reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Cześć Wam [emoji6] za mną ciężki weekend, ciagle walczę z przeziębieniem [emoji23] do tego dopadły mnie mdłości.. codziennie rano jestem strasznie głodna, nawet czasem budzę się w nocy z głodu, a jak już coś zjem to mam wrażenie ze za chwile zwymiotuje i nie mogę już nic więcej wcisnąć [emoji20]
@paola425 jak się macie? :) trzymam kciuki za wizytę i oczywiście czekam na wieści! Ja mam dziś o 11:50 [emoji39]
@RoseGold @fiddlee @Isasza4444 potrójna szansa! Którejś musi się udać!!![emoji7] a najlepiej wszystkim trzem.. ale czekam na to Wasze testowanie, prawie jak na swoje haha [emoji6] mocno trzymam kciuki!!!!
Miłego dnia [emoji6]

Trzymam kciuki za wizytę!

@Olineekg czekam na relacje i oby było zwolnienie [emoji16]

@RoseGold jeju no faktycznie tak wypada. Ja mam ogromną nadzieję że uda się nam wszystkim.
Chociaż mimo iż gdzieś kielkuje we mnie nadzieja to myślę też realnie bo rozjezdzaly nam się przytulanki, no i żeby zaskoczyło to owu musiałaby być faktycznie ok19dc, o ile wgl była bo coraz bardziej wątpię że mam owu. Tak czy siak z testowanie wstrzymam się min do 30dc.
Jakby jakimś cudem się udało to chyba byłabym w niebie [emoji16][emoji3059]

Ja tak szczerze to w ogóle nie wierzę w to, że mi się udało, ale wiadomo, że gdzieś tam w środku tli się nadzieja :) jedak za Was mocno trzymam kciuki!

Dziewczynki Czy jak robisz testy owu i są pozytywne a potem nie to faktycznie ta owu wystąpiła?

Prawdopodobnie tak, ale nie trzymaj się tych testów tak kurczowo, bo chociażby w moim przypadku (oczywiście nie tylko moim) wyraźnie było widać, że testy tylko jaja sobie robią :)

Jestem już po [emoji6] z maleństwem wszystko ok, serduszko bije [emoji3059]
Generalnie bez szału, ale najgorzej nie było. Wręcz bym powiedziała, że lepiej niż w medicover. Usg mi zrobił, ciążę potwierdził. Wziął cytologię. To tyle [emoji16] skierowania na badania wpisała mi położna, kazał mi przyjść na kolejną wizytę za 2 tygodnie. Zdjęcia nie dostałam, ale w karcie mi wpisał CRL 1,9. Generalnie chyba na plus, ale to dlatego, że się nie nastawiałam na nic. Ciąży bym tu prowadzić nie mogła [emoji16]

Najważniejsze, że wszystko ok! Rośnijcie sobie dalej zdrowo :)

A powiedz mi, co zrobisz, gdy lekarz prywatnie da skierowanie na badanie, zrobisz je za pieniądze czy przetrzymasz aż na nfz da Ci to badanie? Jestem ciekawa, bo jeśli kiedyś zajdę to tez planuje tak robić [emoji14]

Jestem już po [emoji6] z maleństwem wszystko ok, serduszko bije [emoji3059]
Generalnie bez szału, ale najgorzej nie było. Wręcz bym powiedziała, że lepiej niż w medicover. Usg mi zrobił, ciążę potwierdził. Wziął cytologię. To tyle [emoji16] skierowania na badania wpisała mi położna, kazał mi przyjść na kolejną wizytę za 2 tygodnie. Zdjęcia nie dostałam, ale w karcie mi wpisał CRL 1,9. Generalnie chyba na plus, ale to dlatego, że się nie nastawiałam na nic. Ciąży bym tu prowadzić nie mogła [emoji16]
Ale super ! Zdrówka dla Ciebie i fasolki niech się rozwija i rośnie ! :)

Ja tak szczerze to w ogóle nie wierzę w to, że mi się udało, ale wiadomo, że gdzieś tam w środku tli się nadzieja :) jedak za Was mocno trzymam kciuki!

Prawdopodobnie tak, ale nie trzymaj się tych testów tak kurczowo, bo chociażby w moim przypadku (oczywiście nie tylko moim) wyraźnie było widać, że testy tylko jaja sobie robią :)

A powiedz mi, co zrobisz, gdy lekarz prywatnie da skierowanie na badanie, zrobisz je za pieniądze czy przetrzymasz aż na nfz da Ci to badanie? Jestem ciekawa, bo jeśli kiedyś zajdę to tez planuje tak robić [emoji14]
No ja właśnie na nfz poszłam żeby dostać skierowanie na badania [emoji16] no i dostałam dokładnie te co zlecił ten prywatnie poza grupą krwi. On sam ostatnio mi mówił, że mam sobie zrobić na nfz żebym nie musiała płacić [emoji16] najbardziej na tych pierwszych mi zależało, bo trochę tego jest. A jak długo to pociągnę to zobaczę [emoji16]

Właśnie to samo chciałabym się dowiedzieć [emoji23] czy lekarz prywatnie wie, że chodzisz tez na NFZ? Czy jak to wyglada? Ja właśnie w piątek mam wizytę prywatnie i nie wiem jak to rozegrać [emoji39]

A powiedzcie mi bo. Stres mnie zje bardzo boję się tej wizyty itp czy mój chłopak może że mną wejść do tego. Gabinetu jak będzie rozmowa o tym że się staramy itp?

@RoseGold ha mam wł to samo niby rozum mówi że cykl stracony ale jakaś iskra się tli.
Ja chodziłam z synem prywatnie ale dr sam mówił że mogę iść też do szpitala żeby mi tam dawali skierowania na badania na nfz tylko że ja nie chciałam bo u nas są rzecznicy na nfz i nie dałabym im się dotknąć.

@Lilka2304 oczywiście mój chodził że mną na wszystkie wizyty przy staraniach, i potem też jak już byłam w ciąży, mógł być nawet przy usg i przez brzuch i przy "dowcipnym" i dr nam obojgu wszystko tłumaczył.

Właśnie to samo chciałabym się dowiedzieć [emoji23] czy lekarz prywatnie wie, że chodzisz tez na NFZ? Czy jak to wyglada? Ja właśnie w piątek mam wizytę prywatnie i nie wiem jak to rozegrać [emoji39]
Na nfz nie wie o prywatnym, ale prywatnemu powiem, że byłam na nfz po skierowanie [emoji16] myślę, że prywatnemu to wszystko jedno skąd mam badania, tym bardziej, że wie, że ciążę prowadzę u niego [emoji6]
A powiedzcie mi bo. Stres mnie zje bardzo boję się tej wizyty itp czy mój chłopak może że mną wejść do tego. Gabinetu jak będzie rozmowa o tym że się staramy itp?
Chyba tak, ale najlepiej dopytaj jeszcze lekarza [emoji6]

reklama
Dzięki wielkie dużo mi pomoże jego obecność
@RoseGold ha mam wł to samo niby rozum mówi że cykl stracony ale jakaś iskra się tli.
Ja chodziłam z synem prywatnie ale dr sam mówił że mogę iść też do szpitala żeby mi tam dawali skierowania na badania na nfz tylko że ja nie chciałam bo u nas są rzecznicy na nfz i nie dałabym im się dotknąć.

@Lilka2304 oczywiście mój chodził że mną na wszystkie wizyty przy staraniach, i potem też jak już byłam w ciąży, mógł być nawet przy usg i przez brzuch i przy "dowcipnym" i dr nam obojgu wszystko tłumaczył.

Do góry