reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A jak będzie dalej taki to pójdę i wcześniej. Dałam z siebie ile mogłam.. Nie nadaje się już do takiej ilości stresu, rozczeniowych klientów i siedzenia 8 h przed komputerem. Swoją drogą to czy można w ciąży siedzieć tyle przed kompem?

Jesteście najlepsze dziewczyny, dzięki za wsparcie [emoji3590] żadne inne grupy na forum nie są tak dobrze zgrane jak my :) w staraczkach to się nawet obrażają bo dziewczyna dodała zdjęcie usg w ciąży czy coś.. Że robi innym przykrość :/ nie wiem jak można mieć takie podejście bo ja nawet jak poroniłam to cieszyłam się z tego że wam brzuszki rosną, że zaraz się pojawi pierwszy forumowy bobas i przeżywałam wszystko z wami. Dobrze ze taki mamy zgrany team :)

reklama
Muszę to przemyśleć wszystko. Z jednej strony mi szkoda jak myślę że ktoś może stracić interes życia bo nie będzie miał pracownika z drugiej od kwietnia miał kogoś zatrudnić.. W lipcu jak byłam na zwolnieniu po poronieniu też mu to nie dało do myślenia i też nikogo nie zatrudnił.

Zwolnienia się zdarzają a teraz ja się nawet przeziebic i iść na 2 dni na l4 nie mogę bo oddział nie moze pracować. No paranoja naprawdę.
Wiesz co, to że jesteś w ciąży to już powinien być dla niego znak, żeby kogoś zatrudnić, bo wiadomo, że w każdej chwili możesz iść na zwolnienie. Ja na Twoim miejscu nie mialabym żadnych wyrzutów sumienia, teraz Ty i maluszek jesteście najważniejsi. A reszta niech się wali [emoji6]
Ja bym poszła mieli czad od kwietnia. Mógł się ogarnąć. Powiesz ze źle się czujesz i lekarz Ci zabronił i tyle.
U mnie kochana dokładnie 24 tcZobacz załącznik 1023125
Jeny, ja nie mogę się napatrzeć na ten Twój brzuszek [emoji7] cudnie wyglądasz [emoji3059]
A jak będzie dalej taki to pójdę i wcześniej. Dałam z siebie ile mogłam.. Nie nadaje się już do takiej ilości stresu, rozczeniowych klientów i siedzenia 8 h przed komputerem. Swoją drogą to czy można w ciąży siedzieć tyle przed kompem?

Jesteście najlepsze dziewczyny, dzięki za wsparcie [emoji3590] żadne inne grupy na forum nie są tak dobrze zgrane jak my :) w staraczkach to się nawet obrażają bo dziewczyna dodała zdjęcie usg w ciąży czy coś.. Że robi innym przykrość :/ nie wiem jak można mieć takie podejście bo ja nawet jak poroniłam to cieszyłam się z tego że wam brzuszki rosną, że zaraz się pojawi pierwszy forumowy bobas i przeżywałam wszystko z wami. Dobrze ze taki mamy zgrany team :)
W przepisach jest chyba, że 4 godziny [emoji23]

A co do tego drugiego to stąd się tu wzięłyśmy, że komuś na staraniach nie pasowało, że wypowiada się ktoś kto już w ciąży jest [emoji6] ech... Ludziom się prostu nie dogodzi [emoji16] a tu jest ten kto chce tu być i już, bez fochów [emoji16]

W ogóle dziś moi sąsiedzi już się dowiedzieli, bo przesyłka z Enfamil zamiast do mojej skrzynki trafiła do nich [emoji23] co prawda nic nie komentowali, tylko oddali kopertę, ale no na bank zauważyli skąd to [emoji23]

Jest jakaś norma przy kompie ze trzeba chyba co godzinę przerwę robić . Ale nie jestem pewna . A wiesz jak to w pracy nierealne zeby odchodzić od kompa co godzinę . Pamiętaj ze zadne pieniądze nie są warte Twojego zdrowia a tym bardziej ich pieniądze ! Dbaj o siebie i maleństwo

Dziewczyny czy zawsze robi się prenatalne i pappa?
Jeśli tak to ile placilyscie za prenatalne?

