reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

U nas pink gin na przemian z Saską kawa z brandy[emoji85] do tego z mężem od godziny dodajemy ogłoszenie na Olx i zdążyliśmy się już 10 razy pokłócić[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja za to "tluke" olx bo mam postanowienie po wypłacie kupić rowerek stacjonarny że a) schudnąć b) poprawić wydolność bo wstyd to mało powiedziane [emoji2960]

reklama
Ja wiem jedno, ze nigdy nie zgodzę się już na trzymanie auta dłużej niż gwarancja. Jeśli w ogóle do końca listopada odzyskam swój samochód, to będę się bała nim jeździć, bo co będzie, jeśli znów pójdzie coś w skrzyni albo np silnik zacznie się sypać[emoji53] czuję się taka... okradziona ze spokoju.
A i z gwarancjami to różnie bywa, bo ponoc np citroen lubi negować gwarancje. Normalnie strach teraz ze wszystkim[emoji17]

Życzę Wam, żebyście dobrze trafili z samochodem i żebyście nie mieli takich przebojów jak my.

I zdradź mi ten przepis na zupę :D

Powiem Ci, ze dużo dużo bardziej niż leasing opłaca się ten wynajem długoterminowy (każda marka inaczej to nazywa). Ja nigdy się tym nie interesowałam, bo są w tej opcji spore obostrzenia kilometrowe, a ja jeżdżę bardzo dużo, ale patrząc na różnice w racie, to wolałabym po prostu częściej przesiadać się do pociągu.
Pan dał nam dzisiaj przykład - ten sam samochód w leasingu 3200zł netto, a w Lease&Drive 1600zł netto. Aż byłam w szoku.

No i właśnie ja uważam, ze nie możemy sobie na samochód pozwolić[emoji23] prędzej sprzedać nasz obecny, ale mąż ma do tego długie zęby, wiec mam nadzieje ze ochłonie do poniedziałku [emoji14]

A co do fotelików, to są takie, które można przypiąć do isofixa, ale tez normalnie pasami, wiec może taka opcja jest dobra. My tak zawsze robiliśmy, bo w dostawczych autach iso nie ma, a my zawsze trochę osobowymi, trochę dostawczymi
Kochana nic prostszego. Kapusta, mięso mielone, cebula, ryż, passata pomidorowa i przyprawy. Czyli wszystko jak do normalnych gołąbków z tym, że nie zawijasz. Kapusta i cebulę na drobno do gara, zalać wodą i gotować w tym bulionie. I później po kolei resztę dawać. Petarda, mój mu 3 talerze zjadl :D smakuje jak.golabki A roboty 3 razy mniej:)

Ja za to "tluke" olx bo mam postanowienie po wypłacie kupić rowerek stacjonarny że a) schudnąć b) poprawić wydolność bo wstyd to mało powiedziane [emoji2960]
Ha! Skąd ja znam ten ból. Dzisiaj z mężem zabieram się do bamboszenia i raz, ze prawie mi biedro wyskoczylo to dwa kondycja chyba wyszła do drugiego pokoju. [emoji23]

Ja tez ostatnio założyłam whatsApp, żeby mieć kontakt z naszymi Erasmusami, którzy maja z nami cześć zajęć na uczelni. Ale nie ogarniam tego komunikatora :/

Właśnie tak pamietam wizyty w niemieckiej przychodni. Umówione godziny mieli w zadzie, brali jak im się podoba. Szkoda, ze dzieci były zawsze na końcu kolejki.

Znam trzy kobiety, które miały rezonans z różnych przyczyn (w tym ja) i każda ma torbiel na szyszynce. To praktycznie fizjologia, bo większość kobiet to ma.

Mój mąż ogólnie pracuje w języku angielskim i wielokrotnie, gdy dzwonię do niego w godzinach jego pracy, to mówi do mnie po angielsku, bo coś mu z przestawieniem języka nie wychodzi [emoji14] ja teraz mam wszystkie wykłady po angielsku, tak samo zaliczenia, egzaminy itd. W sumie tego nie odczuwam, bo nie słuchałam na wykładach ani gdy były po polsku ani teraz, gdy są po angielsku[emoji85]

Haaaaaa, mówiłam! Niech któraś jeszcze zrobi zbędne badania, to zatłuke[emoji85] bardzo bardzo się cieszę!!!!!!!

I ja i ja![emoji137]‍♀️

@fiddlee gratuluje zdanego egzaminu!!!!

Jak kochana nie ogarniasz whats app ? Ja go uwielbiam

Wiem..każda czasem łapie doła, musi sobie popłakać i się posmucić, z jednej strony to tez czasem kobiecie jest potrzebne. Zobaczysz, że jeszcze będziemy się cieszyć wszystkie razem z Tobą! W tym cyklu podchodzicie do tego in vitro?

Kochana w kolejnym cyklu inseminacja jeśli owu będzie z lewego jajnika . A jeśli znów nie wyjdzie to in vitro

Ha! Skąd ja znam ten ból. Dzisiaj z mężem zabieram się do bamboszenia i raz, ze prawie mi biedro wyskoczylo to dwa kondycja chyba wyszła do drugiego pokoju. [emoji23]
Hahaha u mnie to samo. Teraz tylko fizjo żadnej siłowni. To nawet po tych ćwiczeniach które kazał robić mam zakwasy

Kochana nic prostszego. Kapusta, mięso mielone, cebula, ryż, passata pomidorowa i przyprawy. Czyli wszystko jak do normalnych gołąbków z tym, że nie zawijasz. Kapusta i cebulę na drobno do gara, zalać wodą i gotować w tym bulionie. I później po kolei resztę dawać. Petarda, mój mu 3 talerze zjadl :D smakuje jak.golabki A roboty 3 razy mniej:)
Dziękuję[emoji173]️ muszę zrealizować Twój przepis jeszcze przed wyjazdem męża :D

Jak kochana nie ogarniasz whats app ? Ja go uwielbiam
Jakoś tak nie podchodzi mi. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale nawet wyszukiwanie gifow mnie denerwuje[emoji85]

No to życzę powodzenia i wytrwałości! Ja mam dwa rowerki, jeden na dole, drugi na pietrze, a tłuszcz niestety rośnie[emoji23]
Ale Wam dziewczyny na pewno się uda!

reklama
Dzień dobry :)

Ja wstałam, wypiłam kawę, zaraz zrobię drugą[emoji85] budzę męża i będziemy się zbierać i jechać na cmentarz.
Oczywiście wczoraj nie ogarnęłam, ze dzisiaj jest wolny dzień i lodówkę mamy pusta[emoji50] tym bardziej trzeba wyjść z domu i pójść coś zjeść[emoji23]

Miłego dnia dziewczyny!

Do góry