reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hejka Oli ma w tym tyg same sprawdziany. Wczoraj z matmt, jutro z angielskiego i piątek z polskiego pisanie zdań.
A jutro mamy pasowanie na pierwszoklasite na 15. Bo Jaskowiak przyjeżdża do szkoły [emoji35][emoji35][emoji35] w dupie to mam niech przyjedzie kiedy indziej a nie wszystko podporządkowane.

reklama
Hej, ja dziś wstałam nawet wcześniej i w końcu czuję, że to będzie dobry dzień [emoji4] mam jeszcze kilka kartonów do rozpakowania z zeszłorocznej przeprowadzki, tak leżą i czekają, chyba dziś jest ich czas [emoji16]
Hejka Oli ma w tym tyg same sprawdziany. Wczoraj z matmt, jutro z angielskiego i piątek z polskiego pisanie zdań.
A jutro mamy pasowanie na pierwszoklasite na 15. Bo Jaskowiak przyjeżdża do szkoły [emoji35][emoji35][emoji35] w dupie to mam niech przyjedzie kiedy indziej a nie wszystko podporządkowane.
Ooo to mają jutro święto, super [emoji4] gratulacje dla Olisia za oficjalne wstąpienie w szeregi szkoły [emoji6]

Ej już widziałam to gdzieś ha ! Możliwe że to zdjęcie było tu już na forum? Może rok temu ?Tak zrobię kochane. Zatestuje i zobaczymy przynajmniej głowa będzie spokojna
O Dżizas, tutaj chyba nie wstawiałam :o tzn w zeszłym roku to na pewno nie, ewentualnie przy okazji jakiejś rozmowy, tak jak teraz. A to jest bardzo możliwe, ze wstawiłam i nie pamietam, bo ja ogólnie mam strasznie słaba pamięć :p

@MartaSx niestety głównie tak okazjonalnie mam inne zmiany tzn w święta lub raz na Mac, ogólnie nocki lubię bo robię swoje tylko wiadomo że organizm zupełnie inaczej wypoczywa. A nocki mam bo w sumie tylko tak mogę się dopasować do mojego m bo on robi w dzień. Aczkolwiek mam tam z tyłu głowy chęć zmiany pracy po macierzyńskim żeby robić na dniowki kiedy dzieci w przedszkolu. Dlatego nie do końca mi tak zależy na tej pracy ( szczególnie że nie za specjalnie jest) zależało mi tylko żeby dociagnac do umowy na czas nieokreślony ( już mam) żeby spokojnie zajść w ciążę, i szczerze niewiem czy na końcówce macierzyńskiego nie złożę wypowiedzenia żeby już tam nie wracać, no chyva że zmienia mi warunki na korzystne dla mnie.
Jak pracowałam na nocki, to tez ogólnie wolałam je od dniówek. Praca wtedy idzie swoim niewymuszonym tempem. Ale dokładnie tak jak piszesz, regeneracja organizmu i wbicie się później do rzeczywistości to jakaś masakra :/

Byliśmy dziś w akpolu i widziałam to chicco baby hug i już mi się wcale nie podoba tak jak na zdjęciu [emoji849] zastanawiam się teraz nad tym żeby kupić coś takiego na dół, będę mogła to sobie wynieść na taras bo ma moskitierę i chyba osobno kupię jakiś bujaczek, albo do tego po prostu karuzelkę, a krzesełko później [emoji848] Zobacz załącznik 1047406
Bardzo elegancko to wyglada! Jeśli kiedykolwiek będę miała sposobność robienia wyprawki, to na pewno rozejrzę się za czymś podobnym :D

Mnie nawet na zdjęciu się nie podobało i jakoś nie przekonuje mnie takie robienie z łóżeczka krzesełka czy innych rzeczy.. tak samo jak są wózki co z gondoli robi się spacerówkę.. eee brzydkie to jest, nie podoba mi się [emoji23] Mysle ze to co wstawiłas teraz to dobry wybór, bardzo ładne jest [emoji5]
Te wózki co to z gondoli robi się spacerówka to jest masakra :/ smierć dla kręgosłupa dzieciaczka[emoji17]

