reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Już kabinowalam czy nie za mocno z m działamy... Ale żeby tak ciągle bolało. No nic czekam spokojnie na wizytę i gin.

Poza tym 30.07 byłam i gina. Na usg nic nie było widać. Widział tylko że owu się odbyła. Jak by coś było nie tak to chyba by już wtedy zauważył? Co myślicie?
Lekarz na pewno by powiedział, gdyby coś było nie tak. Wyluzuj i ciesz się z tych starań [emoji6] może boli, bo wszystko pracuje pełną parą u Ciebie, nie martw się niczym wprzód. Takie przeszkody już przeskoczyłaś, że teraz już będzie wszystko w porządku [emoji846]

reklama
No i widzisz [emoji12][emoji12][emoji12]
Ja szczegolnie po owu wyłam. Jakby mi jajniki rozsadzało. Wczesniej to ja nawet niewiedzialam ze cos takiego jest i kiedy [emoji23][emoji23][emoji23]
Już kabinowalam czy nie za mocno z m działamy... Ale żeby tak ciągle bolało. No nic czekam spokojnie na wizytę i gin.

Poza tym 30.07 byłam i gina. Na usg nic nie było widać. Widział tylko że owu się odbyła. Jak by coś było nie tak to chyba by już wtedy zauważył? Co myślicie?

Mnie dwa czy trzy miesiące praktycznie cały czas bolało podbrzusze (nie wiem, jak bolą jajniki, mnie boli podbrzusze jak na okres, mam skurcze) i jak byłam u ginekologa te 2-3 tygodnie temu, to zrobił mi usg i powiedział, ze wszystko ok. Chwilę później dostałam od lekarki rodzinnej antybiotyk na ZUM i bóle podbrzusza przeszły. Wiec albo przyczyna był ZUM albo po prostu ból wymyślony :p

Tak co nie zapomnisz dac znac co i jak ! [emoji847]

Jak się czujesz ?
Szczerze powiem, że już dawno nie czułam się lepiej. Mam taki przypływ energii, że mogłabym góry przenosić [emoji16] tylko to sikanie max co dwie godziny upierdliwe trochę, ale to co [emoji4] boję się tylko że za tydzień dwa się rozkręci i wszystkie objawy dopadną mnie ze zdwojoną siłą [emoji849]
Ja siedzę po 12 godzin w pracy i marze tylko o tym żeby położyć się do łóżka!!! [emoji23]
Właśnie nie umówiłam się jeszcze.. jutro będę dzwonić i tak sobie zdecydowałam, że umówię się na końcówkę sierpnia.. żeby odrazu wziąć L4 :) w pracy już powiedziałam, że mam zamiar pracować tylko do końca tego miesiąca.. a jutro powiem swoim rodzicom i siostrze, będą emocje [emoji39]
Ja jeszcze nie powiedziałam, wgl boję się powiedzieć, bo ostatnio u nas takie jaja, że aż się boję o swoją umowę. Niby kobiety w ciąży są chronione, ale kto ich tam wie. I bardzo się cieszę, że udało mi się zajść, bo nie wiadomo jakie plany maja co do ludzi u nas. Nie wiem czy nie powiem dopiero jak L4 dostanę [emoji53] dla bezpieczeństwa
A u Ciebie jak zareagowali?

Nie no chwilę temu byłaś i gina to raczej by widział, że coś się dzieje. Może za bardzo skupiasz na tym uwagę i dlatego tak mocno to odczuwasz? [emoji6] Starajcie się i oby to był Wasz cykl! [emoji110]

Szczerze powiem, że już dawno nie czułam się lepiej. Mam taki przypływ energii, że mogłabym góry przenosić [emoji16] tylko to sikanie max co dwie godziny upierdliwe trochę, ale to co [emoji4] boję się tylko że za tydzień dwa się rozkręci i wszystkie objawy dopadną mnie ze zdwojoną siłą [emoji849]
Ja jeszcze nie powiedziałam, wgl boję się powiedzieć, bo ostatnio u nas takie jaja, że aż się boję o swoją umowę. Niby kobiety w ciąży są chronione, ale kto ich tam wie. I bardzo się cieszę, że udało mi się zajść, bo nie wiadomo jakie plany maja co do ludzi u nas. Nie wiem czy nie powiem dopiero jak L4 dostanę [emoji53] dla bezpieczeństwa
Nie no chwilę temu byłaś i gina to raczej by widział, że coś się dzieje. Może za bardzo skupiasz na tym uwagę i dlatego tak mocno to odczuwasz? [emoji6] Starajcie się i oby to był Wasz cykl! [emoji110]
Mnie dwa czy trzy miesiące praktycznie cały czas bolało podbrzusze (nie wiem, jak bolą jajniki, mnie boli podbrzusze jak na okres, mam skurcze) i jak byłam u ginekologa te 2-3 tygodnie temu, to zrobił mi usg i powiedział, ze wszystko ok. Chwilę później dostałam od lekarki rodzinnej antybiotyk na ZUM i bóle podbrzusza przeszły. Wiec albo przyczyna był ZUM albo po prostu ból wymyślony :p
No i widzisz [emoji12][emoji12][emoji12]
Ja szczegolnie po owu wyłam. Jakby mi jajniki rozsadzało. Wczesniej to ja nawet niewiedzialam ze cos takiego jest i kiedy [emoji23][emoji23][emoji23]
Oj ja ten ból znam bo zawsze na Owu tak bolało że nie mogłam na noge stanąć ta po której właśnie jajko bolało.

