reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ale extra [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] zdjęcie weźmiesz za tydzień. Mnie dziś boli trochę brzuch. Mała rośnie.
Ja już koczuje na placu zabaw [emoji23][emoji23][emoji23] bo się Oli umówił z kolegami. I tak 2h tu posiedzę a oni biegają na boso.

O 17.30 wizyta i potem znów idę na plac zabaw.

Czekam na wypłatę. Pierwsza wypłata z ZUS jestem ciekawa kiedy mi przeleja.
Od 17 lipca jestem na l4 i za cały lipiec dostałam jeszcze wypłatę normalnie z przedszkola. A za sierpień to już nie wiem mam nadzieję że przeleja. Czytałam gdzieś że mają 30 dni od momentu kiedy l4 do nich dotrze. Ale zdarzało się tak że księgowa zapomniała np u kolezanki

Ja dziś tez spędzę pół dnia na placu zabaw pewnie, siostrzenicy pilnuje[emoji39]
Powodzenia na wizycie[emoji8]

reklama
Ale extra [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] zdjęcie weźmiesz za tydzień. Mnie dziś boli trochę brzuch. Mała rośnie.
Ja już koczuje na placu zabaw [emoji23][emoji23][emoji23] bo się Oli umówił z kolegami. I tak 2h tu posiedzę a oni biegają na boso.

Od 17 lipca jestem na l4 i za cały lipiec dostałam jeszcze wypłatę normalnie z przedszkola. A za sierpień to już nie wiem mam nadzieję że przeleja. Czytałam gdzieś że mają 30 dni od momentu kiedy l4 do nich dotrze. Ale zdarzało się tak że księgowa zapomniała np u kolezanki
Ja mam ten plus, że pracuję w wielkiej firmie i to oni, a nie ZUS wypłacają mi pieniądze z L4 i mam wszystko tak, jak dotychczas. A wiem właśnie, że z tymi przelewami z ZUSu to czasami dużo nerwów jest. I one są wypłacane za taki okres, jaki masz na zwolnieniu. Czyli jakbyś miała wizyty i zwolnienia co 2 tygodnie, to co tyle będzie rozliczane.

Słuchajcie skończył mi się Ovarin który w swoim składzie na kwas foliowy. Ale nigdzie w aptece nie mogę do dostać i aktualnie czekam na zamówienie... Czy zamiast tego mam kupić na zastępstwo jakiś kwas foliowy? I zażywać zanim tamten przyjdzie? Nie chce za długiej przerwy

Dzięki dziewczyny! [emoji8] mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu dostanę to L4 od niego i będę sobie cała ciąże chodzić do tego lekarza, tak się obawiałam a w sumie bardzo fajnie przebiegła wizyta. A ten tydzień w pracy jeszcze jakoś dam radę [emoji39] @paola425 dziś dzień dobrych wiadomości! Czekam teraz na Twoje [emoji7] pewnie tez już zobaczysz serduszko..[emoji173]️
No ja jestem mega zadowolona z tej Twojej wizyty, super, że tak fajnie zostałaś potraktowana [emoji3059] a ogólnie coś powiedział o tym l4, czy w ogóle nie było tematu? A no i ile mm ma Twój kropek?
No i powiem Ci, że liczę dzisiaj na serduszko, bo mam już stracha jak nie wiem [emoji849] mąż mnie uspokaja, ale ja już zdążyłam ześwirować tak... I jeszcze boję się co z tym l4, czy dostanę...

Twoja to już się teraz będzie się powoli rozpychać coraz bardziej [emoji7] i współczuję Ci placu zabaw w ten upał, jest strasznie na dworze. Ale wiem jak to jest, kiedyś jak mieliśmy małego pod opieką to też się umówił na placu i trzeba było iść [emoji16] fajnie, że ma kumpli
Słuchajcie skończył mi się Ovarin który w swoim składzie na kwas foliowy. Ale nigdzie w aptece nie mogę do dostać i aktualnie czekam na zamówienie... Czy zamiast tego mam kupić na zastępstwo jakiś kwas foliowy? I zażywać zanim tamten przyjdzie? Nie chce za długiej przerwy
To zależy kiedy przyjdzie [emoji6] jak dzień dwa nie weźmiesz to się nic nie stanie, ja tez nie zawsze regularnie brałam przed ciążą [emoji6]