No w tym przekonuje mnie to, że jest lekki i sobie go bez problemu wystawię na ogród. Przecież moje dziecko będzie wiosenno/letnie, więc musi mieć w czym spędzać czas na dworze [emoji4]Mi się podobało, że jest wszystko w jednym i zastąpi to kilka rzeczy, ale no to krzesełko na żywo totalnie mnie nie przekonuje [emoji849] za to spodobało mi się takie [emoji16] i może dam komuś do kupienia na chrzciny to odejdzie nam kolejny wydatek [emoji16]
Zobacz załącznik 1047425
Krzesełko wyglada super!
Ja miałam przy młodszej Inglesinę Zumę, bardzo wygodnie krzesełko dzięki m. in. regulowanej wysokości, kółkom czy temu ze łatwo można było je złożyć i nie zajmowało już tyle miejsca. I mimo ze oparcie miało tez materiał, nie miałam żadnego problemu z czyszczeniem :) a tak wyglądało
IMG_0349.JPG

Podobało mi się jeszcze bardzo krzesełko Mima Moon, zobaczymy czy do czasu ciąży coś mi się zmieni :p w końcu już tyle czasu minęło (dużo jeszcze minie) i tyle nowości się pojawiło, ze pewnie wiele rzeczy spodoba mi się zupełnie innych :D tak Mima wyglada:
IMG_0350.JPG

Hej, ja dziś wstałam nawet wcześniej i w końcu czuję, że to będzie dobry dzień [emoji4] mam jeszcze kilka kartonów do rozpakowania z zeszłorocznej przeprowadzki, tak leżą i czekają, chyba dziś jest ich czas [emoji16]Ooo to mają jutro święto, super [emoji4] gratulacje dla Olisia za oficjalne wstąpienie w szeregi szkoły [emoji6]

Ja mam takie kartony jeszcze od przeprowadzki z 2014 roku[emoji23] ba, mam takie kartony jeszcze od poprzedniej przeprowadzki, która była w 2010 roku[emoji23]

O Dżizas, tutaj chyba nie wstawiałam :o tzn w zeszłym roku to na pewno nie, ewentualnie przy okazji jakiejś rozmowy, tak jak teraz. A to jest bardzo możliwe, ze wstawiłam i nie pamietam, bo ja ogólnie mam strasznie słaba pamięć [emoji14]

Jak pracowałam na nocki, to tez ogólnie wolałam je od dniówek. Praca wtedy idzie swoim niewymuszonym tempem. Ale dokładnie tak jak piszesz, regeneracja organizmu i wbicie się później do rzeczywistości to jakaś masakra :/

Bardzo elegancko to wyglada! Jeśli kiedykolwiek będę miała sposobność robienia wyprawki, to na pewno rozejrzę się za czymś podobnym :D

Te wózki co to z gondoli robi się spacerówka to jest masakra :/ smierć dla kręgosłupa dzieciaczka[emoji17]

Krzesełko wyglada super!
Ja miałam przy młodszej Inglesinę Zumę, bardzo wygodnie krzesełko dzięki m. in. regulowanej wysokości, kółkom czy temu ze łatwo można było je złożyć i nie zajmowało już tyle miejsca. I mimo ze oparcie miało tez materiał, nie miałam żadnego problemu z czyszczeniem :) a tak wyglądało
Zobacz załącznik 1047585

Podobało mi się jeszcze bardzo krzesełko Mima Moon, zobaczymy czy do czasu ciąży coś mi się zmieni [emoji14] w końcu już tyle czasu minęło (dużo jeszcze minie) i tyle nowości się pojawiło, ze pewnie wiele rzeczy spodoba mi się zupełnie innych :D tak Mima wyglada:
Zobacz załącznik 1047586
O mamo, to drugie to już kosmos [emoji16] chyba bym się nie odważyła na takie, ale w sumie kto wie co mi przyjdzie za rok do głowy [emoji16]