Ale spooookojnie dziewczyny udało wam sie wyperswadować ten temat [emoji23]
Już mnie nic nie będzie boleć [emoji274] nie może już być źle przecież [emoji3059]

No to nie fajnie, faktycznie lepiej będzie jak postawisz ich przed faktem i powiesz już po wizycie u lekarza, oszczędzisz tez sobie nerwów i będziesz już spokojnie sobie odpoczywać w domku [emoji6]
Ja usłyszałam od regionalnej, że bardzo się cieszy i gratuluje a jednocześnie szkoda, że traci tak dobrego pracownika ale cieszy się moim szczęściem, także super :)

Dziewczyny powiedzcie jak to jest z tym l4? Jeśli pójdę do lekarza na NFZ i prywatnie to od którego zabrać l4? [emoji23] ma to jakieś znaczenie?

Połowę posta mi zeżarło [emoji35]

@RoseGold co to znowu za ZUM mam ? To jakaś choroba ? [emoji23]

Żartuje [emoji3059] Nic mi nie ma i nie będzie bo ja tu do starań wracam !

Witam wieczorem,

Mam dziś podły dzień[emoji17] jestem po rozmowie z kobietą z firmy z którą współpracujemy i jestem po prostu na maksa roztrzęsiona. Nie chce nazywać sprawy po imieniu, ale chodzi o finanse, wiadomo. A ja jestem z tych, którzy zbyt szanują pieniądze, żeby przechodzić koło niektórych spraw obojętnie... no i mam dzień (jak nie cały tydzień) z głowy.

Wróciłam taka rozwalona emocjonalnie do domu i gdzieś po dwoch godzinach zorientowałam się, ze zapomniałam zakupów z samochodu. Ale pojawił się problem, bo nie mogłam znaleźć kluczyków. Wszyscy szukaliśmy ich chyba z 40 minut... patrzcie, gdzie je znalazłam. Aż musiałam zrobić zdjęcie na pamiątkę hahah. Ale przynajmniej wiem, ze mam uczciwych sąsiadów[emoji23]

A rtg dziś nie zrobiłam, bo u kobiet w wieku rozrodczym rentgen robią tylko od 2. do 10. dnia cyklu.

IMG_0673.JPG

No to nie fajnie, faktycznie lepiej będzie jak postawisz ich przed faktem i powiesz już po wizycie u lekarza, oszczędzisz tez sobie nerwów i będziesz już spokojnie sobie odpoczywać w domku [emoji6]
Ja usłyszałam od regionalnej, że bardzo się cieszy i gratuluje a jednocześnie szkoda, że traci tak dobrego pracownika ale cieszy się moim szczęściem, także super :)

Dziewczyny powiedzcie jak to jest z tym l4? Jeśli pójdę do lekarza na NFZ i prywatnie to od którego zabrać l4? [emoji23] ma to jakieś znaczenie?
No to super, że u Ciebie tak fajnie do tego podeszli [emoji4] od razu lepiej się pracuje jak ma się fajnego kierownika z dobrym podejściem.
A z tym L4 to nie mam pojęcia jak lepiej, niech się wypowiedzą dziewczyny co tak "leciały na dwa fronty" ([emoji23]). Ja bym brała u tego u którego będę do końca ciąży.
A w ogóle jesteś już na kwietniówkach? Ja jakoś się tam nie mogę odnaleźć póki co [emoji16]
Połowę posta mi zeżarło [emoji35]

@RoseGold co to znowu za ZUM mam ? To jakaś choroba ? [emoji23]

Żartuje [emoji3059] Nic mi nie ma i nie będzie bo ja tu do starań wracam !
I w końcu dobre podejście! [emoji4] Polecam poza staraniami popatrzeć w gwiazdy, mi trzy spadły dzień przed owu i efekt od razu [emoji23]

reklama
Do góry