reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja też jestem z lipca i strasznie nie lubię upałów. Bardzo źle się czuje w upalne dni.
Ale zimy również nie lubię bo nie lubię kurtek i zimowych butów. Wolę taka pogodę jak jest jesień lub letnia wiosna.

Dokładnie ja tak samo. W zimie kurtkę zazwyczaj zostawiam w samochodzie i do sklepu czy na uczelnie biegnę bez, żeby wewnątrz budynku się nie przegrzać[emoji85]

reklama
Ja właśnie upały również źle znoszę, nie potrafię normalnie funkcjonować w gorące dni i liczę na to, że w tym roku lato o nas zapomni [emoji16]
Ja bardzo źle znoszę upały, dlatego to lato w ciąży całe przesiedziałem przy wiatraku. A z pierwsza córką miałam luz, o ciąży dowiedziałam się pod koniec lipca i urodziłam pod koniec kwietnia :p

Dokładnie ja tak samo. W zimie kurtkę zazwyczaj zostawiam w samochodzie i do sklepu czy na uczelnie biegnę bez, żeby wewnątrz budynku się nie przegrzać[emoji85]
Ja jak mam kurtkę ubrać to jestem chora na sama myśl nawet jeśli kończy się lato i trzeba odświeżyć kurtki na zimę A jak mam ubrać to już katastrofa.

Niby mówią że osoby które urodziły się latem uwielbiają zimę. Wynika z tego że my jesteśmy wyjątkami. [emoji85]

Kolejne które wyłamują się poza kobiece schematy [emoji16] i bardzo dobrze [emoji106]

Misia współczuję tego dnia w pracy, pogoda super. Może jutro chociaż masz wolne? To skorzystasz, bo ma być piękne lato [emoji6]

Ja dziś cały dzień robiłam w ogrodzie, upał niemiłosierny, masakra, jestem tak zmęczona, że nie mam siły wstać [emoji849] aż się zaczynam martwić czy się nie przepracowałam i czy gdyby coś tam się działo to nie zaszkodzę [emoji53]
Ja właśnie też żeby nie myśleć za dużo wzięłam się za ogród. Nadzwigalam się tak mnie łupią plecy teraz ze szok. Odpuszczam bo coś czuję że nici z tego. Do małpy jeszcze 4 dni.

Jutro mam wolne dzieki Bogu.. jedziemy odebrac Janka auto od mechanika.. a potem bedziemy skwierczec nad jeziorem.. tzn Janek to i tak czarny jak murzyn juz jest.. ale ja to musze nabrac kolorkow ;)
No i to jest jakiś pozytyw [emoji6] odpoczniesz i opalisz się, jak lubisz upały to jutro dzień specjalnie dla Ciebie [emoji16]
Ja bardzo źle znoszę upały, dlatego to lato w ciąży całe przesiedziałem przy wiatraku. A z pierwsza córką miałam luz, o ciąży dowiedziałam się pod koniec lipca i urodziłam pod koniec kwietnia :p
Mam dokładnie tak samo... W upały byle przeżyć do wieczora [emoji53] dla mnie lato to by całe mogło być jak dzisiejszy dzień [emoji16]
Ja właśnie też żeby nie myśleć za dużo wzięłam się za ogród. Nadzwigalam się tak mnie łupią plecy teraz ze szok. Odpuszczam bo coś czuję że nici z tego. Do małpy jeszcze 4 dni.
Może się jeszcze pozytywnie zaskoczysz, dopóki jest nadzieja trzeba zakładać optymistyczną wersję [emoji6]

Ja właśnie popijam sobie piwko 0% podziwiając moje dzisiejsze dzieło [emoji16] takie czasy nastały, że nie ma jak inaczej świętować [emoji23]

Dziś rano robiłam sobie zastrzyk z ovitrel. W czwartek na USG były 2 ładne pęcherzyki wielkości 16 i 18 mm.
Czy może ktoś wie po jakim czasie od zastrzyku następuje owu i czy testy owu coś pokażą.

reklama
Dziś rano robiłam sobie zastrzyk z ovitrel. W czwartek na USG były 2 ładne pęcherzyki wielkości 16 i 18 mm.
Czy może ktoś wie po jakim czasie od zastrzyku następuje owu i czy testy owu coś pokażą.
Jak ja miałam zastrzyk (tylko pregnyl bodajże) to dr mówił że id zastrzyku w ciągu 12godz pęknięcie. Czy test pokaże niewiem bo nigdy nie robiłam. Ja miałam zastrzyk rano koło 10, tuli tuli koło 22 było wtedy i się udało :-)

Do góry