ale co ja mogę, jedynie pomarzyć... [emoji16]

Dzień dobry w ten ostatni dzień roku 2019 :D

Jeśli chodzi o podsumowania, to szczerze mówiąc nie wydarzyło się u nas w tym roku nic wielkiego, żaden krok milowy nie został wykonany.
Mąż wtopił trochę kaski na powrocie do transportu, ale co zrobić. Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.
Ja nie zaliczyłam semestru[emoji23] nie udało mi się wyjechać do Danii, tak jak planowałam.
Mieliśmy się przeprowadzić do USA i tez jak widać coś nie wyszło[emoji23]

Ale ja uważam, ze to był dobry rok. Tzn ja jestem wdzięczna za każdy kolejny rok w zdrowiu (Ok, młodej dają popalić ZUMy, ale mogło być gorzej, mogła np nie mieć nerki, co nie?) i celebruję wejście w każdym kolejny, bo jest co świętować. Mam rodzinę, mam gdzie mieszkać i co jeść.

Może ten 2020 będzie jeszcze lepszy, gdy ujrzę dwie kreski. Ale jeśli nie, to tez będzie spoko.

Ojej myślałam, ze „szelazo” to literówka[emoji23] pierwszy raz słyszę o tym leku[emoji85] ja brałam w pierwszej ciąży hemofer jeśli dobrze pamietam i strasznie źle go znosiłam. A ten tardyferon potrafi mnie wyprowadzić z kiepskich wyników pokroju hemoglobina 7 i do tego bez żadnych skutków ubocznych. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez tak fajnie krew się poprawiła.

Pokaże, bo jest naprawdę najlepszy[emoji173]️ już wiem, ze będę go wypożyczać przy byle okazji[emoji7]

Te paski to fajna sprawa, zawsze będziesz pewniejsza, mając je w zapasie. A z tymi uprawami w ciąży to tak czasami jest, ze ciężko stwierdzić, czy to jeszcze upławy, czy sączące się wody. Mi pod koniec wód ubywało, a ja nie miałam o tym w ogóle pojęcia[emoji28]

I super, jeśli się dostaniesz do lekarza, jak czujesz różnice w ruchach, to zawsze lepiej sprawdzić. Ja tydzień przed drugim porodem pojechałam z tego powodu na IP, bo już freakowałam.

Właśnie miałam proponować Ci tr herbatkę. Ja nigdy nie piłam, bo moje dzieci lubią przed terminem wychodzić, ale niektóre laseczki sobie chwalą.
Nooooo petarda jak nic. Królowa jest tylko jedna [emoji23] ale tak na serio robi wrażenie.
Co się działo z ciążą? Myślałam, że z malutką wszystko w porządku, a to jednak nie do końca [emoji849] i powiedz mi jeszcze tymi paskami sprawdzasz ph śluzu? A wody mają inne ph? Jeśli tak to też się w takie coś zaopatrzę, bo ostatnio jak tak więcej ze mnie leciało to też się bałam, że to wody [emoji53]Ooo ciekawe, czy zadziała [emoji848] miałaś bardzo intensywny rok, a w dodatku z Amelką w brzuszku [emoji3059]
Trzymam kciuki żeby zadziałało, bo moja była uparta jak koń [emoji23] ta herbatka, baaardzo dużo ruchu, seks codziennie a tydzień po terminie wylazła ;)
Ja mam nadzieję że się uda musi po prostu nie widzę innej obcji i już. W nocy boli mnie brzuch jak na @ mocno ntak gdzieś od 2 tyg ale brałam 2 apapy i przechodziło teraz nie biorę już nic. Boli ale nie biorę niech się rozkręca.

Dla mnie 2019 to był dobry rok. Obroniłam podyplomowke, zrobiłam kurs z pozytywnej dyscypliny i terapii ręki. Poznałam super ludzi. No i was.

Ide dziś do apteki kupię Zobacz załącznik 1062494
U ciebie to się zacznie zaraz w nowym roku [emoji14]

My już po szybkiej wizycie dostałam skierowane na krzywą cukrową, z małą wszystko okej ale szyjka się trochę skrociła.
Dzwonię do nich i pytam czy mnie lekarz przyjmie bo mało ruchów bo nie chce jechać do szpitala itp. A położna że tłumy że nie wie czy zdąży że może szpital...
Pojechałam a tam prawie pusto [emoji2356] myślałam że jej łeb urwę bo nie chciałam się kłaść do szpitala na sylwestra bez powodu.
Od początku ciąży przytyłam na ten moment 3 kg, jak u was dziewczyny?
Marta kiedy ty zaczęłaś najbardziej tyć? Pytam bo u mnie nadwaga już przed ciążą i chciałabym jak najmniej.. Ale nie ukrywam że wcale nie pilnuję tego co jem [emoji2356][emoji23]

