reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Generalnie gdzie nie czytałam to nie ma reguły na to jaki konkretnie ma być śluz ciążowy. Sam fakt, że jest to dużo, a zazwyczaj przed @ była susza świadczy już dobrze ;)

A ja właśnie wszędzie gdzie czytałam, napisane było, ze śluz ciążowy (czy przed okresem) jest gesty, mleczny, ew delikatnie żółtawy[emoji85] dlatego już straciłam nadzieje[emoji22]

Urlop tuż tuż A ja jeszcze nic nie mam zaplanowane, aż dziwne. Musze wziąć dupke w kroki i zacząć coś ogarniać.
A wy już macie zaplanowane urlopy?? :) [emoji295]️

Ja wstępnie zaraz po sesji wyjeżdżam z rodzicami i dziećmi do Krakowa, ale to takie luźne plany.
Mąż za tydzień wyjeżdża na projekt po 2 miesięcznym wolnym, wiec na niego nie liczę :p natomiast jakby udało się coś jeszcze w lecie u niego złapać wolnego (i wiedzieć o tym wcześniej, a nie dzień przed) to może uda nam się wyskoczyć na wycieczkę do Czarnobyla :D

Może się tak zdarzyć, nie mówię, że nie. Nie napisałam, że musi być śluz przed terminem @, tylko, że dobrze wróży, jeżeli się pojawi [emoji6]
Fakt ale znam dziewczyny które miały niska temp bo spadła przed @ I suchość tak jak przed @ A i tak ciaza z tego była tak ze myślę że nie ma reguły na to.

Ja niestety też straciłam nadzieję aczkolwiek póki nie ma @ jest nadzieja

Eh, ja to w ogóle podziwiam siebie, ze jeszcze mam nadzieję po tylu latach[emoji85]

A mnie jeszcze wczoraj dziecko nakręciło. Byłam w kuchni i słyszałam dzikie śmiechy moich rodziców z salonu. Jak przyszłam do nich, okazało się, ze moje młodsze dziecię powiedziało im, ze mam w brzuchu dziewczynkę i chłopca i chłopcu dam na imię Mikołaj. Nie wiem, co to za plotki i w ogóle skąd ona nagle sobie wymyśliła, ze jestem w ciąży (i to z bliźniakami), ale obiecałam wszystkim zebranym, ze jeśli zajdę w ciąże i będzie to chłopiec, to dam mu na imię Mikołaj

Może się tak zdarzyć, nie mówię, że nie. Nie napisałam, że musi być śluz przed terminem @, tylko, że dobrze wróży, jeżeli się pojawi [emoji6]
Tak ja wiem że tak nie napisałaś.

Ale fakt jeśli śluz się pojawia to dobry znak. Szkoda że nie ma chociaz jednego objawu który wystąpi u każdej kobiety która jest w ciąży i będzie oznaczał 100% że ciaza jest. Wtedy by dla każdej z nas by było lepiej [emoji846]

Ale fakt jeśli śluz się pojawia to dobry znak. Szkoda że nie ma chociaz jednego objawu który wystąpi u każdej kobiety która jest w ciąży i będzie oznaczał 100% że ciaza jest. Wtedy by dla każdej z nas by było lepiej [emoji846]
Na przykład ból piersi mógł by być takim wyznacznikiem. Boli - jesteś w ciąży nie boli - nie jesteś;)

reklama

Dokładnie, a tu jak na złość wszystkie objawy ciążowe pokrywają się z objawami okresowymi[emoji85]
Ja w pierwszej ciąży po czasie stwierdziłam, ze chyba bardziej bolały mnie piersi.
W drugiej ciąży w dniu robienia testu strasznie kłuł mnie brzuch, okropnie. I to nie był ból na okres, tylko takie uczucie wbijanej szpili. Ale to był dzień, w którym kupowałam dom, wiec byłam wbita w najmniejsze body wyszczuplające itd, to tez mogło być przyczyną.

Do góry