reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja dostalam skierowanie na badanie moczu i z krwi te: morfologia, glukoza, tsh, hcv, vdrl, toksoplazmoza i różyczka. Dodatkowo zrobię jeszcze grupę krwi i żelazo [emoji6] jutro idę, wyczuwam niezły zjazd jak mi tyle krwi zabiorą [emoji23]Czaderskie! [emoji7]Ja właśnie teraz tak zaczęłam się zastanawiać jak to logistycznie rozegrać. Na dół na pewno chcę baby hug, a co do góry Olineekg zburzyła moje plany tym pięknym łóżeczkiem [emoji23] no bo na bank łóżeczko normalne kupujemy, tylko, że na początek na pewno dziecko będzie spało z nami w sypialni, ale wtedy nie miałoby łóżeczka w swoim pokoiku. I teraz wpadlam na pomysł, że może normalne łóżeczko do pokoiku, a coś takiego jak Olineekg kupiła do sypialni [emoji848]

To badania mniej więcej mamy te same [emoji39] wszystkie które trzeba wykonać na początku [emoji6] ze mnie już się śmieją te babki tam bo od miesiąca przychodzę raz w tygodniu na badania [emoji39] a wcześniej jeszcze na betę chodziłam haha, nie wiem czemu nie daje mi wszystkiego razem tylko tak po trochu [emoji3]

reklama
To badania mniej więcej mamy te same [emoji39] wszystkie które trzeba wykonać na początku [emoji6] ze mnie już się śmieją te babki tam bo od miesiąca przychodzę raz w tygodniu na badania [emoji39] a wcześniej jeszcze na betę chodziłam haha, nie wiem czemu nie daje mi wszystkiego razem tylko tak po trochu [emoji3]
Ja to bym nawet zapłaciła byle mieć wszystko na raz. Cieszę się, że mi wszystko wypisał [emoji6] Nie wiem jak możesz się dawać kłuć co tydzień [emoji23]

Ja to bym nawet zapłaciła byle mieć wszystko na raz. Cieszę się, że mi wszystko wypisał [emoji6] Nie wiem jak możesz się dawać kłuć co tydzień [emoji23]

Akurat to mi nie przeszkadza, nie rusza mnie podbieranie krwi [emoji39] tylko strata czasu na siedzenie w tych kolejkach [emoji3]

Macie takie kolejki w laboratoriach? Ja może w jednym raz w krótkiej kolejce czekałam :D poszukajcie jakichś laboratoriów mniejszych na osiedlach

Akurat to mi nie przeszkadza, nie rusza mnie podbieranie krwi [emoji39] tylko strata czasu na siedzenie w tych kolejkach [emoji3]
Dzielna jesteś [emoji4]
@paola425 fajne to to [emoji16] chyba jak zajde to pójdę z torbami [emoji23][emoji23]

@Olineekg mam to samo kolejki mnie zawsze dobijaly, i jedyne co glukozy nie znosilam wrrr.
Haha przygarnę Cię pod moim mostem [emoji23] też się obawiam bankructwa

Mam pytanie odnośnie średniej liczonej do L4 w czasie ciąży. Obecnie pracuje w nowej firmie od czerwca 2019 zamierzam pracować do 12.2019 a potem iść na L4. Proszę o informację czy średnia do L4 będzie liczona z okresu zatrudnienia u danego pracodawcy czyli przy moich obecnych planach z 7msc. Dodam że do czerwca otrzymywałam również wynagrodzenie od poprzedniego pracodawcy ponieważ były to zaległe prowizje.U poprzedniego pracodawcy pracowałam 3lata zmieniając pracę mam ciągłość zatrudnienia.heeelp!

Macie takie kolejki w laboratoriach? Ja może w jednym raz w krótkiej kolejce czekałam :D poszukajcie jakichś laboratoriów mniejszych na osiedlach

Ja zawsze chodziłam zaraz z rana i siedziałam czasem ponad godzinę [emoji52] a ostatnio jak byłam odbierać wyniki grupy krwi o 11 to było puściutko, ani jednej osoby także teraz będę sobie chodzić trochę później [emoji6]

reklama
Słońce a orientujesz się jak wygląda sytuacja z ilością sklepów z efajkami u Was? :)
@fiddlee kiedyś były dwa stoiska (bo sklepami tego nie nazwę) teraz tylko jedna babka sprzedaje, ewentualnie "pokatnie" także większość zamawia z neta. Mój np kupuje u niej olejki itp. Ale same urządzenia też brał z neta.

Do góry