reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Duży wpływ mają te upały również na nasze samopoczucie. Po cichu liczę, że mi się rzeczywiście owu przesunela i ten dzień robi ogromna różnicę. Ale zobaczymy co będzie.
No samopoczucie ok, ale ciągle nie mogę pojąć czemu cycki mi urosły [emoji23][emoji23][emoji23]
Tobie się uda [emoji6] pewnie było między nami 50/50 i skoro moje 50 już zaklepane na nie to Twoje będzie na tak [emoji16]
O kurczę, szkoda :/ ale ważne ze z następnym cyklem wracacie do działania i trzymam kciuki, żebyś długo nie była staraczką[emoji3]
Dzięki [emoji4] a ja trzymam nadal kciuki żeby do Ciebie @ nie przyszła [emoji110]

reklama
Mąż mi właśnie napisał, ze rozpala grilla i mam szybko przyjeżdżać. A ja nie mogę wydostać się ze Szczecina, bo takie są korki i zaraz chyba zeżre kierownice[emoji23] jeszcze mi przed nosem szlaban przed torami kolejowymi zamknęli[emoji33]

@fiddlee a jak tam u Ciebie? Kiedy robisz kolejny test?
Jutro zrobię kolejny test, zobaczymy. Dzisiaj od rana miałam kłucie w brzuchu i wrażenie że zaraz @ będzie. Ale póki co cisza, śluzu dalej dużo. Gdzieś czytałam, że bhcg wykrywalna w moczu zaczyna być do 48h od zagniezdzenia. W zeszłym cyklu w którym się udało dokładnie tak było.. Dlatego po cichutku liczę, że te bóle zwiastowaly zagniezdzenie.

No samopoczucie ok, ale ciągle nie mogę pojąć czemu cycki mi urosły [emoji23][emoji23][emoji23]
Tobie się uda [emoji6] pewnie było między nami 50/50 i skoro moje 50 już zaklepane na nie to Twoje będzie na tak [emoji16]
Dzięki [emoji4] a ja trzymam nadal kciuki żeby do Ciebie @ nie przyszła [emoji110]
Mam nadzieję, że masz rację:)

W następną środę mam wizytę kontrolną, to zobaczymy, jaki wtedy będzie pomiar. Wiem, że 3,2 do nadal długa szyjka, ale nie wiem, czy to że się skróciła o 0,8 może oznaczać, że będzie się skracała dalej. Lub ewentualnie od którego tygodnia może się już skracać. Dobrze, że prowadzę oszczędny tryb życia i bardzo dużo odpoczywam, to na spokojnie przeczekam do tej następnej wizyty [emoji846]
Myśle, ze gdyby coś się działo, to lekarz by Cię poinformował. Szyjkę masz naprawdę długa, wiec spokojnie :)

Tsh mam robione dość często przez lekarkę, myśle ze średnio co pół roku i tutaj wszystko ok. Prolaktyny i progesteronu nie mam, nigdy nie robiłam. Cały czas zakładałam, ze skoro w dwie ciąże zaszłam, to i w trzecia zajdę, ale już wiem, ze to błędne myślenie.
Kiedy powinno się wykonać te badania? W jakim dniu cyklu?

My z mężem już nie tacy młodziutcy, bo ja w lipcu skończę 28 lat, mąż ma 32 lata. Oczywiście, ze dalej jesteśmy w sile wieku, ale czuje, ze czas tutaj nie przemawia na nasza korzyść :/

Zobaczymy, na nic się nie nastawiam, tylko czekam na rozwiniecie akcji. W końcu w poprzednich ciążach robiłam test dopiero po ponad tygodniu spóźnienia, nie wiem, czy wtedy w dniu @ by coś pokazały.
A u Ciebie jak tam się sytuacja rozwija?

My tez bardzo chcieliśmy pierwsze dziecko wcześnie. I udało mi się zajść w ciąże chwile po 20 urodzinach. Było to szalone, ale nie żałuje. A teraz to już czuje się jak stary wyjadacz, zostało mi już tylko 25 lat kredytu hipotecznego[emoji23]
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby to był Twój cykl!

Mi samochód obecnie pokazuje 24,5st i bardzo pochmurnie jest.
Prolaktyna i progesteron najlepiej ok. 21 dc, ja robiłam prolaktyne raz i wyszła mi coś koło 25 ale nie przygotowałam się na to badanie więc nie biorę go pod uwagę.
W tym cyklu będę robić (w piątek razem z Bhcg [emoji16])

A ja leżę cały dzień od powrotu z pracy i myślę i szukam czy może jednak mogę zrobić betę wcześniej.. A tu dopiero 19 dc, żadnych objawów implantacji tak jak w przypadku tego cyklu w którym poroniłam.. Szyjka nisko i zamknięta, śluzu zawsze mam dużo i mokro w tym cyklu sucho, baaardzo mało białego śluzu.
Zwariuje przez tyle dni [emoji849]

Czy przy cyklach 27/28 dniowych owulacja mogłaby wypaść 11 dc? Analizuje swój kalendarzyk i mam przeczucie że to był dzień owu

reklama
Do góry