reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Cześć dziewczyny :)
Czy tylko ja przechodzę taki stres związany z brakiem ruchów dziecka :baffled:
u mnie 18 tydzień i nic. tzn wydawało mi się, że czułam lekkie ruchy tydzień temu i dlatego teraz się stresuje.
pierwszą ciążę poroniłam i teraz odliczam dni do każdej wizyty i usg
Witaj. 18 tc i to pierwszej to bardzo wcześnie na ruchy. Ja czułam ok 21tc. Nie stresuj się na pewno jest wszystko dobrze

reklama
Cześć dziewczyny, ja dziś się totalnie nie wyspałam, znowu jakieś chore sny [emoji849] nawet nie mam weny żeby sobie śniadanie zrobić... A dziś powinnam mieć dobry dzień, słoneczko świeci, pogoda piękna, ja w koncu nigdzie nie muszę jechać, nic robić [emoji16] żyć nie umierać [emoji16]
Jesteście najlepsze [emoji4]
Paola już niebawem polowkowe? Jak ten czas leci. Marta za chwilę się rozpakowuje tu dziewczyny już polowkowe masakra !

Pokazujcie brzuszki częściej jestem zauroczona [emoji3059][emoji3059]

Jeśli chodzi o moją umowę i cały ZUS przestałam się tym przejmować. Za długo walczyłam o coś bez sensu marnując czas. Jakoś to będzie.

Moj bol jajnika naprawdę przypomina ten owulacyjny. Nawet zrobiłam test owu żeby zobaczyć co jest grane ale oczywiście negatyw [emoji85]

Pomóżcie. 25 mam termin @. A 22 idę na imprezke andrzejkowa. I teraz czy sens będzie testować tego 22 ? Kurczę nie wiadomo czy można się drinka napić czy nie
Połówkowe 02.12 [emoji6] a co do picia to ja piłam słabego drinka i lampkę wina tydzień po owu w cyklu w którym się udało. Najlepiej zatestuj, może już pokażą się 2 kreski i nie będziesz musiała rozmyślać co z alko [emoji16]
Pewnie ze możesz wypić. Bez przesady i bez spiny. Ja też piłam w sobotę a chyba we wtorek testowałam. Nie popadajmy w paranoje.

Zobacz załącznik 1047116
Haha jakbym nie wiedziała to bym powiedziała, że na drugim zdjęciu masz brzuch większy niż na drugim [emoji16] piękny brzusio [emoji7]
Witam z rana.

@MartaSx jak Ty pięknie wyglądasz [emoji2956] po porodzie to chyba nic po Tobie nie będzie widać.

@RoseGold padłam z tym "stygne". Musisz być na maksa osłabiona że tak temp spada. Daj znać po wizycie.
Passerati piękny Rudolf,widze kombi było, mój w sedanie.

Ja od dzisiaj zaczynam robotę, uhhh nie mogę się doczekać l4 ciazowego i każda noc w domu [emoji106]
Oj pamiętam jak tak samo bardzo jak na ciążę czekałam również na L4 [emoji85]
Dzień dobry dziewczyny,
Jestem po herbacie i Ince miodowej [emoji14] innych specjałów w domu nie miałam. Na uczelnie zaspałam, ale i tek bym nie poszła, bo jestem turbochora. Nawet nie dzwonię do rejestracji w przychodni tylko od razu jadę i się wbijam. Sorry, ale musza mnie przyjść dziś, bo jeszcze jest szansa, ze antybiotyk zadziała do następnej środy.

A najlepsze jest to, ze temperatura mi skacze. Rano miałam 37,2, później oblały mnie zimne poty, myślałam, ze coś mi rośnie, ale zmierzyłam i 36,7 lol. Wzięłam ibuprom, znów oblały mnie zimne poty, mierze temp, a tam 36,1[emoji23] stygnę już[emoji24]

Miłego dnia!
Oby Cię przyjęli i szybko coś zaradzili. Zdrówka! [emoji6]
u mnie 18 tydzień i nic. tzn wydawało mi się, że czułam lekkie ruchy tydzień temu i dlatego teraz się stresuje.
Hej, ja teraz dopiero czuję, jutro kończę 19 tc. Wcześniej bylo takie wiercenie czasami, ale to tak nawet raz na tydzień. Na początku te ruchy nawet jak są to są bardzo nieregularne, więc nie masz czym się stresować [emoji6]

Witam się z rana
Kawa wypiła w spokoju
Wizyta kontrolna u ortodonty zaliczona ze starsza
Byłam wczoraj na wizycie. Dr nie wie co się dzieje że znowu wszystko poszło w.... cykl się wydłużyć tj II faza
Dała skierowania na badania

Prolaktyna skacze ,spada
A do tego wyszło że mam mocno podwyższone ASO
Jutro usg piersi i brzucha
W piątek znowu badania w poniedziałek wizyta i powie co z droznoscia
Dziś 5 dc i zaczynam kolejny cykl z CLO duphastonem acardem A od II kresek z heparyna...

