reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja nie mam co robic testow, rano mnie zalalo, 2 dni przed terminem @. Ale ten cykl byl dziwny, owu jakas bez sluzu, te plamienia brazowe. Milego dnia dziewczyny!

reklama
Witam was,

Ja miałam bardzo ciężki dzień w pracy chyba bardziej psychicznie nawet.

1) ja mam dziś 41 dc 1 dzień po odstawieniu orgametrilu ale jeszcze @ nie mam

2) ja mam koleżankę w pracy i ona miała taką zmianę aż jej mąż stwierdził że będzie ją ciągle zapladnial żeby wiecznie była w ciąży bo wtedy jest mega miła i się nie czepia.

3) nie przypominajcie mi tego sytuacja z Kat była kuriozalna

4) trzymam kciuki za testy, ja tam widzę kreskę

5) nowy cykl nowa szansa [emoji16] ha czekam na początek cyklu

Chyba bym takiego męża udusila ha ha ha.

W pracy różnie bywa nawet u mnie, chociaż bardzo lubię swoją pracę to czas i dyrekcja potrafi [emoji35] wnerwic.

Nowy cykl nowe mozliwosci

Mnie boli gardło [emoji24] afty pomału znikaja

U mnie 17tc i jakoś za specjalnie rochow dziecka nie czuję od czasu do czasu. Gin mówi że to i tak jeszcze nie czas. I że niektóre czują szybciej bo zależy od ułożenia łożyska i w ogóle.

Bo ją z cukrzycą ciążową położyli w szpitalu na kilka dni na obserwacji, żeby dobrać dawki insuliny i ogólnie zobaczyć, jak sytuacja wygląda i ona uważała, że trzymają ją tam na siłę tylko po to, żeby szpital dostał z NFZ pieniądze za jej pobyt tam, że odkąd tam jest to nie czuje ruchów dziecka, bo słabo karmią i ogólnie wszystko było na nie w związku z tym szpitalem. I ja jej napisałam, że nikt jej po złości nie trzyma w szpitalu, tylko takie są procedury przy cukrzycy, że ogólnie insulina to nie witaminy i muszą sprawdzić, jak będzie na nią reagowała i że to wszystko dla dobra maluszka. A brak ruchów powinna zgłosić lekarzowi, bo nie jest to normalne i powinni to zbadać, jeżeli jest zaniepokojona. No i napisałam jeszcze, żeby wyluzowała i się nie denerwowała, bo te kilka dni szybko zleci, wróci do domu i wszystko wróci do normy i warto dla dziecka zęby zacisnąć i wytrzymać. I ona wtedy wyjechała, że ma dość forum, bo każdy tutaj ją krytykuje i po niej ciśnie (?!) i ona wie lepsze co dobre dla jej dziecka i wgl. I któraś z dziewczyn zażartowała dla rozluźnienia atmosfery, że kobieta głodna, to kobieta zła i że jak wyjdzie ze szpitala, to nerwy miną, to wtedy już wgl zrobiła się wojna, że ją poniżamy itp. Tylko że naprawdę nikt jej nie obraził, a starałyśmy się wytłumaczyć, że ten szpital dla dobra ciąży widocznie był konieczny, skoro lekarz tak zadecydował. No to tak w skrócie [emoji846]

O mamo... no cóż szkoda. Mogę ją tylko o tyle zrozumieć, ze zanim przyzwyczaiłam się do wizyt w szpitalach, to takie pobyty wpływały na mnie tak bardzo depresyjnie, wyłam całe dnie. Myślę, że moje zachowanie również mogło być wtedy abstrakcyjne.

Jak tam Kochane która dziś tescik robi ? U mnie jeszcze ponad tydzień do terminu :/
Ja dopiero weszłam w nowy cykl. Ale o ile wczoraj rano było jak zawsze delikatnie, to po południu mnie zalalo... Jechaliśmy nad morze i musieliśmy się zatrzymać w lesie bo myślałam że umrę. jak ze mnie polecialo to serio, ale jakby tam jakiegos zwierzaka zadzgali.... z kolei wieczorem wielkie skrzepy ze mnie wylatywaly. nigdy w zyciu tak nie mialam.

@Isasza4444 uważam, ze kobieta powinna być niezależna, na tyle, żeby poradzić sobie w życiu samej, ale gdyby nie to, to ja mogłabym tak ciagle w ciąży chodzić[emoji23] serio, lubię bycie w ciąży :D
Trzymam kciuki za Twój 1dc!