Chciałabym kurczę już coś kupić, ale z większymi rzeczami wstrzymujemy się do nowego roku, a mniejsze poza ubrankami to nawet nie wiem co [emoji23]

Dzień dobry :D

Na wczorajszej wizycie dostałam antybiotyk. Doktor nakrzyczała na mnie, ze gdybym przyszła tydzień wcześniej, kiedy już coś zaczynało się dziać, to byłaby dużo większa szansa na wyleczenie się do zabiegu. No ale co ja zrobię, ze tydzień temu to wyglądało tak niewinnie[emoji17] dr zasugerowała mi, żebym podjechała do szpitala i powiedziała im, jak sprawy się mają. Pojechałam, opowiedziałam, ale na nich nie zrobiło to szczególnego wrażenia. Stwierdzili, ze jeśli dzień przed terminem będę się jeszcze źle czuć, to po prostu mam zadzwonić i tyle.

Niestety muszę siedzieć w domu, bo tylko antybiotyk plus lezenie plackiem w domu dają szanse na wyzdrowienie. Dlatego obawiam się, ze powoli moge żegnać się z uczelnia[emoji24], na tym etapie mam już za dużo nieobecności, a gdzie koniec semestru[emoji24] strasznie mnie to boli i leży mi na sercu, zostały mi tak naprawdę tylko 2 semestry, wiec bardzo szkoda[emoji17]

Tym niemiłym akcentem kończę i życzę Wam dziewczyny miłego dnia :)

Dziewczyny przypomnijcie mi, ile czasu po zagnieżdżeniu wyjdzie pozytywny test?

I mam jeszcze takie pytanie, które mnie nurtuje, a może Wy się orientujecie. Co się dzieje w sytuacji, kiedy kobieta idzie do pracy, na umowę o pracę (wcześniej nie miała umowy) powiedzmy na 2000 netto i po 3 miesiącach dowiaduje się, ze jest w ciąży? W razie L4 przysługują jej jakiekolwiek pieniądze czy nie?

O mamo, to drugie to już kosmos [emoji16] chyba bym się nie odważyła na takie, ale w sumie kto wie co mi przyjdzie za rok do głowy [emoji16]

Chciałabym kurczę już coś kupić, ale z większymi rzeczami wstrzymujemy się do nowego roku, a mniejsze poza ubrankami to nawet nie wiem co [emoji23]

Ja tak miałam z wózkami. W pierwszej ciąży podobały mi się bardzo klasyczne wózki, żadne kosmiczne nie wchodziły w grę. Za to w drugiej wahałam się pomiędzy Quinny Moodd, Stokke Xplory i Foppapedretti Myo[emoji23] zdecydowałam się na Quinny (mieliśmy Moodd i Zapp xtra).
Teraz moje serce wciąż bije dla Stokke[emoji173]️

reklama
Hej dziewczyny, od weekendu nie mogłam na nic odpisać, za każdym razem mnie wywalalo i kasowalo wiadomości.

Starałam się Was nadrobić, piękne rzeczy dla maluszków kupujecie aż się oczy cieszą [emoji7] Marta, jaki brzuch! [emoji7]

Ja przechodzę najboleśniejszą @ od nie wiem kiedy. Plus jakieś grypsko mnie łapie [emoji29]

We wtorek rodzi moja dobra koleżanka.. miałabym podobny termin przy swojej nie utrzymanej ciąży. Jakoś strasznie mi smutno po tej informacji.

Dużo z mężem rozmawiałam i podjęliśmy decyzję, że w przyszłym roku idziemy do kliniki leczenia niepłodności. I tutaj mam do Was prośbę, znacie jakąś dobrą na terenie Poznania? Umowilabym się już teraz bo.wiadomo, że trzeba czekać. :)

Do góry