reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Na początku jeszcze zbierało mi się na wymioty, jak czułam kawę, ale teraz już piję czasami. I nie mogę znieść zapachu papierosów, w sensie jak ktoś zapali i przebywa koło mnie, to mi się treść żołądkowa cofa. Ostatnio musiałam się w autobusie przesiąść, bo dosiadł się facet, który chyba dopiero co skończył palić, może trochę po chamsku to wyszło, ale nie miałam wyjścia i poszłam na drugi koniec autobusu [emoji23]

Ja jeszcze zapachu herbaty czarnej nie mogłam znieść. Gorzej, ze zostało mi to do dziś i wyczuję w promieniu kilometra, ze ktoś herbatę pije :/ nie ma opcji, żebym siedziała w jednym pomieszczeniu z kimś z herbatą. I najlepsze jest to, ze piosenki które słuchałam na początku ciąży, kiedy miałam mocne mdłości, do tej pory powodują u mnie dyskomfort żołądkowy, gdy poleca w radiu[emoji85] tak pamiętliwy mam organizm[emoji23]

reklama
O masakra z tymi piosenkami [emoji50]
Ja jeszcze zapachu herbaty czarnej nie mogłam znieść. Gorzej, ze zostało mi to do dziś i wyczuję w promieniu kilometra, ze ktoś herbatę pije :/ nie ma opcji, żebym siedziała w jednym pomieszczeniu z kimś z herbatą. I najlepsze jest to, ze piosenki które słuchałam na początku ciąży, kiedy miałam mocne mdłości, do tej pory powodują u mnie dyskomfort żołądkowy, gdy poleca w radiu[emoji85] tak pamiętliwy mam organizm[emoji23]

W tej chwili wyszłam na zero względem wagi początkowej, w międzyczasie 2 kg spadło no i teraz wróciły

Wiem, same dziecko, wody, krew i macica swoje robią, ale jakoś boję się że na grubych ludzi lekarze zawsze inaczej patrzą.
Tym się wogule nie przejmuj. Nie każdy jest chudy i warzy 50kg.

Gdyby swiat się składał tylko z chudych ludzi to byłby nudny.

Nie wiem czy Ty znasz ale ja znam dużo lekarzy którzy też mają nadwagę otyłość brzuszna i nikt im nic nie mówi.

W tej chwili wyszłam na zero względem wagi początkowej, w międzyczasie 2 kg spadło no i teraz wróciły

Wiem, same dziecko, wody, krew i macica swoje robią, ale jakoś boję się że na grubych ludzi lekarze zawsze inaczej patrzą.

Aaa no to luzik, będzie dobrze :D ale rozumiem rozżalenie, lepiej mieć 2kg mniej niż więcej

Prawda, uwielbiam takich. Sami grubi niesamowicie a innym mówią żeby schudli. A najlepsi są dietetycy z nadwagą.
No to już wogule masakra. Dlatego kochana głowa do góry. Nie ma się czym przejmować. Lekarze niech sobie mówią. Najważniejsze że jesteś w ciąży i żebyś urodziła dużego zdrowego szkraba. I do porodu by ciąża przebiegała prawidłowo.

Wiem że marudzę, bo wiele z was chciałoby mieć taki problem zamiast bezowocnych starań o dziecko, ale dziś mam zły dzień i muszę się pożalić
Jesteśmy tutaj po to by wysłuchać te żale tak ze pisz i się żal ile wejdzie. Myślę że nikomu to nie będzie przeszkadzało.

Ja w tej chwili jestem również na 0(na początku ciąży zjechałam o 3kg, a teraz wyrównało się), a ważę 95kg. Ani razu żaden lekarz nie wypomniał mi mojej wagi. Przybieranie teraz 2kg miesięcznie będzie zdrowym przybieraniem, więc naprawdę nie masz się czym martwić. Jeżeli masz dobre wyniki i maluch rozwija się prawidłowo, to nikt Ci wagi nie wytknie. Ale rozumiem Twoje obawy, bo dla mnie każde wejście na wagę jest po prostu stresujące.

Hej kobietki :)

Jeszcze raz gratulacje mamuśki ślicznych kresek !!!
Od rana paskudnie się czuję głowa mnie boli i jest mi niedobrze . :/

Co do krwawień inplatacyjnych to ja miałam tylko przy synu i wyglądało to tak że 4 dni przed spidziewaną @ miałam bardzo jasny różowy śluz (tak przez 4 dni) i czułam że to ciąża .

reklama
Do góry