Dalej leżę chora i oglądam mamy lamy, luksus ten internet w tv, teraz to już mam totalnie lenia [emoji85]
IMG_20191231_131217.jpeg

Co się działo z ciążą? Myślałam, że z malutką wszystko w porządku, a to jednak nie do końca [emoji849] i powiedz mi jeszcze tymi paskami sprawdzasz ph śluzu? A wody mają inne ph? Jeśli tak to też się w takie coś zaopatrzę, bo ostatnio jak tak więcej ze mnie leciało to też się bałam, że to wody [emoji53]Ooo ciekawe, czy zadziała [emoji848] miałaś bardzo intensywny rok, a w dodatku z Amelką w brzuszku [emoji3059]
Jakoś się doturlam do końca, wierzę w to [emoji16] już bliżej niż dalej i bardzo się oszczędzam.
Ja kupiłam taki bo tylko ten był w hebe ale jak chcesz taniej i więcej to w internecie można kupić zwykłe testy pH albo inaczej papierki lakmusowe.
Masz tam próbnik i jeśli wszystko okej to taki papierek zabarwia się na żółto/pomarańczowo (oczywiście wkładamy go do pochwy) a jeśli to wody lub jakaś spora infekcja kolor będzie zielonkawy lub granatowy.. Ogólnie jak się jest panikarą jak ja to lepiej mieć niż nie mieć bo to tylko 15 zł

Ale furaa [emoji85] zajebista serio, nie dziwię się że bardzo Ci pasuje jako zastępcze. Też bym ją wzięła na zastępstwo za moją mazdę 6 [emoji23]
Screenshot_20191231-132041.jpeg

Kiedy ok. 15 tygodnia jechałam do szpitala i dostawałam leki na zahamowanie skurczy to miałam już najgorsze myśli
Teraz to już wiem że nam się uda i będę miała w ramionach zdrową śliczną córeczkę.
Swoją drogą z tego wszystkiego miała 3 razy przez różnych lekarzy robione badania prenatalne [emoji85]

Nie ma co myśleć o tym co złe w taki dzień jak dziś :D pokażcie swoje brzuchole

U mnie nieskromny bojler [emoji23]
IMG_20191225_003209.jpeg
IMG_20191224_143828.jpeg

U ciebie to się zacznie zaraz w nowym roku [emoji14]

My już po szybkiej wizycie dostałam skierowane na krzywą cukrową, z małą wszystko okej ale szyjka się trochę skrociła.
Dzwonię do nich i pytam czy mnie lekarz przyjmie bo mało ruchów bo nie chce jechać do szpitala itp. A położna że tłumy że nie wie czy zdąży że może szpital...
Pojechałam a tam prawie pusto [emoji2356] myślałam że jej łeb urwę bo nie chciałam się kłaść do szpitala na sylwestra bez powodu.
Od początku ciąży przytyłam na ten moment 3 kg, jak u was dziewczyny?
Marta kiedy ty zaczęłaś najbardziej tyć? Pytam bo u mnie nadwaga już przed ciążą i chciałabym jak najmniej.. Ale nie ukrywam że wcale nie pilnuję tego co jem [emoji2356][emoji23]

Dalej leżę chora i oglądam mamy lamy, luksus ten internet w tv, teraz to już mam totalnie lenia [emoji85]Zobacz załącznik 1062564
Bo oni tak specjalnie pier.. dola żeby jak najmniej ludzi było. Pewnie chcieli iść do chaty.
Wiesz co nie mam pojęcia z synem w ciąży chciałam utyc jak najmniej i starałam się jeść zdrowo. Przytyłam 14kg. Teraz z małą nie patrzę co jem. Wpieprzam dużo słodyczy i przytyłam 8kg. A dwa gramy nawet mi teraz spadły.

reklama
Bo oni tak specjalnie pier.. dola żeby jak najmniej ludzi było. Pewnie chcieli iść do chaty.
Wiesz co nie mam pojęcia z synem w ciąży chciałam utyc jak najmniej i starałam się jeść zdrowo. Przytyłam 14kg. Teraz z małą nie patrzę co jem. Wpieprzam dużo słodyczy i przytyłam 8kg. A dwa gramy nawet mi teraz spadły.
Ja to może nie słodycze ale ostatnio jadłam kopytka z boczkiem smażone, fitmama... [emoji85][emoji23]
Ale przynajmniej zadowolona, odchudzać się będę po ciąży [emoji16]

Do góry