Cześć dziewczyny, ja dziś się totalnie nie wyspałam, znowu jakieś chore sny [emoji849] nawet nie mam weny żeby sobie śniadanie zrobić... A dziś powinnam mieć dobry dzień, słoneczko świeci, pogoda piękna, ja w koncu nigdzie nie muszę jechać, nic robić [emoji16] żyć nie umierać [emoji16]Połówkowe 02.12 [emoji6] a co do picia to ja piłam słabego drinka i lampkę wina tydzień po owu w cyklu w którym się udało. Najlepiej zatestuj, może już pokażą się 2 kreski i nie będziesz musiała rozmyślać co z alko [emoji16]Haha jakbym nie wiedziała to bym powiedziała, że na drugim zdjęciu masz brzuch większy niż na drugim [emoji16] piękny brzusio [emoji7]Oj pamiętam jak tak samo bardzo jak na ciążę czekałam również na L4 [emoji85]Oby Cię przyjęli i szybko coś zaradzili. Zdrówka! [emoji6]Hej, ja teraz dopiero czuję, jutro kończę 19 tc. Wcześniej bylo takie wiercenie czasami, ale to tak nawet raz na tydzień. Na początku te ruchy nawet jak są to są bardzo nieregularne, więc nie masz czym się stresować [emoji6]
Bo to zależy jak się mała ułoży wiesz. Jak mi wypchnie pupę to mam bardziej większy taki.

Założyłam łóżeczko z tydzień temu. Torba spakowana heh jeszcze 1.5. Iesiaca.

Ja mam wizytę 4.12 [emoji848] jakoś tak ostatnio mamy podobnie [emoji23]
IMG_20191119_102904.jpeg

Dziewczyny chłopy się zebrały w [emoji90] i po długim czasie wysiłku pokonali te wredna śrubę [emoji16][emoji106] passerati wrócił na salony w pełni sił, moje cudeńko [emoji8]

Powiem wam że też się zastanawiam czy rowerek nie skończy jako stojak na odzież [emoji23] ale musiałam piwziasc jakieś kroki bo nie dość że waga coraz większą to kondycji za grosz nie mam, bo nawet nie mogę powiedzieć że mam złą bo ja jej wgl nie mam [emoji23][emoji23][emoji23]
Wgl chciałabym żeby ruch wszedł mi w krew, żebym mogła delikatnie ćwiczyć w ciąży i w miarę wrócić do formy po.

Ja jutro ost dzień dupek i czekam do sb.
A najbardziej to czekam na wizytę u gina żeby zobaczyć jaki plan działania ustalimy na nowy rok [emoji41]

@RoseGold szybko do lekarza, i popieram herbata z miodkiem jeden kubek za drugim. Mi gardło przeszło na wolnym ale wrócę pewnie do pracy mroznia/chłodnia i od nowa Polsko ludowa.

@młoda1994 razem zawsze raźniej [emoji106]

Super, że się udało z samochodem [emoji3] my jutro swojego złomka oddajemy do mechanika, chciałabym żeby była to tylko śruba [emoji23][emoji23]
Co to kondycji i ćwiczeń też chciałam przed ciążą zacząć chodzić na siłownie z moim żeby trochę zacząć się ruszać i w ciąży móc sobie ćwiczyć ale nie zdążyłam bo jak się okazało już byłam w ciąży [emoji23] mam nadzieje, że u Ciebie też się tak skończy [emoji3]

Jesteście najlepsze [emoji4]
Paola już niebawem polowkowe? Jak ten czas leci. Marta za chwilę się rozpakowuje tu dziewczyny już polowkowe masakra !

Pokazujcie brzuszki częściej jestem zauroczona [emoji3059][emoji3059]

Jeśli chodzi o moją umowę i cały ZUS przestałam się tym przejmować. Za długo walczyłam o coś bez sensu marnując czas. Jakoś to będzie.

Moj bol jajnika naprawdę przypomina ten owulacyjny. Nawet zrobiłam test owu żeby zobaczyć co jest grane ale oczywiście negatyw [emoji85]

Pomóżcie. 25 mam termin @. A 22 idę na imprezke andrzejkowa. I teraz czy sens będzie testować tego 22 ? Kurczę nie wiadomo czy można się drinka napić czy nie

Jeśli chodzi o tą umowę to masz racje, nie warto się przejmować.. to raczej rzecz na którą i tak nie masz wpływu za bardzo. Dlaczego przez umowę masz rezygnować z chęci posiadania dziecka? Wiadomo, że umowa na czas nieokreślony jest korzystna ale powiem Ci, że ja zawsze mówiłam, że nie zwalniam się z firmy w której pracuje bo mam umowę na czas nieokreślony i chce to wykorzystać i zajść w ciąże póki jeszcze tam pracuje. Z perspektywy czasu jak teraz o tym myślę to i tak nie mam szans na powrót do tej pracy po macierzyńskim. Nie wyobrażam sobie zostawić rocznego dziecka i iść do pracy na 12 godzin czasami pięć razy w tygodniu.. także widzisz ja mimo, że jestem zatrudniona na czas nieokreślony i tak mam też problem [emoji23] mimo wszystko uważam, że co ma być to będzie, jakoś się wszystko ułoży! U Ciebie na pewno też [emoji8]
A co do imprezki to zatestuj przed, co Ci szkodzi, jest szansa, że już coś wyjdzie, ja miałam pozytywny dwa dni przed @ a pare dni wcześniej piłam piwko pamietam [emoji39]

Pewnie ze możesz wypić. Bez przesady i bez spiny. Ja też piłam w sobotę a chyba we wtorek testowałam. Nie popadajmy w paranoje.

