reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
To pewnie da Ci Kosacz tardyferon tak jak mi. Bo ja miałam 10 a norma od 11 w moim laboratorium Ozesz kurde.... Co oni z tym autem tak długo robia. Masakra i zero kontaktu. Jacyś kretacze. Nie daj się i ostro z nimi. A co do badań nie martw się zrobicie za miesiąc a nóż teraz się uda i nie trzeba będzie.

Skończy się tak, ze mąż wyjedzie w poniedziałek i znów zostanę z tym sama[emoji17] przeraża mnie ta cała sytuacja

Biedna jesteś z tym samochodem... Ja to w ogóle jestem w szoku, że takie traktowanie ma miejsce w salonie [emoji53] ale fajnie macie, że możecie sobie pozwolić na kolejne auto [emoji16] ja to ostatnio myślałam, żeby wziąć jakieś auto w leasingu, bo jedno nasze ma isofixa, a drugie nie, więc by się przydały dwa takie gdzie można ten sam fotelik wpiąć, ale potem stwierdziłam, że szkoda siana i taniej wyjdzie kupić dwa foteliki [emoji23]
No i trzymam kciuki za owocne staranka [emoji110] [emoji8]No dobra, tylko to jest żelazo, a ja żelazo mam w normie [emoji848] a Ty badałaś samo żelazo?
Tak ja biorę cały czas od 15 tc najpierw 2x dziennie rano i wieczorem od tygodnia 1 dziennie. Ja żelazo też w normie. Hemoglobine miłam za niska.

Oj będziemy musialy. Chciała bym choć w połowie przejac tego optymizmu.No to piąteczka dziewczynyNiedaleko bo do Istebnej:) ale miejsce ma swój klimat jak będzie ładnie to wyśle Wam jakieś fotki.

Jestem w szoku bo sama po sobie nie widzę jak ten czas leci. Ale jak piszecie o wieku ciąży to nie wierzę. Za niedługo będziecie się bobasami chwalić. Lada moment Marta i za chwilkę Wy [emoji3059]

Fajne miejsce, kojarzę [emoji5] zresztą zawsze jest fajnie niezależnie gdzie się pojedzie, byle tylko się gdzieś wyrwać! [emoji3] liczę na fotki z wyjazdu no i życzę żebyście odpoczęli i wrócili z tym pozytywnym nastawieniem [emoji9]

Ja już tak mam . Albo jestem nakręcona ze będzie dobrze albo taki właśnie dół mnie dopada ze nie wierze w nic . Nawet in vitro do mnie nie przemawia już dzisiaj ;(

Wiem..każda czasem łapie doła, musi sobie popłakać i się posmucić, z jednej strony to tez czasem kobiecie jest potrzebne. Zobaczysz, że jeszcze będziemy się cieszyć wszystkie razem z Tobą! W tym cyklu podchodzicie do tego in vitro?

Mam wyniki w końcu [emoji6] z krwią wszystko dobrze, póki co, ale chyba szykuje mi się anemia [emoji848] erytrocyty 3,94 (norma od 3,93), hemoglobina 11,5 (norma od 11,2) i hematokryt 34,0 (norma od 34). Co ciekawe żelazo mam na poziomie 132 [emoji16] a w moczu wyszły mi pasma śluzu, któraś z Was tak miała?

Tak jak Rose pisała zazwyczaj te normy nie są podane dla kobiet w ciąży więc mam nadzieje, że z Twoimi wynikami wszystko oki [emoji5]

Ja tez nie pamietam, jakie wymiary mam, ale wiem, ze jest nieduża, bo lekarze mi mówili, ze na pewno nie wpływa ona na moje zaburzenia widzenia
Aha no mi też mówią że nie jest groźna a co do wzroku to ja mam wadę genetyczna o nazwie asygmatyzm. Miałam możliwość z operować oczy w wieku 21 lat ale olalam to i już się nie da nic zrobić jak tylko okulary nosić do końca życia.

reklama
Tak ja biorę cały czas od 15 tc najpierw 2x dziennie rano i wieczorem od tygodnia 1 dziennie. Ja żelazo też w normie. Hemoglobine miłam za niska.
Aaa, no to pewnie skończę z tym samym lekiem [emoji6] ciekawe tylko, czy już od teraz, czy dopiero jak mi wyniki spadną poniżej normy [emoji848]
Tak jak Rose pisała zazwyczaj te normy nie są podane dla kobiet w ciąży więc mam nadzieje, że z Twoimi wynikami wszystko oki [emoji5]
Pewnie, ze spokojem [emoji16] najwyżej jakiś leki dostanę i już [emoji23] z moją dietą wegetariańską i tak się długo uchowałam w dobrymi wynikami [emoji16]

Do góry