reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

U nas pink gin na przemian z Saską kawa z brandy[emoji85] do tego z mężem od godziny dodajemy ogłoszenie na Olx i zdążyliśmy się już 10 razy pokłócić[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja za to "tluke" olx bo mam postanowienie po wypłacie kupić rowerek stacjonarny że a) schudnąć b) poprawić wydolność bo wstyd to mało powiedziane [emoji2960]

reklama
Ja wiem jedno, ze nigdy nie zgodzę się już na trzymanie auta dłużej niż gwarancja. Jeśli w ogóle do końca listopada odzyskam swój samochód, to będę się bała nim jeździć, bo co będzie, jeśli znów pójdzie coś w skrzyni albo np silnik zacznie się sypać[emoji53] czuję się taka... okradziona ze spokoju.
A i z gwarancjami to różnie bywa, bo ponoc np citroen lubi negować gwarancje. Normalnie strach teraz ze wszystkim[emoji17]

Życzę Wam, żebyście dobrze trafili z samochodem i żebyście nie mieli takich przebojów jak my.

I zdradź mi ten przepis na zupę :D

Powiem Ci, ze dużo dużo bardziej niż leasing opłaca się ten wynajem długoterminowy (każda marka inaczej to nazywa). Ja nigdy się tym nie interesowałam, bo są w tej opcji spore obostrzenia kilometrowe, a ja jeżdżę bardzo dużo, ale patrząc na różnice w racie, to wolałabym po prostu częściej przesiadać się do pociągu.
Pan dał nam dzisiaj przykład - ten sam samochód w leasingu 3200zł netto, a w Lease&Drive 1600zł netto. Aż byłam w szoku.

No i właśnie ja uważam, ze nie możemy sobie na samochód pozwolić[emoji23] prędzej sprzedać nasz obecny, ale mąż ma do tego długie zęby, wiec mam nadzieje ze ochłonie do poniedziałku [emoji14]

A co do fotelików, to są takie, które można przypiąć do isofixa, ale tez normalnie pasami, wiec może taka opcja jest dobra. My tak zawsze robiliśmy, bo w dostawczych autach iso nie ma, a my zawsze trochę osobowymi, trochę dostawczymi
Kochana nic prostszego. Kapusta, mięso mielone, cebula, ryż, passata pomidorowa i przyprawy. Czyli wszystko jak do normalnych gołąbków z tym, że nie zawijasz. Kapusta i cebulę na drobno do gara, zalać wodą i gotować w tym bulionie. I później po kolei resztę dawać. Petarda, mój mu 3 talerze zjadl :D smakuje jak.golabki A roboty 3 razy mniej:)

Ja za to "tluke" olx bo mam postanowienie po wypłacie kupić rowerek stacjonarny że a) schudnąć b) poprawić wydolność bo wstyd to mało powiedziane [emoji2960]
Ha! Skąd ja znam ten ból. Dzisiaj z mężem zabieram się do bamboszenia i raz, ze prawie mi biedro wyskoczylo to dwa kondycja chyba wyszła do drugiego pokoju. [emoji23]

Ja tez ostatnio założyłam whatsApp, żeby mieć kontakt z naszymi Erasmusami, którzy maja z nami cześć zajęć na uczelni. Ale nie ogarniam tego komunikatora :/

Właśnie tak pamietam wizyty w niemieckiej przychodni. Umówione godziny mieli w zadzie, brali jak im się podoba. Szkoda, ze dzieci były zawsze na końcu kolejki.

Znam trzy kobiety, które miały rezonans z różnych przyczyn (w tym ja) i każda ma torbiel na szyszynce. To praktycznie fizjologia, bo większość kobiet to ma.

Mój mąż ogólnie pracuje w języku angielskim i wielokrotnie, gdy dzwonię do niego w godzinach jego pracy, to mówi do mnie po angielsku, bo coś mu z przestawieniem języka nie wychodzi [emoji14] ja teraz mam wszystkie wykłady po angielsku, tak samo zaliczenia, egzaminy itd. W sumie tego nie odczuwam, bo nie słuchałam na wykładach ani gdy były po polsku ani teraz, gdy są po angielsku[emoji85]

Haaaaaa, mówiłam! Niech któraś jeszcze zrobi zbędne badania, to zatłuke[emoji85] bardzo bardzo się cieszę!!!!!!!

I ja i ja![emoji137]‍♀️

@fiddlee gratuluje zdanego egzaminu!!!!

Jak kochana nie ogarniasz whats app ? Ja go uwielbiam

Wiem..każda czasem łapie doła, musi sobie popłakać i się posmucić, z jednej strony to tez czasem kobiecie jest potrzebne. Zobaczysz, że jeszcze będziemy się cieszyć wszystkie razem z Tobą! W tym cyklu podchodzicie do tego in vitro?

Kochana w kolejnym cyklu inseminacja jeśli owu będzie z lewego jajnika . A jeśli znów nie wyjdzie to in vitro

Ha! Skąd ja znam ten ból. Dzisiaj z mężem zabieram się do bamboszenia i raz, ze prawie mi biedro wyskoczylo to dwa kondycja chyba wyszła do drugiego pokoju. [emoji23]
Hahaha u mnie to samo. Teraz tylko fizjo żadnej siłowni. To nawet po tych ćwiczeniach które kazał robić mam zakwasy

Kochana nic prostszego. Kapusta, mięso mielone, cebula, ryż, passata pomidorowa i przyprawy. Czyli wszystko jak do normalnych gołąbków z tym, że nie zawijasz. Kapusta i cebulę na drobno do gara, zalać wodą i gotować w tym bulionie. I później po kolei resztę dawać. Petarda, mój mu 3 talerze zjadl :D smakuje jak.golabki A roboty 3 razy mniej:)
Dziękuję[emoji173]️ muszę zrealizować Twój przepis jeszcze przed wyjazdem męża :D

Jak kochana nie ogarniasz whats app ? Ja go uwielbiam
Jakoś tak nie podchodzi mi. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale nawet wyszukiwanie gifow mnie denerwuje[emoji85]

No to życzę powodzenia i wytrwałości! Ja mam dwa rowerki, jeden na dole, drugi na pietrze, a tłuszcz niestety rośnie[emoji23]
Ale Wam dziewczyny na pewno się uda!

reklama
Dzień dobry :)

Ja wstałam, wypiłam kawę, zaraz zrobię drugą[emoji85] budzę męża i będziemy się zbierać i jechać na cmentarz.
Oczywiście wczoraj nie ogarnęłam, ze dzisiaj jest wolny dzień i lodówkę mamy pusta[emoji50] tym bardziej trzeba wyjść z domu i pójść coś zjeść[emoji23]

Miłego dnia dziewczyny!

Do góry