Ja ze względu na wiek się nie łapie na NFZ ale chciałabym wiedzieć czy te prenatalne to jest taka podstawa czy nie.. Sama nie wiem

Jest jakaś norma przy kompie ze trzeba chyba co godzinę przerwę robić . Ale nie jestem pewna . A wiesz jak to w pracy nierealne zeby odchodzić od kompa co godzinę . Pamiętaj ze zadne pieniądze nie są warte Twojego zdrowia a tym bardziej ich pieniądze ! Dbaj o siebie i maleństwo
Tak co godzinę 5 minut.
Dziewczyny czy zawsze robi się prenatalne i pappa?
Jeśli tak to ile placilyscie za prenatalne?

Ja ze względu na wiek się nie łapie na NFZ ale chciałabym wiedzieć czy te prenatalne to jest taka podstawa czy nie.. Sama nie wiem
Generalnie jest tak że robi się prenatalne i jesli coś zaniepokoi gina każe zrobić papa. Tak jest. Od 35 roku papa jest darmowy. Ja mam 33 lata i mój gin kazał mi zrobić papa i przyjść z wynikiem na prenatalne. Więc ja za badanie z krwi papa placialam 70zl a za usg prenatalne u swojego gina 190zl. I tyle też placialam za polowkowe.
No i każą zrobić jeśli w rodzinę są jakieś choroby genetyczne

Brzuchol mam ogromny i przeszkadza mi.
Dzis mnie pobolewa jakoś
.

Ja już po zebraniu same wydatki 25zl składka co miesiąc itp...

Tak co godzinę 5 minut. Generalnie jest tak że robi się prenatalne i jesli coś zaniepokoi gina każe zrobić papa. Tak jest. Od 35 roku papa jest darmowy. Ja mam 33 lata i mój gin kazał mi zrobić papa i przyjść z wynikiem na prenatalne. Więc ja za badanie z krwi papa placialam 70zl a za usg prenatalne u swojego gina 190zl. I tyle też placialam za polowkowe.
No i każą zrobić jeśli w rodzinę są jakieś choroby genetyczne

Brzuchol mam ogromny i przeszkadza mi.
Dzis mnie pobolewa jakoś
.

Ja już po zebraniu same wydatki 25zl składka co miesiąc itp...
To tanio za pappa, dziewczyny na kwietniowkach pisały o kwocie 700 zł za samo pappa dlatego się zdziwiłam, ja mam 22 lata więc mówię refundowane nie będzie a z usg wyjdzie coś koło tysiaka. W razie potrzeby zapłacimy ile trzeba natomiast zastanowiło mnie skąd np kobiety z biednych rodzin miałby wziąć takie pieniądze jak nierzadko maja po 4/5 dzieci.. I stąd moje zdziwienie.

To tanio za pappa, dziewczyny na kwietniowkach pisały o kwocie 700 zł za samo pappa dlatego się zdziwiłam, ja mam 22 lata więc mówię refundowane nie będzie a z usg wyjdzie coś koło tysiaka. W razie potrzeby zapłacimy ile trzeba natomiast zastanowiło mnie skąd np kobiety z biednych rodzin miałby wziąć takie pieniądze jak nierzadko maja po 4/5 dzieci.. I stąd moje zdziwienie.
Bo są różne rodzaje papa. U mnie w Poznaniu na polnej robiłam i tu są dwa rodzaje za 70zl i 150zl nie wiem skąd cena 700 [emoji848][emoji848][emoji848][emoji848][emoji848]
Chyba że liczą wszystko no test papa plus usg genetyczne u innego lekarza no genetyka plus wizyta u swojego gina. To może tyle wyjść.

Ja robiłam u swojego. Jak masz 22 lata to pewnie nie będziesz robić papa. Tylko samo prenatalne Ci zrobi.
I masz iść na l4 bo na dupe dostaniesz.

reklama
Ja już po pobraniu krwi, ciekawe ile będę czekać na wyniki toxo, HIV i HCV. Nie wiem czy nie za późno się wybrałam.. Wizyta we wtorek przyszły :)

Jak tam nastroje z rana? U nas zimno jak cholera.

Do góry