Zobacz załącznik 1047116

Ale masz ogromny brzuszek, cudny! Chociaż pewnie już jest Ci ciężko [emoji3] jejku nie wyobrażam sobie siebie z takim [emoji23]

Witam z rana.

@MartaSx jak Ty pięknie wyglądasz [emoji2956] po porodzie to chyba nic po Tobie nie będzie widać.

@RoseGold padłam z tym "stygne". Musisz być na maksa osłabiona że tak temp spada. Daj znać po wizycie.

Ja od dzisiaj zaczynam robotę, uhhh nie mogę się doczekać l4 ciazowego i każda noc w domu [emoji106]

Jest cudownie na L4, naprawdę polecam [emoji23]

Nie martw się, każda ciąża jest inna i każdy na innym etapie czuje ruchy, jestem pewna, że nie masz powodu do zmartwień [emoji5]

Bo to zależy jak się mała ułoży wiesz. Jak mi wypchnie pupę to mam bardziej większy taki.

Ja mam wizytę 4.12 [emoji848] jakoś tak ostatnio mamy podobnie [emoji23]Zobacz załącznik 1047185

Czyli już wszystko gotowe? [emoji3] u mnie jeszcze ponad połowa a też można powiedzieć, że kącik gotowy, tylko przewijaka mi brakuje [emoji23] miałam spowrotem złożyć łóżeczko ale jakoś nie mogę się ciagle na niego napatrzeć i tak sobie stoi już [emoji23]
IMG_1124.JPG
IMG_1126.JPG

Ja przewijak mam. Odkupilam od dziewczyny za Kubusia mus. A dziś idę po Laktator za czekoladę. Nie wiem czy będę karmić awiec nowego nie kupuje.

Jejku jak to fajnie wygląda jak macie już łóżeczka złożone [emoji7]

Ja mam wizytę 4.12 [emoji848] jakoś tak ostatnio mamy podobnie [emoji23]Zobacz załącznik 1047185
Bo Tobie kazał przyjść teraz po 3 tygodniach, no nie? Dlatego nam się zrównało, bo ja mam znowu po 4 tyg [emoji6]
Ciekawe kiedy Amelka zechce przywitać świat [emoji4]

Jejku jak to fajnie wygląda jak macie już łóżeczka złożone [emoji7]Bo Tobie kazał przyjść teraz po 3 tygodniach, no nie? Dlatego nam się zrównało, bo ja mam znowu po 4 tyg [emoji6]
Ciekawe kiedy Amelka zechce przywitać świat [emoji4]
Ja mam co 3 tyg wizyty tak jest od chyba 27tc u niego. Ze najpierw co 4 potem co 3.

Mam nadzieję że mała zehhce wyjść w styczniu może być 1 byle styczeń [emoji23]

Tak w temacie Passeratich. Znalazłam zdjęcie swojego w wersji świątecznej Hahah
Zobacz załącznik 1047126
Ej już widziałam to gdzieś ha ! Możliwe że to zdjęcie było tu już na forum? Może rok temu ?
Witam z rana.

Tak zrobię kochane. Zatestuje i zobaczymy przynajmniej głowa będzie spokojna

reklama
@MartaSx niestety głównie tak okazjonalnie mam inne zmiany tzn w święta lub raz na Mac, ogólnie nocki lubię bo robię swoje tylko wiadomo że organizm zupełnie inaczej wypoczywa. A nocki mam bo w sumie tylko tak mogę się dopasować do mojego m bo on robi w dzień. Aczkolwiek mam tam z tyłu głowy chęć zmiany pracy po macierzyńskim żeby robić na dniowki kiedy dzieci w przedszkolu. Dlatego nie do końca mi tak zależy na tej pracy ( szczególnie że nie za specjalnie jest) zależało mi tylko żeby dociagnac do umowy na czas nieokreślony ( już mam) żeby spokojnie zajść w ciążę, i szczerze niewiem czy na końcówce macierzyńskiego nie złożę wypowiedzenia żeby już tam nie wracać, no chyva że zmienia mi warunki na korzystne dla mnie.

@Olineekg obyś miała rację wcale bym aż tak nie płakała gdybym zaszła zanim schudne, choć i tak będę ciąże zaczynać jakby co z waga o 20kg większą prawie jak za 1szyn razem także na końcówce będzie co zrzucqc.

Cudne te wasze pokoiki i łóżeczka [emoji3590][emoji3590]

Do góry