@madziolina_p o nie... strasznie mi przykro, bo ten test był zdecydowanie pozytywny[emoji17] ale pamietam, że pisałaś, ze w ciąże udało Ci się zachodzić szybko. W związku z tym następny cykl na pewno będzie Twój, trzymam kciuki!

@MartaSx ja w drugiej ciąży ruchy późno poczułam, a wszyscy wokół mi mówili, ze powinnam szybciej niż w pierwszej, no niestety nie w moim przypadku[emoji846]

Ja dopiero weszłam w nowy cykl. Ale o ile wczoraj rano było jak zawsze delikatnie, to po południu mnie zalalo... Jechaliśmy nad morze i musieliśmy się zatrzymać w lesie bo myślałam że umrę. jak ze mnie polecialo to serio, ale jakby tam jakiegos zwierzaka zadzgali.... z kolei wieczorem wielkie skrzepy ze mnie wylatywaly. nigdy w zyciu tak nie mialam.

To witam w mojej rzeczywistości, ja tak mam co miesiąc[emoji17]

Tak cała noc nie mogłam spać i rozmyślałam [emoji23] a wiec dla zainteresowanych objawami mogę napisać ze testy owu każdego dnia inaczej pokazywały a robiłam od 5 dnia cyklu jakoś . Nie kojarzę by któryś był super pozytywny . W ok 16-17 dniu cyklu zaczęły mnie bolec piersi typowo na okres , brzuch ćmił co jakiś czas wiec liczyłam ze znów 24 dnia dostanę jak w zeszłym miesiącu. U mnie okres pojawia się w dniu kiedy piersi przestają bolec . Tak wiec ok 22 dnia cyklu przestały bolec ale troszkę po bokach je czułam . 23 dnia sutki mnie bolały ale pomyślałam ze troszkę mocniej się przytulalismy [emoji23][emoji23][emoji23] brzuch przestał bolec na okres i od tamtego dnia sutki bolą ale piersi są pełne . Sucho od jakiegoś 20 dnia.. i sny się zaczęły takie dziwne realne . Ale się rozpisałam ale może komuś pomoże póki pamietam co i jak. Test ze słaba kreska w 26 dniu i tego dnia beta 21,6. Test o czułości 10 z apteki doz [emoji85] który myślałam ze jest felerny bo tani. A i jajniki dają znać o sobie od ok 18-19 dnia cyklu . Chyba tyle [emoji23] dzisiaj mój 28 dc i nie byłam na becie . Odpocznę przez weekend i w poniedziałek pójdę a potem przyrost w środę

Tak cała noc nie mogłam spać i rozmyślałam [emoji23] a wiec dla zainteresowanych objawami mogę napisać ze testy owu każdego dnia inaczej pokazywały a robiłam od 5 dnia cyklu jakoś . Nie kojarzę by któryś był super pozytywny . W ok 16-17 dniu cyklu zaczęły mnie bolec piersi typowo na okres , brzuch ćmił co jakiś czas wiec liczyłam ze znów 24 dnia dostanę jak w zeszłym miesiącu. U mnie okres pojawia się w dniu kiedy piersi przestają bolec . Tak wiec ok 22 dnia cyklu przestały bolec ale troszkę po bokach je czułam . 23 dnia sutki mnie bolały ale pomyślałam ze troszkę mocniej się przytulalismy [emoji23][emoji23][emoji23] brzuch przestał bolec na okres i od tamtego dnia sutki bolą ale piersi są pełne . Sucho od jakiegoś 20 dnia.. i sny się zaczęły takie dziwne realne . Ale się rozpisałam ale może komuś pomoże póki pamietam co i jak. Test ze słaba kreska w 26 dniu i tego dnia beta 21,6. Test o czułości 10 z apteki doz [emoji85] który myślałam ze jest felerny bo tani. A i jajniki dają znać o sobie od ok 18-19 dnia cyklu . Chyba tyle [emoji23] dzisiaj mój 28 dc i nie byłam na becie . Odpocznę przez weekend i w poniedziałek pójdę a potem przyrost w środę
Nooo, dzisiaj to aż jestem z Ciebie dumna za spokojne podejście i opanowanie [emoji108][emoji16]

reklama
Do góry