reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Super, że załatwione [emoji6] A jak wizyta córeczki? Trzymam kciuki [emoji110][emoji3059]
Miała podstawowe testy, jakieś 10 alergenów, tu nic nie wyszło, ale to było do przewidzenia. Ona generalnie ma takie plamy, które się pokazują i znikają po jakimś czasie (czasami dłużej trwają, ale wtedy juz ma duszności itd). I idealnie się przytrafiło, że w gabinecie u lekarza wyszły jej takie plamy na plecach, wiec lekarka nie tylko z opisu dowiedziała się, jak plamy wyglądają[emoji85] na razie dostaliśmy leki i mamy obserwować. Jeśli nie pomogą to zostaje tylko szpital i doglebniejsza diagnoza

reklama
Bo kobiety z porodem za chwilę mają przyzwolenie [emoji23]
Jak się, czujesz? Coś się rusza do przodu?
Wczoraj na wieczór miałam skurcze delikatne, myślałam, że się rozkręca, ale się wyciszyło. Potem w nocy brzuch bolał mnie jak na okres, rano znowu nic, 2 godziny temu znowu lekkie skurcze, a w tej chwili znowu nic się nie dzieje. Mógłby się już mały zdecydować na wyjście, a nie takie przymiarki robić [emoji16]

Dziewczyny powiedzcie jak to ustawić żeby mi powiadomienia ma maila przychodziły? Od kilku dni dostaję maile z powiadomieniem o każdej nowej wiadomości [emoji16]

Miała podstawowe testy, jakieś 10 alergenów, tu nic nie wyszło, ale to było do przewidzenia. Ona generalnie ma takie plamy, które się pokazują i znikają po jakimś czasie (czasami dłużej trwają, ale wtedy juz ma duszności itd). I idealnie się przytrafiło, że w gabinecie u lekarza wyszły jej takie plamy na plecach, wiec lekarka nie tylko z opisu dowiedziała się, jak plamy wyglądają[emoji85] na razie dostaliśmy leki i mamy obserwować. Jeśli nie pomogą to zostaje tylko szpital i doglebniejsza diagnoza
Dobrze, że jej te plamy wyszły, bo zazwyczaj jest tak, że jak się idzie do lekarza to nagle wszystko idealnie [emoji16] oby jej leki wystarczyły [emoji110]
Wczoraj na wieczór miałam skurcze delikatne, myślałam, że się rozkręca, ale się wyciszyło. Potem w nocy brzuch bolał mnie jak na okres, rano znowu nic, 2 godziny temu znowu lekkie skurcze, a w tej chwili znowu nic się nie dzieje. Mógłby się już mały zdecydować na wyjście, a nie takie przymiarki robić [emoji16]
Czyli maluch już tam jakieś znaki daje, że się zbliża do Was [emoji16] cudownie [emoji3059]

Mi zaczęły przychodzic, a nic w aplikacji nie zmieniłam [emoji16] może jakaś aktualizacja się zrobiła [emoji848]

@paola425 ogólnie co do tego l4 to nie wiem czemu nie wypisał..powiedział ze może wypisać mi zaświadczenie ze jestem w ciąży ale podziękowałam.. u mnie i tak nie ma szans na to żebym pracowała po mniej niż 12 godzin i tak tez mu powiedziałam na co on odpowiedział ze kobiety w ciąży maja walczyć o swoje prawa bo obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie mi takich warunków pracy jakie powinnam mieć..niestety u mnie w pracy to nie funkcjonuje [emoji39] ale powiedział ze porozmawiamy za tydzień także może faktycznie chce żebym miała porobione badania, będzie to już druga wizyta i w ogole.. No nie wiem, zobaczę. Jeśli nie dostanę to pójdę prywatnie, chociaż z drugiej strony chce u niego prowadzić ta ciąże.. a tak to on chyba będzie miał jakiś wgląd czy coś ze przebywam już na zwolnieniu? Wiecie coś na ten temat?[emoji3]

Tak w ogole to życzę Ci żebyś dziś zobaczyła to co ja!!! Bardzo bardzo bardzo mocno trzymam kciuki żeby dzisiejsza wizyta przebiegła super i żebyś o tamtej zapomniala i wyszła zapłakana ze szczęścia z gabinetu tak jak dzisiaj ja! [emoji8] czekam na wiesciiiii i nie mogę się doczekać!!!!! [emoji3]

reklama
Do góry