reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Który to będzie u ciebie tydzień już? Zanim się obejrzę to wy już będziecie rozpakowani [emoji7]
Ja bym poszła mieli czad od kwietnia. Mógł się ogarnąć. Powiesz ze źle się czujesz i lekarz Ci zabronił i tyle.
U mnie kochana dokładnie 24 tc
Photo_1568364292364.jpeg

reklama
Dziewczyny łapią mnie takie nagłe bóle brzucha dosyć silne jak na @.. Trwają chwilę i przestają.
Czy może to być wina ciągłej pozycji siedzącej w pracy?
Może mój organizm też uważa że powinnam zwolnić.. Jutro jeszcze na pobranie krwi a w czwartek endo, miałam przychodzić do niej co 4 tygodnie w ciąży a przyjdę już w kolejnej.

Dziewczyny łapią mnie takie nagłe bóle brzucha dosyć silne jak na @.. Trwają chwilę i przestają.
Może mój organizm też uważa że powinnam zwolnić.. Jutro jeszcze na pobranie krwi a w czwartek endo, miałam przychodzić do niej co 4 tygodnie w ciąży a przyjdę już w kolejnej.
Normalnie w ciąży brzuch boli jak na @ ale nie mocno. Mnie dziś boli wzięłam nospe bo denerwuje mnie to. Macica się rozciąga. Jeśli Cię boli mocno i uporczywie jedz na IP.
No i może tak być ze przemęczenie.

Normalnie w ciąży brzuch boli jak na @ ale nie mocno. Mnie dziś boli wzięłam nospe bo denerwuje mnie to. Macica się rozciąga. Jeśli Cię boli mocno i uporczywie jedz na IP.
No i może tak być ze przemęczenie.
Jak nie przejdzie i będzie uporczywe to lecę na IP teraz wolę dmuchać na zimne :)

Muszę to przemyśleć wszystko. Z jednej strony mi szkoda jak myślę że ktoś może stracić interes życia bo nie będzie miał pracownika z drugiej od kwietnia miał kogoś zatrudnić.. W lipcu jak byłam na zwolnieniu po poronieniu też mu to nie dało do myślenia i też nikogo nie zatrudnił.

Zwolnienia się zdarzają a teraz ja się nawet przeziebic i iść na 2 dni na l4 nie mogę bo oddział nie moze pracować. No paranoja naprawdę.
ale dlaczego miałby zamknąć oddział? Zanim kogos nie znajdzie, to niech pracuje jego zona/mama/siostra/wujek czy ktokolwiek, to jego biznes i musi miec "wyjście ewakuacyjne". Nie daj sobie wmówić, ze przez Ciebie padnie mu biznes. Jesli miałby paść tylko przez to, to znaczy, ze i tak by padł :)

Nikola to pewnie nerwy . Za dużo na siebie bierzesz . Dlaczego nie dasz sobie powiedzieć ? Mnie tez nie miał kto zastąpić i jak trafiłam do szpitala to była masakra , telefony , emaile . Za bardzo brałam do siebie to jak odpowiedzialne stanowisko mam . Ale oni nie mieli współczucia . Wróciłam do pracy po 2 mc jak straciłam ciąże i wogole nikogo to nie obchodziło ze złe się czuje . Odeszłam z tamtej firmy i koniec problemów moich . A oni ? Radzą sobie bezemnie . Ciężko ale radzą [emoji23] i mam to gdzieś .

reklama
Nikola to pewnie nerwy . Za dużo na siebie bierzesz . Dlaczego nie dasz sobie powiedzieć ? Mnie tez nie miał kto zastąpić i jak trafiłam do szpitala to była masakra , telefony , emaile . Za bardzo brałam do siebie to jak odpowiedzialne stanowisko mam . Ale oni nie mieli współczucia . Wróciłam do pracy po 2 mc jak straciłam ciąże i wogole nikogo to nie obchodziło ze złe się czuje . Odeszłam z tamtej firmy i koniec problemów moich . A oni ? Radzą sobie bezemnie . Ciężko ale radzą [emoji23] i mam to gdzieś .
Macie rację dziewczyny.
Jutro idę rano na pobranie krwi, 24 mam wizytę u swojego lekarza na NFZ. Jeśli do tego czasu dalej się będę tak czuła idę na zwolnienie. Dziecko jest dla mnie ważniejsze niż opinia innych ludzi i niż ich pieniądze.
I tak dużo z siebie dałam bo na zwolnieniu mogłam być już kilka tygodni temu.

Do góry