reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Fajnie poznać bratnią duszę, bo generalnie to ludzie się dziwią co ja robię, szczególnie jak sama potrafie stwierdzić co mi się w aucie zepsuło [emoji16]

Ja już mam dość tłumaczenia wszystkim „jak to się stało, ze kobieta wybrała budownictwo”[emoji23] dziwi mnie, ze w tych czasach jeszcze to kogoś dziwi.
Co do napraw, wcześniej jeździłam bardzo wymagającym uwagi (normalnie jak dziecko[emoji23]) passatem i w nim znałam każde stuknięcie, każdy jego milimetr znałam. Mieliśmy swoje rytuały sprawdzania oleju, płynu chłodzącego itd A teraz przesiadłam się do samochodu, który nie ma nawet bagnetu. Dziwnie się z tym czuję.

reklama
Ja bardzo lubię zgadywać, jakie perfumy czuję od kogoś w danym momencie [emoji16] bardzo często trafiam, aczkolwiek na każdej osobie dany zapach układa się trochę inaczej i czasami jest naprawdę duży problem z tym [emoji846]
Przypomniałaś mi swoją wypowiedzią o czym zapomniałam. Obok motoryzacji moją ogromną miłością są kosmetyki i perfumy. Flakonów z perfumami mam w domu kilkadziesiąt. Chodziłam do szkoły wizażu.
Na pół roku przed rozpoczęciem studiów szukałam pracy i odezwały się do mnie dwie firmy: Sephora i wypożyczalnia samochodów. Miałam straszny dylemat, ale jednak moja wewnętrzna blachara wygrała - wybrałam samochody[emoji85]

Ja bardzo lubię zgadywać, jakie perfumy czuję od kogoś w danym momencie [emoji16] bardzo często trafiam, aczkolwiek na każdej osobie dany zapach układa się trochę inaczej i czasami jest naprawdę duży problem z tym [emoji846]

Taaaaak, ja tak samo. Koleżanki się ze mnie śmieją, bo jak się z nimi spotykam to jest zawsze „ooo, od ciebie czuję Si, od ciebie in2U a od ciebie Madonnę”, ale już przywykły :p ja pokochałam perfumy po pierwszej ciąży, dlatego ze bardzo wyostrzył mi się węch i tak mi już zostało

Dla mnie mocniejszy węch w ciąży teraz bywa przekleństwem, ponieważ czuję wszystko tak intensywnie, że wiele rzeczy wręcz mi śmierdzi. Uwielbiam gotować, ale przyrządzanie mięsa bywa dla mnie nie do zniesienia teraz. I odkąd jestem w ciąży, to jak tylko słyszę, że któryś z kotów idzie do łazienki do kuwety, to idę z tyłu za nim i czekam aż zrobi i od razu muszę posprzątać, dochodzi do tego, że nawet w nocy wstaję, żeby sprzątnąć kuwetę, bo inaczej zasnąć nie mogę [emoji16]
Taaaaak, ja tak samo. Koleżanki się ze mnie śmieją, bo jak się z nimi spotykam to jest zawsze „ooo, od ciebie czuję Si, od ciebie in2U a od ciebie Madonnę”, ale już przywykły [emoji14] ja pokochałam perfumy po pierwszej ciąży, dlatego ze bardzo wyostrzył mi się węch i tak mi już zostało

Ja byłam u gina pierwszy raz coś koło 5tc jakoś tak to był sam pęcherzyk herzyk drugi raz 6+5 było widać zarodek i serduszko bijące.

Ja się pospieszyłam, że na początku tylko pogrubione endometrium, potem na kolejnej pęcherzyk i na trzeciej zarodek z serduszkiem. I tyle nerwów co sobie tym zafundowałam, to szkoda gadać. Kolejny raz czekałabym dłużej z pierwszą wizytą, żeby nie martwić się tak bardzo w międzyczasie, że powinno być, a nie ma. A moja uroda po prostu taka, że mam późniejsze owulacje niż normalnie i dlatego wszystko się przesunęło.
Ja byłam u gina pierwszy raz coś koło 5tc jakoś tak to był sam pęcherzyk herzyk drugi raz 6+5 było widać zarodek i serduszko bijące.

Dla mnie mocniejszy węch w ciąży teraz bywa przekleństwem, ponieważ czuję wszystko tak intensywnie, że wiele rzeczy wręcz mi śmierdzi. Uwielbiam gotować, ale przyrządzanie mięsa bywa dla mnie nie do zniesienia teraz. I odkąd jestem w ciąży, to jak tylko słyszę, że któryś z kotów idzie do łazienki do kuwety, to idę z tyłu za nim i czekam aż zrobi i od razu muszę posprzątać, dochodzi do tego, że nawet w nocy wstaję, żeby sprzątnąć kuwetę, bo inaczej zasnąć nie mogę [emoji16]

Haha nie dziwię się z tą kuwetą, chociaż ja w ciążach przede wszystkim nie mogłam kotów karmić, bo zapach zawartości puszki kociej powodował u mnie odruch wymiotny[emoji28] i z perfum tez musiałam zrezygnować, bo nawet najukochańszy zapach Chopard sprawiał ból

Na początku jeszcze zbierało mi się na wymioty, jak czułam kawę, ale teraz już piję czasami. I nie mogę znieść zapachu papierosów, w sensie jak ktoś zapali i przebywa koło mnie, to mi się treść żołądkowa cofa. Ostatnio musiałam się w autobusie przesiąść, bo dosiadł się facet, który chyba dopiero co skończył palić, może trochę po chamsku to wyszło, ale nie miałam wyjścia i poszłam na drugi koniec autobusu [emoji23]
Haha nie dziwię się z tą kuwetą, chociaż ja w ciążach przede wszystkim nie mogłam kotów karmić, bo zapach zawartości puszki kociej powodował u mnie odruch wymiotny[emoji28] i z perfum tez musiałam zrezygnować, bo nawet najukochańszy zapach Chopard sprawiał ból

reklama
Jesteś już w prawie połowie ciąży, więc dzidzia, macica, wody, piersi, zwiększona ilość krwi- wszystko już trochę waży [emoji6] więc to nie Ty przytyłaś, a przybrałaś tyle, co waży tak naprawdę ciąża.
Rany boskie, przytyłam. Wiem że w ciąży to normalne, ale już startowałam z dużą wagą a teraz dotarłam do wagi startowej, 2 kg w miesiąc mi przybyły... A gdzie tu do końca:(

Do góry