Szybko poszło! [emoji3] wszystko w porządku, według usg 5+6, czyli jeden dzień różnicy co do moich obliczeń [emoji6] serduszko pięknie bije.. nie słyszałam ale widziałam [emoji7][emoji7][emoji7] piękny widok!!!!! Ogólnie jestem zadowolona z wizyty bardzo, nawet pozytywnie zaskoczona, tylko L4 nie dostałam, zlecił badania i powiedział ze w przyszyłym tygodniu założymy kartę ciąży i pogadamy o l4.
Ufffffff, emocje opadły [emoji23][emoji7]
Ale super kochana, czyli dwa dni różnicy między nami bo ja dziś 5t4d... Ale jeszcze się nie umówiłam bo się boję że nie będzie serducha [emoji85] gratuluję mega się cieszę twoim szczęściem [emoji3590]

No ja jestem mega zadowolona z tej Twojej wizyty, super, że tak fajnie zostałaś potraktowana [emoji3059] a ogólnie coś powiedział o tym l4, czy w ogóle nie było tematu? A no i ile mm ma Twój kropek?
No i powiem Ci, że liczę dzisiaj na serduszko, bo mam już stracha jak nie wiem [emoji849] mąż mnie uspokaja, ale ja już zdążyłam ześwirować tak... I jeszcze boję się co z tym l4, czy dostanę...Twoja to już się teraz będzie się powoli rozpychać coraz bardziej [emoji7] i współczuję Ci placu zabaw w ten upał, jest strasznie na dworze. Ale wiem jak to jest, kiedyś jak mieliśmy małego pod opieką to też się umówił na placu i trzeba było iść [emoji16] fajnie, że ma kumpli To zależy kiedy przyjdzie [emoji6] jak dzień dwa nie weźmiesz to się nic nie stanie, ja tez nie zawsze regularnie brałam przed ciążą [emoji6]
Telefonu nie ma więc się u mawiają słownie [emoji23] podsuchalam ich rozmowę jak gadali sobie ze dziewczyny to same kłopoty [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny kiedy najwcześniej witać serducho? W 6 skończonym tygodniu czy w 6 zaczętym?
Muszę się umówić na wizytę ale teraz paraliżuje mnie strach po braku serduszka w 9 tygodniu :(
Czuję że teraz los się do mnie uśmiechnie ale chce od pierwszej wizyty słyszeć serduszko

Telefonu nie ma więc się u mawiają słownie [emoji23] podsuchalam ich rozmowę jak gadali sobie ze dziewczyny to same kłopoty [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Haha tacy mali a tacy mądrzy [emoji23] dobrze, że tak myśli, przynajmniej nie będziesz musiała za szybko wyskakiwać z kasy na kino i popcorn [emoji16]
Dziewczyny kiedy najwcześniej witać serducho? W 6 skończonym tygodniu czy w 6 zaczętym?
Muszę się umówić na wizytę ale teraz paraliżuje mnie strach po braku serduszka w 9 tygodniu :(
Czuję że teraz los się do mnie uśmiechnie ale chce od pierwszej wizyty słyszeć serduszko
Wiesz co to chyba nie ma reguły, u każdego inaczej wychodzi. Ja ostatnio 5+6 jeszcze nie miałam, ale liczę, że dziś 6+3 zobaczę [emoji4]

Haha tacy mali a tacy mądrzy [emoji23] dobrze, że tak myśli, przynajmniej nie będziesz musiała za szybko wyskakiwać z kasy na kino i popcorn [emoji16]Wiesz co to chyba nie ma reguły, u każdego inaczej wychodzi. Ja ostatnio 5+6 jeszcze nie miałam, ale liczę, że dziś 6+3 zobaczę [emoji4]
Trzymam kciuki w takim razie, też coś nieśmiało napisałam na kwietniowkach ale nie wiem jak mnie przyjmą bo sporo was już tam :)

reklama
Do góry